Sütlü çay nasıl yapılır? Sütlü çay tarifi
Çay hayatımızda yeri çok büyük olan lezzetlerin en başında yer alıyor. Bulmacalarda çıkan “Başlıca içeceğimiz?” sorusunun cevabının su değil çay olması gerektiğine inanların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Çay denince aklımıza genel olarak tavşan kanı geliyor ancak son dönemde sütlü çay sevenler de çoğalmaya başladı. Peki İngilizlere ait olduğu bilinen sütlü çay geleneğinin kökeni nedir ve sütlü çay nasıl yapılır? İşte merak ettikleriniz…
Çayı Türkler kadar çok seven İngilizlerin icadı nefis bir lezzet sütlü çay. Süt çayın içindeki teini ve asiditeyi azaltıyor, lezzetini hafifletiyor. Aynı zamanda ortaya klasik çaydan farklı bir lezzet çıkıyor.
İlk başlarda, çayı koymadan önce bardağı ısıtmak için önce süt bardağa dökülüyormuş. Daha sonra içinde çay bulunan bardağa sonradan süt eklemesi yapılmaya başlamış. Günümüzde böyle içiliyor sütlü çay. Küçük bir karafta süt ayrı geliyor, içen kişi çay-süt oranını kendi zevkine göre ayarlıyor.
Sütlü çay yapmak için çayı bildiğiniz gibi demleyip ardından sütle çayı fincanda karıştırabileceğiniz gibi sütü doğrudan demliğe de ekleyebilirsiniz.
Sütlü çayın lezzetini artırmak için içine kakule gibi baharatlar da ilave edebilirsiniz.