Sanatçı Melek Zeynep Bulut'un ödüllü eseri ‘Açık Yapıt’ dünya tasarım devleriyle Londra’da aynı sahneyi paylaşacak. Açık Yapıt eseri, Londra Tasarım Bienali’nin ardından Londra Tasarım Festivali’ne davet edildi. Üç ay gibi kısa bir sürede iki uluslararası sergide Türkiye’yi temsil etme gururunu yaşayan Bulut, “Festivalde büyük dünya markaları ve onların tasarımcıları yer alıyor. Bu anlamda ülkemizi İngiltere’de temsil etmek çok büyük bir gurur. Ödüllü bir iş olarak onlarla aynı sahneyi paylaşacağız” dedi.
#Melek Zeynep BulutSanatçı Melek Zeynep Bulut'un ödüllü eseri ‘Açık Yapıt’ dünya tasarım devleriyle Londra’da aynı sahneyi paylaşacak. 34 ton ağırlığında ve 7 metreye yakın uzunluktaki dev eser, Londra Tasarım Bienali’nin ardından Londra Tasarım Festivali’ne davet edildi. Üç ay gibi kısa bir sürede iki uluslararası sergide Türkiye’yi temsil etme gururunu yaşayan Bulut, “Festivalde büyük dünya markaları ve onların tasarımcıları yer alıyor. Bu anlamda ülkemizi İngiltere’de temsil etmek çok büyük bir gurur. Ödüllü bir iş olarak onlarla aynı sahneyi paylaşacağız” dedi.
#Melek Zeynep BulutMelek Zeynep Bulut’un performatif, deneysel bir mekân kurgusu olan eseri “Açık Yapıt”, 1-25 Haziran 2023 tarihleri arasında Londra Tasarım Bienali’nde Somerset House’da yer aldı. Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi temsil eden, ironik bir anıtı simgeleyen “Açık Yapıt”, 47 ülke ve çeşitli üniversiteler arasından seçilerek Public Award’ı kazandı.
#Melek Zeynep BulutSanatçı-mimar Melek Zeynep Bulut’un ‘Açık Yapıt’ adlı eseri Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi temsil ediyor. 1 Haziran’dan beri Londra Somerset House’ta ziyaretçilerini karşılayan ‘Açık Yapıt’ 25 Haziran’a kadar Londra’da olacak.
#Londra Tasarım BienaliLondra Tasarım Bienali 2023'ün 'Türk Pavilion'u 'Açık Yapıt', sanatçı ve mimar Melek Zeynep Bulut tarafından tasarlandı. 1-25 Haziran tarihlerinde Londra'daki Somerset House'un avlusunda sergilenecek eserin tanıtımı ise dün İstanbul'da gerçekleşti. Bulut, "Açık Yapıt'ın insanlığın yeni bir bilinç eşiğinde olduğunu vurguladığımız, farkındalık yaratmaya çalıştığımız bir mesajı var" diye konuştu.
#LondraLondra Tasarım Bienali 2023'ün 'Türk Pavilion'u 'Açık Yapıt', sanatçı ve mimar Melek Zeynep Bulut tarafından tasarlandı. 1-25 Haziran tarihlerinde Londra'daki Somerset House'un avlusunda sergilenecek eserin tanıtımı ise dün İstanbul'da gerçekleşti. Bulut, "Açık Yapıt'ın insanlığın yeni bir bilinç eşiğinde olduğunu vurguladığımız, farkındalık yaratmaya çalıştığımız bir mesajı var" diyor.
#Londra Tasarım BienaliLondra Tasarım Bienali 2023'ün 'Türk Pavilion'u 'Açık Yapıt', sanatçı ve mimar Melek Zeynep Bulut tarafından tasarlandı. 1-25 Haziran tarihlerinde Londra'daki Somerset House'un avlusunda sergilenecek eserin tanıtımı ise dün İstanbul'da gerçekleşti. Bulut, "Açık Yapıt'ın insanlığın yeni bir bilinç eşiğinde olduğunu vurguladığımız, farkındalık yaratmaya çalıştığımız bir mesajı var" diye konuştu.
#Melek Zeynep Bulutİstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Cumhuriyet’in 50’nci yılında başladığı yolculuğunda yarım asrı geride bıraktı. Müzik, film, caz ve tiyatro alanlarındaki büyük İstanbul Festivalleri ile İstanbul Bienali’ni düzenleyen, Türkiye’de festival kültürünün yerleşmesinde önemli pay sahibi olan İKSV’nin 50 yıllık görkemli tarihini 50 maddede özetledik.
