Çin böreği, çıtır çıtır tadıyla çay saatlerinizin ve kahvaltı sofralarınızın favorisi olacak. Tercihe göre iç harcına tavuk eti de tercih edebilirsiniz. Ayrıca yufka ile pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Peki Çin böreği nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, haydi mutfağa! Şimdiden afiyet olsun...
#Çin BöreğiAvcı böreği, baharatlar ve cevizle hazırlanan nefis iç harcı ve çıtır çıtır tadıyla favoriniz olacak. Paçanga böreğine benzese de tadıyla tamamen farklı. Bu nefis tarifi hazırlarken, pişirme esnasında dağılmaması için çok gevşek veya sıkı sarmamaya dikkat edilmeli. Ayrıca avcı böreğini fırında pişirebileceğiniz gibi yağda kızartarak da hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz una ve yumurtaya bulamadan derin dondurucuda da muhafaza edebilirsiniz. Peki avcı böreği nasıl yapılır?
#Avcı Böreği TarifiYemek yaparken malzemeleri, özellikle de yağ, tuz, biber gibi malzemeleri ölçüyle değil de göz kararıyla ekliyorsanız zaman zaman ayarını kaçırıyor olabilirsiniz. Böyle zamanlarda sonucun hüsran olmasını önlemek için yapabileceğiniz çok basit müdahaleler var. İşte fazla yağlı, fazla tuzlu ve fazla sulu yemeklerinizi kurtarmak için yapabileceğiniz düzeltmeler…
#Yemeğin Tuzu Fazla Olunca Ne YapılırYılbaşı menüsü evde yeni yılı kutlayacak olanlar tarafından merak ediliyor. Yılbaşı menüsü örnekleri ailesine ve sevdiklerine birbirinden leziz tarifler sunmak isteyen milyonlarca kişinin araştırmaları arasında yer alıyor. Peki, Yeni yıl sofrasında neler olmalı? İşte sizler için hazırladığımız yılbaşı yemekleri, yılbaşı mezeleri, yılbaşı tatlıları ve görkemli yılbaşı masası ile yılbaşı menüsü 2023 seçenekleri...
#Yılbaşı Menüsü 2023Masterchef money bags tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Bir çeşit mantı türü olan Tayland mutfağı geleneksel yemeklerinden money bags para kesesine benzerliğinden ismini alıyor. İç dolgusu ise Frenk soğanı ve kıyma gibi lezzetli malzemelerden hazırlanıyor. Peki, money bags nasıl yapılır? İşte Tayland mantısı money bags tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Money Bagsİçimi çok kolay bir çorba. Hem oldukça sağlıklı hem de çok besleyici. Harika bir başlangıç. Çok besleyici, bir çorba... Kereviz yediremediğiniz sevdiklerinize, bayılarak yiyecekleri bir çorba tarifi. İşte, sizler için hazırladığım, tül perde tatlısı, kereviz çorbası, makarna böreği ve daha fazlasından oluşan Ramazan 22. gün menüsü...
#Ramazan MenüsüÖzel günlerin aranan çorbası. Yapması maharet isteyen ama size pratik püf noktalarını vereceğimiz düğün çorbasıyla başlangıcı yapıyoruz. Sakın diye ikinci kaseyi istemeyin.. Diğer yemeklere yer bırakın. Düğün çorbası benim için inanılmaz pratik bir çorbadır. İşte, muhallebili güllaç, düğün çorbası, lahmacun böreği, ıspanaklı biftekten oluşan iftar menüsü...
#RamazanKlasik her zaman güzeldir diyerek başlayalım yazımıza. Ezogelin çorbası, lokantaların vazgeçilmez, evlerimizden eksik olmayan çorbası. Tam iftara layık. İçinizi yumuşatacak ve sizi ana yemeğe hazırlayacak. En klasik, kebapçıların olmazsa olmazı bir çorba ezogelin çorbası. Evde yaptığım çorba dışarıda yediklerime benzemiyor diyorsanız bu tarifi deneyin. En önemli püf noktası et suyudur. Gerçek et suyu.
#Ramazan MenüsüMisafirlerime kurduğum sofrada iyi bir pastırma olmalı. Biz lokantada pastırmamızı kendimiz yapıyor, koruyucu madde kullanmıyoruz. Sonra bazen toz haline getirip humusun üzerine serpiyoruz, bazen de tavuk budunun içini pastırma kıtırıyla doldurup pişiriyoruz. Minik börekleri pastırmalı ve sivri biberli yapmaya bayılıyorum. Kızarmış ekmeğin üzerine ince bir dilim tereyağı ve yeni kesilmiş pastırma da sevdiğim tatlar listesinin başında geliyor. Karar veremedim, pastırmanın her halini seviyorum galiba...
#Pastırmalı YumurtaÜsküp’te dana eti kullanarak yapılan ve kebap denen köftenin en meşhur iki adresi Eskiçarşı içindeki Destan ve Kosmos. Destan biraz daha turistik restoran gibi ve yanında acı kırmızı sos da verdiği için Türkler arasında daha popüler. Şehrin börek çeşitleri de çok meşhur ama içlerinde pişirme tekniğiyle de en özel olanı, Arnavutların çok sevilen ve yapımı çok meşakkatli olan fliya böreği...
#ÜsküpPumpum çorbası Bartın'ın yöresel lezzetlerinden biri. Mısır unuyla hazırlanan bu çorbaya bazı yörelerde de nişasta eklenerek hazırlanıyor. Peki pumpum çorbası nasıl yapılır? İşte yöresel lezzetleri denemek isteyenler için pumpum çorbası tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
#Pumpum Çorbası TarifiMevsimi geldi, balkabakları tezgâhlara dizildi. Her yıl 31 Ekim’de kutlanan Cadılar Bayramı nedeniyle bu dönem dizilerde, filmlerde de bol bol gördüğümüz bir meyve bu... Mutfağımızda en çok tatlısı pişse de çorbası da enfes olur. Girit mutfağında sinkonta adlı bir yemeği yapılan balkabağının böreğinin de tadına doyum olmaz!
#BalkabağıSahurda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu sebeple ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. 29 gün sürecek Ramazan ayı boyunca iftar menüsü örneklerini bir araya getireceğiz. İşte, Ramazan ayının altıncı günü için iftar menüsü
#İftar MenüsüSiirt’in en meşhur misafir yemeği olan perde pilavını baklava yufkasıyla denemeye ne dersiniz? Baklava yufkasında pilav, pratik tariflerden hoşlananların kalbini fethedecek bir lezzet. İşte, baklava yufkasında pilav için gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı
#Baklava Yufkasında PilavSu böreği nasıl yapılır sorusunun yanıtı evinde misafir ağırlayacak vatandaşlar tarafından sorgulanan konular arasında yer almaya başladı. Çayla beraber sofralara lezzet katan su böreği oldukça lezzetli fakat yapılışı biraz zahmetli bir yemektir. Peki, su böreği nasıl yapılır? İşte su böreği yapılışı ve tarifi.
#Su BöreğiMuğla'nın Dalaman İlçesi'ndeki 120 metrekarelik çadırda kütükte istiridye mantarı yetiştiren Yakup Sabar, bu ürünün besin değerinin daha fazla olması nedeniyle hem üreticiye hem tüketiciye kazandırdığını belirtti.
#Mantar