Güncelleme Tarihi:
Damla sakızın en çok yakıştığı en lezzetli tarifleri sizler için hazırladık! Bu tariflerle yeni tatlar keşfedebilir sevdiklerinize hoş ve leziz sürprizler yapabilirsiniz!!
Damla sakızlı sütlaç
Malzemeler:
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı pirinç
2 parça damla sakızı
1,5 çay bardağı pirinç unu
Hazırlanışı:
Pirincin üzerine 2 su bardağı su konur, kısık ateşte çekene kadar pişirilir. Tencereye soğuk süt, haşlanmış pirinç, şeker, pirinç unu konur karıştırılır. Sonra ateşe konur. Göz göz olana kadar karıştırarak pişirilir. Ateşten almadan hemen önce dövülmüş sakız katılır. Kaselere paylaştırılır. Soğutulur, servise sunulur.
Damla sakızlı tavuk göğsü
Malzemeler:
1 litre süt
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı pirinç unu
1 çorba kaşığı un
3 tane damla sakızı
Hazırlanışı:
Önce tavuk göğsü haşlanır. Daha sonra soğuk suya atılır. Suyun içinde ince ince didiklenir, süzgece çıkarılır. Tencereye soğuk süt, şeker, pirinç unu ve un konur. Pürüz kalmayana kadar karıştırılır, orta ateşli ocağa yerleştirilir. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Daha sonra dövülmüş damla sakızı ve didiklenmiş tavuk göğsü eklenir. 3-4 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alınır. Tavuk göğsü tatlısı kaselere pay edilir. Buzdolabında soğuduktan sonra servis yapılır.
Sakızlı muhallebi
Malzemeler:
1 litre süt
1 su bardağı pirinç unu
1 çorba kaşığı margarin
2 parça damla sakızı
1,5 bardak toz şeker
Hazırlanışı:
soğuk süt, pirinç unu ve toz şeker tencereye konur, orta ateşli ocakta kıcam alana kadar pişirilir, ateşten almadan hemen önce margarin ve dövülmüş damla sakızı eklenir, mikserle 5 dakika çırpılır, kaselere paylaştırılır soğuyunca servise sunulur.
Damla sakızlı ekmek
Mazemeler:
800 gr. un
80 gr. zeytinyağı
80 gr. su
10 gr. tuz
45 gr. maya
5-6 adet damla sakızı
Pudra şekeri (Damla sakızını havanda dövmeye yetecek kadar)
Hazırlanışı:
Damla sakızı ve pudra şekeri hariç tüm malzeme yoğrulduktan sonra kenara beklemeye alınır. Diğer yanda pudra şekeri ve damla sakızları, sakızlar eriyene kadar havanda dövülür. Ekmek hamuru ve damla sakızı birbirine karıştırılarak tekrar yoğrulur ve istenen şekil verilip yaklaşık iki saat kadar oda sıcaklığında mayalandırılır. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 40-45 dakika kadar pişirilir.
Damla sakızlı fırında sütlaç
Malzemeler:
10 kişilik Gerekli malzeme:
4 su bardağı süt,
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 kase haşlanmış pirinç
1 kase su,
1 parça damla sakızı
1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye 1 kase su ve pirinci koyup ateşe oturtun. Pirinçler yumuşayana kadar arada bir karıştırarak haşlayın.
Süt, toz şeker, damla sakızı ve vanilyayı bir başka tencereye koyarak orta ateşte beraber kaynatın.
Sütlü karışım kaynayınca haşlanmış birince ilave edip karıştırın.
Nişasta ve 1 yumurta sarısını az miktarda su ile sulandırıp eritin.
Nişastalı karışımı kaynamakta olan malzemenin içine, tel süzgeçten geçirerek karıştırın ve bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Cam kaselere veya güveçlere paylaştırın. Su doldurulmuş derin bir tepsiye kaseleri koyup fırına verin. Sütlaçların üzeri kızarıncaya kadar yüksek ısıda fırınlayın. Soğuk olarak servis yapın.
