Milföy sarma but nasıl yapılır?
Sıradan tavuk tariflerine bir alternatif arayanlar için ağız sulandıran bir önerimiz var: Milföy sarma but. Tavuk butları, dondurucuların olmazsa olmazı milföy hamuruyla sarılıyor, ortaya gözleri ışıldatan bir görüntü çıkıyor. Peki, milföy sarma but nasıl yapılır?
MİLFÖY SARMA BUT
6 adet tavuk but (derisiz)
2 adet milföy (kare)
Acılı ezme için malzemeler
1 dilim tost ekmeği
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1 avuç ceviz
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
2 tutam kimyon
Çeyrek su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Tavuk butlarını bir tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve tavukları haşlanmaya bırakın.
Mutfak robotunuza tost ekmeğini koyun ve iyice çekin.
Ardından içine acılı ezme için olan tüm malzemeleri ekleyip iyice sürülebilir bir kıvam olana kadar çekin ve bir kaba alıp kenara alın.
Milföyleri hafif yumuşaması için dolaptan çıkartın ve boyuna dört dilim olacak şekilde kesin.
Haşladığınız tavukların suyunu süzün.
Milföylerin her bir dilimine acılı ezme sürün ve elinizle iki ucundan hafif çekerek uzatın.
Tavuk butların etli kısmını milföylerin soslu kısımları tavuğa değecek şekilde sarın.
Bir yumurta sarısını bir iki damla su ile açıp fırça ile milföylerin üzerine sürün.
Son olarak üzerine susam serptikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika milföyler kızarana kadar pişirin.