Ramazan Sofrası 9. gün tatlısı: Tel Kadayıf

Güncelleme Tarihi:

Ramazan Sofrası 9. gün tatlısı: Tel Kadayıf
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2011 06:00

Kadayıf gibisi var mı diyenler için kolay bir tarif...

Haberin Devamı

Malzemeler:

750 gr. tel kadayıf

4- 5 su bardağı şeker

2 su bardağı süt

1,5- 2 su bardağı ceviz veya fındık içi

1 büyük paket margarin (250 gr.)

Hazırlanışı:

Şeker iki bardak su ile kaynatılır. Köpükleri alınır. Koyulaşınca süt konur. Çok sulu olmamak üzere ateşten alınır. (Limon sıkılmaz.) 35- 40 cm. çapında tepsi yağlanır. Biraz erimiş yağ ile ovulmuş kadayıfın yarısı tepsiye yerleştirilir. Dövülmüş fındık veya ceviz içi serpilir. Geri kalan kadayıf cevizin üzerine yayılır. Biraz bastırarak sıkıştırılır. Kalan yağ gezdirilir. Fırında pembe olarak kızartılır. Fırından çıkar çıkmaz, üzerine daha önce hazırlanan soğuk sütlü şurubu dökülür. Kapak kapatılır. Ilınınca dilimlenir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!