Damla sakızlı şekerpare
Malzemeler:
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
5 tatlı kaşığı hindistancevizi
2 yemek kaşığı irmik
3-4 su bardağı un (elenmiş)
1 paket kabartma tozu
1 adet damla sakızlı vanilya
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
10 damla limon suyu
6-7 adet kuru kayısı (üzeri için)
Hazırlanışı:
Kabartma tozu, damla sakızlı vanilya ve un hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Daha sonra 2 su bardağı un ekleyip üzerine kabartmatozu ve damlasakızlı vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz. Yavaş yavaş kıvam alıp elinizi hamur bırakıyor üçüncü su. ekleyip hamurun kıvamına göre bazen yarım bazem tam kabul edebiliyor unu. Hamuru yoğurup 5-10 dk. dinlendirip ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlıyoruz.Yağlı kağıt serili tepsimize dizip üzerlerine değişiklik olsun diye kuru malzemeler kullandım; mesela kuru kaysı, gün kurusu veya kuru incir parçacıkları ile renklendirdim şekerparelerimizi. 190''pembeleşene denk pişiriyoruz. Şerbeti hamuru yoğurmadan hazırlanması lazım kaynamaya başlayınca limonun suyunu ekliyoruz. 10dk. daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
Damla sakızlı kebap
Malzemeler:
1 kg kuşbaşı kuzu eti
40 adet arpacık soğan
10 diş sarımsak
3 adet domates
1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı
2 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Hazırlanışı:
Etleri, arpacık soğanların büyüklüğünde keselim.
Arpacık soğanları ve sarımsakları soyalım.
Etleri, arpacık soğanları ve sarımsakları yıkadıktan sonra, yayvanca bir tencereye koyalım.
Damla sakızını, sirkeyi ve baharatlarını ilave edelim.
Domatesleri rende yapıp, tencereye ilave edelim.
Tencerenin kapağını kapatıp, ya kısık ateşte ya da fırında tahmini 1 saat kadar pişirelim.
Not: Damla sakızı yerine portakal kabuğunu ince ince doğrayıp da kullanılabilir.
Damla sakızlı un kurabiyesi
Malzemeler:
üç buçuk su bardağı un
250 gram margarin
2,3 adet ufak damlasakızı
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
Margarin ve unu yoğurun. Üzerine dövülmüş ve pudra şekerini ekleyin. Malzemeler iyice birbirine karışana kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve 20 dakika pişirin.kurabiyeler biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekerini dökün. Afiyet olsun...
[ekolaypbr
Damla sakızlı kek
Malzemeler:
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı şeker
2 yumurta
1 adet portakal
1 pk vanilya
Boza kıvamı sağlayacak kadar un
1pk hamur kabartma tozu
1 pk damla sakızlı muhallebi
3.5 su bardağı süt
Süslemek için:
2 çay kaşığı damla sakızlı
Kahve
Hazırlanışı:
Muhallebi ve 3.5 su bardağı süt hariç (bununla muhallebi yapacaz) diğer malzemeleri boza kıvamında hazırlıyoruz.Kek kalıbına alıp 600 watta 10 dk pişiriyoruz.ben fırına koymadan önce damla çikolata attım içine...muhallebiyide mikrodalgada dayanıklı bir kaba koyup 900 watta 4-5 dk kadar pişriyoruz (1 dk bir karıştırın)keki çıkarıp ters çevirin ve muhallebiyi üzerine dökün...ben süslemek için kahve eledim üzerine tavsiye ederiz..
Damla sakızlı profiterol
Malzemeler:
Hamuru için:
1,5 su bardağı su
100 gram margarin
1 tatlı kaşığı tozşeker
1,5 su bardağı un
Bir tutam tuz
4 adet yumurta
İçi için:
1 paket sakızlı muhallebi
3 su bardağı süt
Üzerine:
40 gram bitter çikolata
1 çorba kaşığı margarin
Hazırlanışı:
Suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Üzerine margarin, tozşeker ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başlayınca tahta bir kaşıkla karıştırarak azar azar unu ekleyin. Koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın. Hamur soğuduktan sonra yumurtaları içine kırıp karıştırın ve sıkma torbasına koyun. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine bir tatlı kaşığı büyüklüğünde parçalar sıkın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, renkleri dönene kadar pişirin. Diğer tarafta bir tencereye sütü koyarak üzerine sakızlı muhallebiyi ekleyin ve karıştırarak pişirin. Muhallebi ılındıktan sonra krema sıkacağına koyun. Pişirdiğiniz hamurların alt kısımlarından açıp, krema doldurun ve servis tabağına alın. Kalan kremayı üstlerine dökün. Bitter çikolatayı margarin ile birlikte benmari usulü eritin. Profiterollerin üzerine dökerek servis yapın.
