Çay hayatımızda yeri çok büyük olan lezzetlerin en başında yer alıyor. Bulmacalarda çıkan “Başlıca içeceğimiz?” sorusunun cevabının su değil çay olması gerektiğine inanların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Çay denince aklımıza genel olarak tavşan kanı geliyor ancak son dönemde sütlü çay sevenler de çoğalmaya başladı. Peki İngilizlere ait olduğu bilinen sütlü çay geleneğinin kökeni nedir ve sütlü çay nasıl yapılır? İşte merak ettikleriniz…
#Çay TarifleriMasterChef trileçe tarifi ve malzemeleri merak edilen konular arasında yerini aldı. Sevilen lezzetlerden biri olan trileçe son yıllarda ülkemizde popülerliğini artırmıştır. Karamelli, çikolatalı, frambuazlı, çilekli, karışık meyveli ve limonlu trileçe çeşitleri vardır. Peki, trileçe nerenin tatlısı, nasıl yapılır? İşte, orijinal trileçe tarifi ve malzemeleri
#TrileçeFırın sütlaç, mutfağımızın geleneksel sütlü tatlılarından biri. Hafif olmasının yanı sıra lezzetiyle herkesin zevkle tükettiği fırın sütlacın yapımı çok kolay. Soğuk soğuk ve üzerindeki tarçınıyla da tadına doyum olmuyor. Peki fırında sütlaç nasıl yapılır? İşte tam kıvamında ve ölçülü fırın sütlaç tarifi... Şimdiden afiyet olsun...
#Fırın Sütlaç Nasıl YapılırGelinim Mutfakta trileçe tarifi izleyenler tarafından merak konusu oldu. Son yıllarda favori tatlı tariflerinden olan kramelli trileçe püf noktaları takip edildiğinde eşsiz bir lezzete dönüşüyor. Peki, tam kıvamında karamelli trileçe nasıl yapılır, püf noktaları ve malzemeleri neler? İşte trileçe püf noktaları ve yapım aşamaları...
#Trileçe TarifiSütlaç deyip geçmeyin, aslında herkesin yapabileceğini sandığı ama kıvamını tutturmakta çok zorlandığı bir tatlıdır sütlaç. Peki sütlaç nasıl yapılır? Lezzetli sütlaç yapmanın püf noktaları nelerdir? Sütlaç yaparken nelere dikkat etmek gerekir? Sütlü tatlı severlerin bayılacağı sütlaç tarifimiz ve sütlaç yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktalarımız hemen aşağıda…
#Sütlaç Nasıl Yapılır2 Aralık Dünya Mücver Günü kutlu olsun! Bu günün anlam ve önemi; daha çok kişiyi mücver denemeye ve farklı çeşitlerini pişirmeye teşvik etmek. Haydi o zaman, biz de biraz un ve yumurtayla tadı zenginleşen sebzelerden ve hatta meyvelerden pişirelim, doyasıya tadalım.
#2 Aralık Dünya Mücver GünüKış yaklaştıkça bünyeyi desteklemek için baharatlı veya meyveli sıcak içeceklere ilgimiz artıyor. Uzayan akşamlarda sohbetlere tatlı birer eşlikçi arayanlara, çocuklara ballı-sütlü bol vitaminli pratik bir şeyler hazırlamak isteyenlere çok sayıda tarifle geldim. Altın sütlü kahve de var, sıcak limonata da…
#KışSütlü badem çorbası Osmanlı saray mutfağında hazırlanan lezzetlerden biri. Bademin önce suda bekletilip, daha sonra soyulup robottan un haline getirilmesinin ardından hazırlanan bu çorba farklı lezzet arayanlar için güzel bir alternatif. Denemek isteyenler için sütlü badem çorbası tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Sütlü Badem Çorbası TarifiGelinim Mutfakta şeftali soslu magnolya tarifi günün aranan tarifleri arasında yer aldı. Çilekli ve muzlu magnolia tarifine rakip olacak lezzetle şeftali soslu magnolya nasıl yapılır merak edenlere, işte Gelinim Mutfakta şeftali soslu magnolya tarifi ve malzemeleri...
#Şeftali Soslu MagnolyaKurban Bayramı hazırlıkları Özel ve güzel anları içerisinde bulunduran bayram günleri kalabalık aileleri bayram sofralarında bir araya getiren günlerdir. Henüz bayram için bir tatlı yapmadıysanız en kolay ev baklavası yapmayı öğreneceksiniz. Ev baklavası nasıl yapılır, şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? İşte Türk mutfağının en geleneksel ve bayramların vazgeçilmez tatlısı olan kıyır kıyır ev baklavası tarifi…
#Ev BaklavasıKurban Bayramı hazırlıkları Özel ve güzel anları içerisinde bulunduran bayram günleri kalabalık aileleri bayram sofralarında bir araya getiren günlerdir. Henüz bayram için bir tatlı yapmadıysanız en kolay ev baklavası yapmayı öğreneceksiniz. Ev baklavası nasıl yapılır, şerbeti sıcak mı soğuk mu dökülür? İşte Türk mutfağının en geleneksel ve bayramların vazgeçilmez tatlısı olan kıyır kıyır ev baklavası tarifi…
#Ev BaklavasıYumuşacık içimli, klasik ama çok bir çorba tarifi. Yapması pratik olduğundan, ve herkes tarafından çok sevildiğinden çok tercih edilir. Buyurun tarife üzerine bol kaşarla servis edin. Domates çorbasını, hazır kremayla hazırlayabileceğiniz gibi bu şekilde sütlü domates çorbası olarak da yapılır. Sütle yaptığımız terbiye krema yerine geçip, harika bir kıvam verir. İşte, sizler için hazırladığım patlıcan balığı, sütlü domates çorbası, muhallebili bisküvi pasta ve daha fazlasından oluşan Ramazan 24. gün iftar menüsü...
