MasterChef sütlü badem çorbası tarifi: Sütlü badem çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler?
Sütlü badem çorbası Osmanlı saray mutfağında hazırlanan lezzetlerden biri. Bademin önce suda bekletilip, daha sonra soyulup robottan un haline getirilmesinin ardından hazırlanan bu çorba farklı lezzet arayanlar için güzel bir alternatif. Denemek isteyenler için sütlü badem çorbası tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
Sütlü badem çorbası tarifi hazırlaması pratik yemeklerden biri. Hazırlarken bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekiyor. Kendine özgü tadı ve aromasıyla tarif listenizin favorisi haline gelecek. İşte sütlü badem çorbası yapımı...
Malzemeler:
150 gram kavrulmamış badem
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
2 su bardağı süt
Karabiber
Muskat
Tuz
Üzeri için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı file badem
SÜTLÜ BADEM ÇORBASI NASIL YAPILIR?
İlk olarak bademleri geniş bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edip 15-20 dakika bekletin.
Bademler yumuşayınca sudan alarak kabuklarını soyun.
Ardından kabuklarını soyduğunuz bademleri un haline gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
Tereyağını bir tencerede eritin ve üzerine un ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
Üzerine yavaş yavaş sütü ilave edin ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Su, muskat rendesi, tuz ve karabiberi ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
File bademleri tereyağında hafif kavurup çorbanın üzerine gezdirin.
Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun...