Görünümü de tadı da ayrı güzel! İtalyan mutfağının meşhur tatlısı tiramisu nasıl yapılır? İşte orjinal tiramisu tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları
İtalya mutfağının klasiklerinden tiramisu, dünyanın farklı yerlerinde de keyifle tüketiliyor. Kedi dili bisküvinin labneli kremayla uyumuna bayılacaksınız. Ayrıca görünümü de lezzeti kadar güzel. Peki tiramisu nasıl yapılır? İşte tiramisu tarifi, malzemeleri ve yapımı... Şimdiden afiyet olsun...
Tiramisu, mascarpone ve kedi dili (Biscotti savoiardi) denilen bisküvilerle hazırlanıyor. Ancak mascarpone peynirinin bulunamadığı durumlarda tuzsuz labne peyniri kullanılabiliyor.
Ayrıca daha pratik bir tiramisu yapmak isterseniz kedi dili bisküvi yerine hazır pasta keki kullanabilirsiniz.
MALZEMELER:
1 paket kedi dili bisküvi
Yarım su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı granül kahve ya da Türk Kahvesi
1 çorba kaşığı toz şeker
Kreması için:
500 mililitre süt
2 çorba kaşığı un
1,5 çay bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
3-4 çorba kaşığı labne peynir
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 çorba kaşığı kakao
Krema için gerekli malzemeleri (labne ve vanilya hariç) çırpma teli ile karıştırın.
Tenceyi ocağa alıp kremayı orta ateşte koyu kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.
İstene kıvama ulaşınca ocaktan alın ve ilk sıcaklığı geçtiğinde labne ve vanilyayı ilave ederek mikserle çırpın.
Kedi dilini ıslatmak için su, süt, kahve ve toz şekeri bir kasede karıştırın.
Daha sonra kedi dili bisküvileri kahveli ve sütlü karışıma batırın.
Servis tabağına çok az kremadan dökerek kedi dillerini bir sıra dizin.
Üzerine soğuyan kremadan dökün.
Tekrar kedi dillerini ıslatarak üzerine dizin.
Yine krema dökün ve son sırayı da oluşturun.
Kalan kremayı da döküp yayın. Buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Son olarak üzerine kakao eleyip dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun...