Paylaş
Balat’ta yeni açılan Balat Meze’de ilgimi en çok çeken yemek Kayseri tepsi mantısıydı. Tepsi mantısı ama koca tepsiyi meze tabağına dönüşecek şekilde ufaltmışlar. Tabii onunla birlikte içindeki mantı taneleri de minyonlaşmış. Kemik suyuyla pişiriliyor, üstüne yoğurdunu kendiniz döküyorsunuz; normalde iki kişilik ama biraz zorlarsanız tek başınıza bitirebiliyorsunuz.
Malzemeler Anadolu’dan...
Onun dışında tarama, humus, cercerun, öcce (Antakya mücveri), levrek marin, patlıcan ruloları, atom, kokoreç denemeye değer. Malzemelerin her biri Anadolu’nun farklı bir yerinden geliyor. Mesela atomu Karaman’ın yanık yoğurdundan yapıyorlar. Çünkü mekânın işletmecisi ve şefi Savaş Ergen yıllarca yemek programı yapımcılığı yapmış ve bu sayede neyi, nereden, nasıl tedarik edeceğinin güzel bir arşivini oluşturmuş.
Terastan yer bulmaya çalışın
Mekân ilginç bir yerde: Haliç Köprüsü’nün Ayvansaray ayağında, geçmiş yüzyıllara gitmişsiniz hissi yaratan mimariyle yapılmış ultramodern bir sitenin içinde. İkinci katta olduğu için akşamüzeri kızıllığında Haliç’e bakan güzel de bir manzarası var. Gitmeye niyetlenirseniz önündeki terastan yer bulmaya gayret edin.
Mezeler 27-43, salatalar 30, ara sıcaklar 31-43 lira. (0554) 167 70 06.
ŞEHRİN İKİ YAKASINDAN İKİ YENİ MEKÂN
FLORYA’DA UPSTATE MARE
Auqa Florya’nın giriş katında. Deniz manzaralı. Kahvaltıdan akşam yemeğine uzanan menüsü var. Somonlu tagliolini, kuzu cotto pizzetta, tuna tartar, gyoza, levrek taco gibi kırmızı et ve deniz mahsulleri seçenekleri mevcut. (0212) 574 59 00
KALAMIŞ’TA HUYSUZ
Canlı müzik mekânı. Fenerbahçe Stadyumu’nun dibi. Açılışı geçen cuma Yeşim Salkım’la yaptılar; Niran Ünsal, Cefi gibi isimler sahneye çıkıyor. Haftanın beş günü açık. Cumartesileri Metin Arolat var. Yerli içkiyle fiks menü kişi başı 350 lira. (0537) 044 15 14
Metin Arolat
DERSAADET’TE YAŞIYORSUN, PEKİ BUNLARI BİLİYOR MUSUN?
∆ ‘Empatiye Dönüş: birden fazlası için tasarım’ temalı 5. İstanbul Tasarım Bienali’nin 15 Ekim Perşembe günü başlayacağını...
∆ Bienalin bu yıl Pera Müzesi ve ARK Kültür’ün yanı sıra İstanbul sokaklarında ve dijital ortamda gerçekleşeceğini...
∆ Bugün 16.30’da Yapıkredi bomontiada’da kişi başı 50 liraya renk okuryazarlığı atölyesi düzenleneceğini...
∆ Mimari renk danışmanı Oya Komar ile renklere dair yepyeni bir bakış açısı edinebileceğiniz bir sohbet yapılacağını...
∆ Bugün Burgazada’daki Cennet Bahçesi’nde Reha Özcan’ın sahnelediği ‘Bir Garip Orhan Veli’yi izleyebileceğinizi....
∆ 20.30’da, açık havada, sosyal mesafeli oturma düzenindeki oyuna biletlerin 70 lira olduğunu...
390 TL: Yarın Ayazağa’daki MSA’da düzenlenecek vegan pasta atölyesine katılım ücreti... Yumurta, süt ve tereyağı kullanmadan nasıl pasta yapılacağını öğretecekler.
METİN AKPINAR’LA TANIŞMA FIRSATI
İstanbul Film Festivali kapsamında Metin Akpınar’ı anlatan ‘İyi ki Yapmışım’ adında bir belgesel gösteriliyor. Belgeselin anlatıcıları arasında Demet Akbağ, Perran Kutman, Nevra Serezli, Ferhan Şensoy, Kandemir Konduk gibi sanatçılar var. Gösterimlerin ilki bugün 17.00’de, Teşvikiye Cinemaximum’da. İkincisi yarın yine 17.00’de Anadolu Yakası’nda, Kadıköy Sineması’nda. Biletler tam 40, öğrenci 25 lira. İşin en güzel yanı her iki gösterime de Metin Akpınar’ın bizzat katılacak olması. (www.biletix.com)
Paylaş