#İksvCheChe-Gökçe Gürçay, uluslararası arenalarda kendi bedenini çalarak performans yapmaktan, ‘gelecek neslin müzik akademisi’ni tasarlama sürecine kadar uzanan bir kariyere sahip. Hep müziğin yaratım sürecindeki yeniliklerinin peşinde olduğunu söyleyen CheChe, başarısını kendi deyimiyle, ‘kalıplara aldırmamaya’ ve ‘müziğin pek bakılmayan dallarında meyveler aramaya’ borçlu.’
#Bursaİstanbul Kültür Sanat Vakfı: Kültür-sanat ekolojik dönüşümde nasıl bir rol oynayabilir? Küresel ekolojik krize dikkat çeken “Ekolojik Dönüşüm için Kültür ve Sanat” başlıklı dokuzuncu raporunda İKSV, kültür-sanat dünyasında ekolojik dönüşüm üzerine bir tartışma alanı açmayı amaçlıyor. Raporda ayrıca, kültür-sanat kurumları için dönüşüm nerede başlayabilir sorusuna cevap olabilecek bazı somut öneriler de sunuluyor.
#İksvPandemi nedeniyle zor günler geçiren müze ve sanat galerileri, ilk kapanmanın ardından gerekli sağlık önlemlerini alarak kapılarını kontrollü de olsa ziyarete açtı ve sergilerine devam etti. 2020’de açılan sergileri 12 kişiden oluşan sanat yazarları jürisi değerlendirdi. Jürinin seçimleri doğrultusunda yaptığımız puanlama sonucunda, Sabancı Müzesi’nde açılan Marina Abramovic’in ‘Akış / Flux’ başlıklı sergisi ilk sıraya yerleşti. İşte, 2020’nin en iyi 30 sergisi...
#2020 En İyi SergilerSosyalleşmeye zorunlu mesafe getiren COVID-19 pandemisi, sanat etkinliklerini hayli olumsuz etkilese de önemli sanat kurumları pes etmeyip yeni sezon programlarını hazırladı. Elbette her şey pandemi koşullarına göre planlandı; fiziksel mekânlarda yapılan pek çok etkinlik aynı zamanda çevrimiçi ortamlardan da yayımlanmaya başladı. Nitelikli sanat etkinlikleri üreten İstanbul Kültür Sanat Vakfı, İş Sanat, Borusan Sanat ve Zorlu PSM’nin yöneticilerine pandemi koşulları altında yeni sezon programlarını nasıl şekillendirdiklerini, önceliklerinin neler olduğunu ve şu sıralar yaygın olan online içeriklerini sorduk. Ve bu online etkinliklerden seçki hazırladık.
#İksvKoronavirüs salgını hayatın alışık olduğumuz akışını altüst etti ama neyse ki sevdiğimiz kültür-sanat etkinlikleri yerli yerinde... Şehrin en önemli sanat buluşmalarından 5. İstanbul Tasarım Bienali bu yıl da çok iddialı. Sergi mekânlarında ve şehrin farklı yerlerindeki kaçırılmaması gereken işleri sanat yazarlarına sorduk.
#GazetehaberleriBölgeyi gastronomik değerleriyle ön plana çıkan, marka bir kent yapmayı hedefleyen İzmir’in ilk uluslararası gastronomi festivali İzmir GastroFest, 2018’de ‘Göç’ temasıyla yola koyulmuştu. Ertesi yılın konusu ise ‘Pazarlar’ olarak belirlenmiş, Tarihi Alsancak Tren Gar’ı pazar yerine dönüştürülmüştü.
#GastronomiŞehre yayılarak 2021 baharına kadar sürmesi planlanan 5. İstanbul Tasarım Bienali, pandemiye göre şekillenen yeni formatıyla 15 Ekim’de başlıyor. ‘Empatiye Dönüş: Birden fazlası için tasarım’ başlığı altında dünyanın içinde bulunduğu apokaliptik durumu da inceleyen bienal, Pera Müzesi, ARK Kültür gibi sergi mekanlarında fiziksel olarak izlenebilirken dijital platformda da takip edilebilecek. Bienalin küratörü Mariana Pestana ile ritüeller, mikrobiyal yaşam, sivrisinekler, tasarımın yeni form arayışları ve kırılgan gezegenimiz hakkında konuştuk.
#5. İstanbul Tasarım BienaliTıpkı geçen ilkbahar ve yaz gibi öncekilere hiç benzemeyen bir sonbahar bizi bekliyor. Pandeminin sebep olduğu zor günlere katlanmanın en güzel yolu kültür-sanat ve eğlenceden geçiyor. Ancak sinema salonlarını, tiyatroları, etkinlik mekânlarını doldururken, yeni mekânları denerken sosyal mesafeyi ve maskeyi unutmamalıyız.
#Gazetehaberleri