Damla sakızlı muhallebili rulo pasta
Malzemeler:
Bir kilo süt
Bir su bardağı un
125 gram margarin
Bir su bardağı şeker
Damla sakızı
Bir paket vanilya
Bir paket kakaolu bisküvi
İki adet muz
Hazırlanışı:
Derin bir tencerede margarini eritin, unu ekledikten sonra yaklaşık 5 dakika kavurun. Kullandığınız tencere teflon olursa daha rahat edersiniz. Burada ununuzu yakmamaya ve sürekli karıştırmaya dikkat edin. Un hafif pembeleştiğinde yavaş yavaş sütü ilave edin. Ardından şekeri koyun ve karıştırarak ocakta pişirmeye devam edin. Kaynamaya başladığında ocağın altını kısın. Vanilya ve ufalanmış damla sakızını ekleyin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Eğer muhallebinizde topaklanma olduysa yaklaşık 10 dakika mikserle çırpın. Bu hem muhallebinin sakız gibi uzamasını sağlayacak hem de topaklanmayı dağıtacaktır.
Kakaolu bisküviyi un gibi incelene kadar rondodan geçirin. Dikdörtgen şeklindeki bir borcama streç film serin ve üzerine önce ufalanmış bisküviyi ardından muhallebiyi dökün. Yaklaşık bir saat kadar bekledikten sonra muzları küp küp doğrayın, pastanızın tüm yüzeyini kaplayacak şekilde dizin. Streç filmi sararak rulo haline getirin. Buzdolabında 2-4 saat beklettikten sonra servise hazır. Afiyet Olsun!
Damla sakızlı kadayıflı muhallebi
Malzemeler:
Yarım kg kadayıfın 3\1 kullanılır
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı şeker
Muhallebisi için:
1 litre süt
2 kahve fincanı un
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
1 su bardağı krema
Damla sakızı
Hazırlanışı:
Kadayıf küçük parçalara bölünür.Tereyağ ile ocakta kızarıncaya kadar kavrulur.Ocaktan almadan 1 çay bardağı şeker ilave edilir ve altı kapatılır.Tencereye süt, un, nişasta, şekeralınır ve karıştırarak pişirilir.Damla sakızı yerine ben bir tane şekersiz sakız ilave ettim.Muhallebi ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.Soğuyan muhallebiye krema eklenir ve blendırla 5 dakika çırpılır.Cam tepsinin altına kadayıfın yarısı yayılır.Üzerine muhallebi ve tekrar kadayıf yayılır ve buzdolabında bir gece dinlendikten sonra servis yapılır.
Damla sakızlı kazandibi
Malzemeler:
1 kg. süt ( 5 su bardağı )
1.5 su bardağı toz şeker
3 parça damla sakızı
3 çorba kaşığı pirinç unu
2 çorba kaşığı nişasta
Üzeri için; tarçın
Hazırlanışı:
Bir tencereye soğuk sütü,tozşekeri,pirinç ununu ve nişastayı koyuyoruz.Damla sakızını 1 çorba kaşığı toz şekerle beraber havanda dövüp süte ekliyoruz.Ve çırpma teliyle karıştırırken kaynamaya başladığında altını kısıyoruz.Bir aliminyum tepsiye biraz pudra şekeri serpip muhallebiden çok az ekleyerek ateş üzerinde gezdiriyoruz.Bütün tepsinin tabanı yandıktan sonra muhallebiyi ilave ediyoruz ve ocaktan alıp ıslak bir bezin üzerinde tezgaha koyuyoruz.Ilıkken buzdolabına kaldırıp , soğuduktan sonra dolaptan alıp dilim dilim kesip spatula yardımıyla ters çeviriyoruz.Üzerine tarçın serperek ikram ediyoruz.