#Ramazan MenüsüTam ismine layık bir çorba yoğurtlu bir çorba; Lebeniye çorbası. Arapça kökenli leben kelimesinden gelen, içinde köfte ve nohut bulunan harika yoğurtlu bir çorba. Güneydoğu Anadolu bölgesine ait bir çorba tarife köfteli çorbada denilir. Oldukça besleyici bu çorbadan hem dayanamayıp ikinci tabağı almayın, şehzade kebabına yer bırakın.
#Ramazan MenüsüGerek meyanesi gerek içindeki malzemelerle yiyen herkesi kendine hayran bırakan bir çorbamız var. Hem mideyi rahatlatır, hem doyurucu ve besleyici özelliğiyle gönüllerde taht kurar. Çorba tarifleri, kış aylarında yoğun şekilde tercih edilse de, özellikle köfteli çorbalar besleyici olması ve doyurucu olması sebebiyle tüm mevsimlerde rahatlıkla tüketilebilir. İşte, sizler için hazırladığım meşhur Kıbrıs pilavı, sevilen magnolia tatlısı ve çok daha fazlası...
#İftar MenüsüYüzyıllardır iftarın ilk lokması olması boşuna değil. İçerdiği vitamin, mineral ve liflerle çok besleyici. Ama hurmayla ilişkimiz ramazanla sınırlı kalmak zorunda değil. İçinde barındırdığı şeker oranının yüksekliği nedeniyle birçok tatlı tarifinde kullanabilir, sevdiğimiz lezzetlerin sağlıklı versiyonlarını hazırlayabiliriz.
#KekRamazanda hazımsızlık, şişkinlik ve kan şekeri dengesizliği gibi sorunları yaşamamak için iftarda yediklerimizi sınırlandıralım. İftariyelikleri kaldıralım mesela... Masamızda da sadece çorba, salata, yoğurt, et veya zeytinyağlı sebze yemeği, son olarak 1 çeşit tahıl grubu olsun. Pilav, makarna, bulgur ve börek gibi tahıl grubu yiyecekleri az yapmaya özen gösterelim, hatta mümkünse yapmayalım. Pide ve tatlıyı haftada 2 günle sınırlandıralım.
#İftarKlasik her zaman güzeldir diyerek başlayalım yazımıza. Ezogelin çorbası, lokantaların vazgeçilmez, evlerimizden eksik olmayan çorbası. Tam iftara layık. İçinizi yumuşatacak ve sizi ana yemeğe hazırlayacak. En klasik, kebapçıların olmazsa olmazı bir çorba ezogelin çorbası. Evde yaptığım çorba dışarıda yediklerime benzemiyor diyorsanız bu tarifi deneyin. En önemli püf noktası et suyudur. Gerçek et suyu.
#Ramazan MenüsüBir şef olarak 2023’ten dileğim yeni tat ve kokular keşfedip bol bol tarif üretmek. Yılbaşı sofram içinse davetlerde sıklıkla tercih ettiğim ve en sevdiğim lezzetleri hazırlayacağım. Mantar wellington’dan nar ekşili ve cevizli zeytin piyazına, avokadolu humustan fındık sütlü irmik pastasına hepsi birbirinden nefis...
#Yeni YılYılbaşı alışverişine çıkmadan önce, seçtiğim sağlıklı yemeklere uygun bir liste yaparım. Menüde daha az kalorili tatlara öncelik veririm. Kuru üzümlü salatadan kekikli hindiye, kapya biberli pilavdan fırında balkabağına bu özel gece için nefis önerilerim var.
#Yılbaşı AlışverişiDünya çapında üne sahip olan Türk kahvesinin tadı, köpüğü, kokusu, pişirilişi ve ikramıyla kendine özgü bir kimliği ve geleneği vardır. Ev hanımlarının yorgunluk ilacı, çalışanların molası, kız isteme merasimlerinin vazgeçilmezidir! ‘Kırk yıl hatırı’ olan Türk kahvesinin yağ yakımında da büyük etkisi vardır. İşte Türk kahvesinin 6 faydası...
#Kahveİtalya mutfağının klasiklerinden tiramisu, dünyanın farklı yerlerinde de keyifle tüketiliyor. Kedi dili bisküvinin labneli kremayla uyumuna bayılacaksınız. Ayrıca görünümü de lezzeti kadar güzel. Peki tiramisu nasıl yapılır? İşte tiramisu tarifi, malzemeleri ve yapımı... Şimdiden afiyet olsun...
#Tiramisu Nasıl YapılırGastronomi, kültür, sanat ve eğlence dünyası geçen hafta sonu Kuşadası’nda buluştu. Kuşadası Sokak Festivali’ne gittik; yerel yemeklerin peşine düştük. İlçenin mutfağını anlatan şef Ozan Güngör: “Arapsaçı, ebegümeci ve tilkişen gibi otların yemeği çok seviliyor. Enginar, zeytinyağlı ve bol baklalı yeniyor.”
#GastronomiMevsimin rengârenk çiçeklerini ocaktaki tencerenin içine katmak ya da salataya eklemek çoğumuzun gündelik mutfak alışkanlıkları arasında değil. Oysa Osmanlı’dan bu yana sofralarımızda olan bu zarif ve incelikli malzemelerin geçmişteki kullanım şekilleri bugüne de ilham olacak çeşit ve zenginlikte. Üstelik son yıllarda gastronomi dünyasının da popüler konu başlıklarından.
#Çiçek