Pesto soslu sarma tavuk bonfile tarifi | Pesto sos nasıl yapılır?
Makarna tarifleriyle özdeşleşen pesto sosu bir de tavuk bonfileyle denemeye ne dersiniz? Pesto soslu iç harç tavuk bonfileyle buluşuyor, davet sofraları şenleniyor. Peki, pesto sos nasıl yapılır? İşte, pesto sos için gerekli malzemeler ve pesto soslu sarma tavuk bonfile tarifi
PESTO SOSLU SARMA TAVUK BONFİLE
350 gram tavuk bonfile
Pesto Sos için Malzemeler
1 bağ fesleğen
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 diş sarımsak
yarım su bardağı zeytinyağı
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Arası için Malzemeler
2 su bardağı rende kaşar peyniri
Tabanı için Malzemeler
1 adet tırnak pide
4-5 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
1 tutam toz sarımsak
1 tutam karabiber
1 tutam toz kırmızı biber
1 tutam kimyon
1 tutam tuz
Yapılışı:
Pesto sos için olan tüm malzemeleri bir mutfak robotuna koyun ve tamamen parçalanıp sürülebilir kıvamda bir sos olana kadar çekin. İncelttiğiniz bonfilenin üzerine bu hazırladığınız pesto sostan sürün, uç kısmına uzunlamasına rende kaşar peynir koyun ve kaşar peynir koyduğunuz taraftan sararak rulolar oluşturun. Tüm bonfilelere aynı işlemi uygulayın.
Tırnak pideleri küp küp dilimleyin. Bir sos tenceresinde tereyağını eritin, tüm baharatları bu tereyağına ekleyip karıştırın. Yağın yarısını pidelerin üzerine gezdirip karıştırın ve bu yağlı pideleri fırın kabınızın tabanına koyun. Pidelerin üzerine sardığınız bonfileleri tek sıra olacak şekilde dizin, üzerlerine kalan baharatlı tereyağını gezdirin ve daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirip servis edin.