Ramazan ayının 1. Gününün başlamasıyla birlikte iftar menüsü örnekleri yeniden gündeme geldi. ‘İftara ne pişirsem?’ sorusuna yanıt arayan vatandaşlar, örnek menüleri inceleyerek fikir sahibi olmaya çalışıyor. İster örnek iftar menüsündeki tarifleri yapabilir isterseniz de kendi menününüz oluşturabilirsiniz. İşte ‘yumurtasız yayla Çorbası'’, 'tavuklu sultan kebabı’ ve ‘sütlü tel kadayıf’dan oluşan Ramazanın 1. gününe özel iftar menüsü…
#İftarda Ne PişirsemUn ve suyun karıştırılmasıyla elde edilen hamurun ince teller haline getirilmesi sonucu elde edilen kadayıf, Türk mutfağı tatlılarında sıklıkla kullanılıyor. Genellikle şerbetle tatlandırılan kadayıfın en hafif halini denemek isteyenler için sütlü tel kadayıfın tarifini derledik. Peki, sütlü tel kadayıf nasıl yapılır?
#Sütlü Tel KadayıfSahurda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu sebeple ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. 29 gün sürecek Ramazan ayı boyunca iftar menüsü örneklerini bir araya getireceğiz. İşte, 10 Mayıs iftar menüsü ve tarifleri
#Bugün Ne PişirsemSahurda tüketilen besinlerin sağlıklı ve doyurucu olması, oruç ibadetini kolay bir şekilde gerçekleştirmede doğrudan etkili. Bu nedenle ‘Bugün ne pişirsem?’ sorusu her zamankinden daha fazla soruluyor. 29 gün sürecek Ramazan ayı boyunca iftar menüsü örneklerini bir araya getireceğiz. İşte, 9 Mayıs iftar menüsü ve tarifleri
#Bugün Ne PişirsemÜç yıldır düzenlenen Nişantaşı restoran haftası başladı. 20 Mart’a kadar sürecek etkinlik için bölgedeki restoran ve kafeler 20 ve 45 liralık fırsat mönüleri hazırladı. Sponsor Kayra şarapları. Sizin için birkaç mönü seçtim, diğerlerini restoran haftasının internet sitesinden takip edebilirsiniz.
Antep fıstıklısı, cevizlisi, şerbetine süt katılanı ya da kaymakla servis edileni... Okurlarımız kıyasıya geçen bir anket oylamasında ekmek kadayıfına karşı tel kadayıfı tercih etmişti. Jürimiz de çok sevilen bu geleneksel tatlımızın en iyisini bulabileceğimiz adresleri seçti...
#TatlıÜlkemizde hemen her yörenin kendine has bir kadayıf tatlısı var. Kilis’in ‘cennet çamuru’ meşhur, Tokat’taysa gömlek kadayıf seviliyor. Adana’dan Hatay’a bu özel ürünün çeşitlerine baktık. Ünlü tatlıcı Nadir Güllü’den de kadayıf yapımının püf noktalarını aldık. Oğlu Murat Güllü’dense dünya mutfaklarındaki modern örneklerini anlatmasını istedik.
#KadayıfTatlılar, yapıldıkları malzemelere göre üç gruba ayrılır. 1- Sütlü tatlılar 2- Şerbetli Tatlılar 3- Çikolatalı Tatlılar. Ülkemizde en çok tüketilen sütlü tatlıların başında sütlaç ve kazandibi geliyor. En çok tercih edilen şerbetli tatlılar ise baklava ve şekerparedir. Puding ve Maple Taffy ise dünya genelinde en çok tüketilen tatlılar arasında yer alıyor. En çok sevilen tatlıların isimler nelerdir? Tatlıların Türkçe ve İngilizce isimlerini derledik.
Ağır bir akşam yemeğinin ardından çay eşiğinde lezzetli ama hafif bir tatlı isteyenler için enfes bir önerimiz var: Sütlü kadayıf sarma. Ceviz, fındık veya Antep fıstığıyla dolduran kadayıflar, sütlü şerbetle buluşuyor, ağızları sulandıran bir lezzet ortaya çıkıyor. Peki, kadayıf sarma nasıl yapılır? İşte sütlü kadayıf sarma tarifi...
#Kadayıf Sarma Nasıl YapılırTürk mutfağı yemekleri kadar tatlılarıyla da oldukça geniş bir mutfak. En şerbetlisinden çıtır çıtır olanına, en sütlüsünden en fıstıklısına kadar hayran olduğumuz bu tatlılar geleneksel tatlarıyla nam salmış durumda! İşte Türk mutfağının vazgeçilmezi olan 5 Türk tatlısı…
#Mucize LezzetlerAhmet Hakan geçtiğimiz günlerde köşesinde “Aman doktor, derdime bir çare...” diyerek çare aradığı dertlerini (!) yazdı. Kafasına takılan soruları açıkça anlattığına göre yanıtları sizinle paylaşmakta sakınca yok. Ayrıca eminim ki aynı dertten mustarip olan pek çok okur var. Ve umuyorum ki bu öneriler onların da işine yarar. Buyurun...
#Osman Müftüoğlu