GeriMutfak Tüyoları Gelinim Mutfakta şeftali soslu magnolya tarifi : Şeftali soslu magnolya (magnolia) nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelinim Mutfakta şeftali soslu magnolya tarifi : Şeftali soslu magnolya (magnolia) nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta şeftali soslu magnolya tarifi : Şeftali soslu magnolya (magnolia) nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Gelinim Mutfakta şeftali soslu magnolya tarifi günün aranan tarifleri arasında yer aldı. Çilekli ve muzlu magnolia tarifine rakip olacak lezzetle şeftali soslu magnolya nasıl yapılır merak edenlere, işte Gelinim Mutfakta şeftali soslu magnolya tarifi ve malzemeleri...

Sevilen sütlü tariflerden magnolia bu kez farklı bir versiyonuyla beş çaylarınıza konuk oluyor. Şeftali ile ayrı bir lezzete ulaşan şeftali soslu magnolya tarifi, malzemeleri ve yapılışı hemen aşağıda...

ŞEFTALİ SOSLU MAGNOLYA MALZEMELERİ

1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
7-8 adet dilimlenmiş çilek
2 paket yulaflı bisküvi
1 fincan mısır nişastası
1 litre süt
200 mililitre krema
2 adet yumurtanın sarısı

Şeftali sosu için;

4 orta boy şeftali
1 küçük paket şeftali suyu
4 kaşık şeker
2 kaşık nişasta
Yarım çay bardağı su

ŞEFTALİ SOSLU MAGNOLYA NASIL YAPILIR?

Öncelikle şeftali sosunu hazırlayın. Şeftalilerin kabuklarını soyup rendenin ince kısmından rendeleyin ya da robotta çekin.

Sos tenceresine şeftali suyunu, şeftalileri ve şekeri ilave edip ocakta kaynamaya başlayınca 10 dakika pişirin.

Daha sonra yarım çay bardağı su ile açtığınız nişastayı sosun üzerine ekleyip karıştırın.

Kıvamı koyu isterseniz nişastayı daha fazla koyabilirsiniz ya da daha sıvı isterseniz biraz su ilave edebilirsiniz.

Yulaflı bisküvileri robottan geçirip toz haline getirin. Krema haricindeki tüm malzemeleri tencerenin içine koyun ve çırpın. Kıvamını alınca soğuması için bir kenarı alın. Soğuduktan sonra içine kremayı ilave edip pürüzsüz kıvamını alıncaya kadar çırpmaya devam edin.

Toz haline getirdiğiniz bisküvilerden 2 yemek kaşığı servis kuplarının altına koyun. Etrafına önceden hazırladığınız şeftali sosunu yerleştirin. Tatlıdan bir kepçe koyup üzerine tekrar toz bisküvilerden dökün. Tekrar tatlıdan 1 kaşık koyun. En üstünü şeftali sosu ve şeftali dilimleriyle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun...

 

False