Adıyla öne çıkıyor: Pumpum çorbası tarifi! Pumpum çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte pumpum çorbası yapımı ve malzemeleri
Pumpum çorbası Bartın'ın yöresel lezzetlerinden biri. Mısır unuyla hazırlanan bu çorbaya bazı yörelerde de nişasta eklenerek hazırlanıyor. Peki pumpum çorbası nasıl yapılır? İşte yöresel lezzetleri denemek isteyenler için pumpum çorbası tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
Bartın mutfağında karşımıza çıkan pumpum çorbası fark yörelerde nişasta ile hazırlanıyor. Ancak asıl tarifte mısır unu kullanılıyor. Akşam sofranızda bu tarife yer vermek isterseniz yapılışı oldukça pratik. İşte pumpum çorbası tarifi...
MALZEMELER:
1 su bardağı mısır unu
5 su bardağı su veya et suyu
2 dilim kavurma
Tuz
Üzeri için:
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Tencereye suyu ya da et suyunu koyun.
İçine mısır ununu ekleyip karıştırın.
Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
Kavurmayı tavada 2-3 dakika çevirin.
Koyulaşan çorbanın üzerine ekleyip karıştırın.
Tuzunu da ilave ederek 5 dakika kadar pişirin.
Tereyağını tavada kızdırıp içine pul biberi ekleyin.
Ardından biberli yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
Afiyet olsun...