Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2017 05:30
Merak etmeyin, bu tarifler çok zamanınızı almayacak.
TEFLON TAVADA PEYNİRLİ PRATİK GÖZLEME TARİFİ
Teflon tavada peynirli pratik gözleme malzemeler:
3 su bardağı un
½ paket maya
Tuz
Su (Kontrollü)
İç malzemesi için:
Peynir, kıyma, patates, ıspanak nasıl arzu ederseniz.
Teflon tavada peynirli pratik gözleme hazırlanışı:
Tüm malzeme ile ele yapışmayan dokuda bir hamur elde edin.
Hamuru mayalandırmadan cevizden az büyükçe bezeler yapıp unlanmış tezgahta oklava ile açın.
Ardından arzu ettiğiniz iç malzemeyi yuvarlak şekilde açtığınız gözlemenin yarısına döşeyip, diğer yarıyı üzerine kapatın.
Hafif ateşte ısıttığınız teflon tavada gözlemeleri arkalı önlü çevirerek pişirip son olarak tereyağı ile sıcak sıcak yağlayıp servise sunun.
Not: Bu tarif birtutamkekik.com yazarı Ayşe Atılgan’a aittir.
ISPANAKLI KAVURMA TARİFİ
Pratik pırasalı ıspanak kavurma tarifi malzemeler:
- 1 kg ıspanak
- 3 adet kalın kök pırasa(yeşil yapraklarıyla kullanıyoruz)
- 1 fincan köftelik bulgur
- 1 fincan zeytin yağı
- Tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
Pratik pırasalı ıspanak kavurma tarifi hazırlanışı:
- Ispanakları yarım saat kadar sirkeli bol suda bekletin.
- Yıkadığınız ıspanakları çok ince olmayacak şekilde doğrayıp bir kenara alın.
- Temizlediğiniz pırasayı da ince halkalar halinde doğrayın.
- Geniş bir tencereye zeytin yağını koyup pırasayı ilave edin.
- Harlı ateşte bir kaç dakika pırasayı kavurun.
- Ardından hemen ıspanakları ilave edip bulgurunu ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
Not: Bu tarif www.birtutamkekik.com sitesi yazarı Ayşegül Atılgan'a aittir.
PRATİK POĞAÇA TARİFİ
Pratik poğaça tarifi malzemeler:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet kabartma tozu 4 su bardağı un (aldığı kadar)
- 1 demet maydanoz 250 gram lor peyniri
- 1 adet yumurta sarısı
Pratik poğaça tarifi hazırlanışı:
- Hamur için gerekli malzemeler karıştırılır.
- Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurulur.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır.
- El ile hafifçe açılır.
- Ortasına peynirli harç konulup kapatılır ve yuvarlatılır.
- Poğaça şekli verildikten sonra tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 175 derece fırında pişirilir.
PRATİK KEDİ DİLİ TARİFİ
Pratik kedi dili tarifi malzemeler:
- 1 paket kedi dili bisküvisi
- 100 gr labne peynir
- 100 gr sürülebilir çikolata
- 1,5 su bardağı ılık su
- 2 tatlı kaşığı granül kahve
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 1 tepeleme su bardağı hindistan cevizi
Pratik kedi dili tarifi hazırlanışı:
- Önce ılık su içerisinde granül kahveyi, toz şekeri karıştırıp kenara koyun.
- Bir kase içerisini hindistan cevizini boşaltın.
- Bisküvilerin yarısının iç kısmına labne yarısına çikolatadan sürün.
- Bir labneli bir çikolatalı olarak birbirine yapıştırın.
- Önce kahveli suya sonra hindistan cevizine bulanarak servis edin.
- Buzdolabında bekletip soğuk olarak da ikram edebilirsiniz.
Not: Bu tarif sibelyalcin.com yazarı Sibel Yalçın'a aittir.
TAVADA PATATESLİ SARMAL BÖREK TARİFİ
Tavada patatesli sarmal börek tarifi malzemeler:
- 2 adet yufka
- 3 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı peynir
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı un
Tavada patatesli sarmal börek tarifi hazırlanışı:
- Patatesleri haşlayıp çatalla ezin.
- Sıvı yağın yarısı ile kuru soğanı kavurup patates ve salça ilavesi ile birkaç kez karıştırıp ocağın altını kapatın.
- Peyniri de karıştırarak soğumaya bırakın.
- Kalan sıvı yağ ile suyu karıştırın.
- Yufkaları 2 eşit parça halinde kesin.
- Sulu yağı yufkanın üzerinde gezdirerek, elinizle unu serpiştirin.
- İç malzemeyi yufkanın kenarına yerleştirip rulo şeklinde sarın.
- Mümkünse teflon tavayı hiç yağlamadan kısık ateşte kızarana kadar arkalı önlü pişirin.
- Son olarak her iki tarafına tereyağı sürüp bir kez tavada çevirip ılıdıktan sonra servis edin.
Not: Bu tarif birgulunlezzetleri.blogspot.com yazarı Birgül Erdoğan'a aittir.
PRATİK KAZANDİBİ TARİFİ
Pratik kazandibi tarifi malzemeler:
- 5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı buğday nişastası
- 1 çay bardağı pirinç unu
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı dolusu pudra şekeri
- 1 kutu krema
- 2 yemek kaşığı pirinç unu (kremalı yaparsanız)
Pratik kazandibi tarifi hazırlanışı:
- Pirinç unu ve nişastayı çok az süt ile iyice çözdürün.
- Derin bir tencereye alıp sütünü ekleyin ve sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. (krema ilavesini tarife tercihe bağlı olarak yapabilirsiniz. Olmazsa olmaz değil, krema kullanırsak, 2 yemek kaşığı pirinç ununu arttırıyoruz ve bu aşamada ekliyoruz.)
- Toz şekeri ve vanilyayı ilave edip kısık ateşte karıştırarak 3 dakika daha pişirin.
- Ocağın altını kapatıp, mikser ile beş dakika pürüzsüz kıvamlı bir hal alana kadar çırpın.
- Büyük boy dikdörtgen borcamın tabanını terayağı ile yağlayıp her tarafına pudra şekeri serpin.
- Hazırladığınız koyu kıvamdaki muhallebiyi bu tepsiye eşit bir şekilde yayın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirip, pudra şekerinin eriyip karamelize olmasını sağlayın. (Fırında yapmak istemezseniz ocak üzerinde de altını kızartabilirsiniz.)
- Soğuyunca buzdolabına alın 2 saat dinlendirip dilimleyerek ters çevirip ister rulo haline getirip ister dilim olarak servis edin.
Not: Bu tarif www.birtutamkekik.com yazarı Ayşe Atılgan'a aittir.
TAVA BÖREĞİ TARİFİ
Pratik tava böreği tarifi malzemeler:
- 2 tane yumurta
- 3 tane yufka
- 2 su bardağı süt
- ½ su bardağı ayçiçek yağı
- 1 kase ezilmiş beyaz peynir
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Pratik tava böreği tarifi hazırlanışı:
- Tavaya biraz ayçiçek yağı sürün ve bir adet yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde içine yerleştirin.
- Ayrı bir yerde yumurta, ayçiçek yağı ve sütü çok az tuz atıp çırpın.
- İkinci yufkayı parçalayarak yerleştirin ve aralarına hazırladığınız sıvı karışımdan gezdirin.
- Peynirleri üzerine serpin.
- Diğer yufkaları da aynı şekilde bölerek yerleştirin ve kalan üzerine ayçiçek yağı gezdirin.
- Yufkanın dışarıda kalan kısmıyla üzerini kapatın ve altını kızartın.
- Böreği ters çevirip diğer kısmının da kızarmasını sağlayın.İyice piştikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
FINDIKLI CHEESECAKE TARİFİ
Pratik fındıklı cheesecake tarifi malzemeler:
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 2 yemek kaşığı margarin
- ½ su bardağı fındık
- 3 adet yumurta
- 2 paket labne peyniri
- 1 su bardağı hazır çiğ krema
Pratik fındıklı cheesecake tarifi hazırlanışı:
- Yulaflı bisküviyi blenderdan geçirerek un haline getirin.
- Oda sıcaklığında yumuşamış margarinle karıştırın ve yoğun.
- Hazırladığınız bu hamuru 20-25 cm çapındaki bir kalıba yayın.
- Daha sonra buzdolabına koyarak bekletin.
- Diğer yandan fındıkları havanda dövün.
- Başka geniş bir kapta dövülmüş fındıkları, 2 paket labne peynirini ve 3 adet yumurtanın sarısını iyice karıştırın.
- Ayrı bir kapta ise yumurta aklarını kar gibi oluncaya kadar çırpın.
- Sonra peynirli karışımı, yumurta aklarını ve kremayı karıştırın.
- Bu karışımı buzdolabından çıkardığınız bisküvi hamurunun üzerine yayın.
- Tekrar buzdolabına koyun.Mümkünse 1 gece beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
PEYNİRLİ PANKEK TARİFİ
Peynirli pankek tarifi malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
- 1 demet maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
- Peynir
- Tuz
Peynirli pankek tarifi hazırlanışı:
- Yumurtaları pankek hazırlayacağınız kabın içinde kırın.
- Çay kaşığının ucunda tuz atılarak mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpın.Süt ilave edin.
- Yavaş yavaş un, tuz ve kabartma tozu eklenerek iyice karıştırın.
- Maydanozları küçük küçük doğrayın.
- Bir tatlı kaşığı çörek otu ilave edin ve kaşıkla karıştırın.
- Teflon tavaya ilk koyduğumda bir parçacık tereyağı koyun.
- Küçük bir kepçe yardımı ile hazırladığınız pankek hamurundan ısıtılmış tavaya küçük parçalar haline dökün.
- Çok kalın olarak dökmeyin.Spatula yardımı ile alt üst edin.
TAVADA KOLAY GÜL BÖREĞİ
Tavada kolay gül böreği tarifi malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet hazır yufka
- 1,5 çay bardağı süt 100 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Tavada kolay gül böreği tarifi hazırlanışı:
- Kuru soğanı robotta çekin.
- Kıyma ile karıştırın.
- Tuz ve karabiber atın.
- Yumurta, süt, sıvı yağı çırparak karıştırın.
- Bir yufkayı ikiye bölün.
- Yarım yufkanın yarısına sıvı malzeme gezdirin ve diğer yarısını üzerine kapatın (Üçgen bir parça elde edeceksiniz).
- Sıvı malzemeyi üzerine biraz daha gezdirin.İç malzemeyi geniş tarafına yayın ve rulo yapın.Kendi etrafında döndürerek gül şekli verin.
- Diğer yarısını da aynı şekilde yapın.Tavaya dizin.
- Yufkalar bitine kadar aynı işlemi yapın ve kalan sosu üzerine dökün.
- Ocakta kısık ateşte zaman zaman sallayarak pişirin.Ara sıra ateşi orta ayara getirin, içini çeke çeke pişmesini sağlayın.
- Servis tabağını tavaya kapatıp böreği ters çevirin ve diğer yüzü de aynı şekilde pişirin.
Not: Bu tarif www.nursevincelezzetler.com blog yazarı Nursevin Sönmez'e aittir.