Demi-glace, Fransız mutfağında tek başına veya diğer soslar için bir üs olarak kullanılan zengin içerikli bir sostur. Et yemeklerine eşlik Demi glace sosun ana malzemesi hem tereyağı hem de kemik suyudur. Soğan, havuç, kereviz gibi birçok malzemeden oluşan bu sos sağlık açısından da oldukça faydalıdır. Peki, demi glace sos nedir, nasıl yapılır?
#Demi GlacePesto sos, Türkiye’de de yaygın olarak kullanılan ve yapılan sos çeşitlerinden biri. İtalyanların en bilinen soslarından pesto sosuyla makarna, pizza veya salatları hareketlendirebilmek mümkün. Peki, pesto sos nedir, yapımında hangi malzemeler kullanılır? İşte malzemeleriyle pesto sos yapımının aşamaları...
#Pesto SosuSosyoloji, insan ve toplumun etkileşimi üzerine çalışma yapan bir bilim dalıdır. Bu bilimde insan ve toplum gruplarının bilimsel incelemesi yapılır. Sosyoloji, 19. yüzyılda geleneksel toplumdan modern topluma geçiş sürecindeki tüm krizleri ve olayları incelemek, anlamak, çözümlemek için ortaya çıktı. İşte, sosyoloji bilimi hakkında merak edilenler.
#Sosyoloji Nedir?Anavatanı Orta Amerika olan avokado ile yapılan soslardan biri. Yemek programları yarışmalarının yaygınlaşmasıyla birlikte Türkiye’de bilinirliği de artan Guacamole sos, Meksika mutfağının en sevilen ve en çok rağbet gören sosu. Peki, Guacamole sos nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım Guacamole sos tarifi…
#Guacamole Sos NedirBalık yemeklerinin yanına yakışan tartar sos, sofralarında farklı lezzetler tatmak isteyenlerin vazgeçilmezlerinden. Deniz ürünlerinin yanında servis edilen bu sos evde kolayca hazırlayabileceğiniz malzemelerle yapılıyor. Hem ekonomik hem de zahmetsiz olan tartar sos genellikle deniz ürünlerine farklı bir tat katmak isteyenler tarafından tercih ediliyor. Peki, tartar sos nedir ve nasıl yapılır? İşte, tartar sos tarifi ve malzemeleri..
#Tartar Sos Nasıl YapılırFransız mutfağından Türk yemeklerine uyarlanan beşamel sos, hem sebze hem de et yemeklerine çok yakışan temel soslardan biridir. Özellikle lazanya ve makarna gibi hamur işlerinde kullanılmaktadır. Peki, beşamel sos nasıl yapılır? İşte, beşamel sos yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktalar
#Beşamel SosDünya mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan, et yemeklerinden sebze yemeklerine kadar birçok yemeğe yakışan beşamel sosun ne olduğu ve nasıl yapıldığı merak konusu oldu. Türk mutfağında son yıllarda popüler olan bu sosu, daha önce duymayan ve tatmayan vatandaşlar, beşamel sos hakkında bilgi almak ve beşamel sos nasıl yapılır öğrenmek istiyor. Peki, beşamel sos nedir? Beşamel sos nasıl yapılır?
#Beşamel Sos Nedir?Pesto sos, makarnaya en çok yakışan sos olması dolayısıyla yemeklerine lezzet katmak isteyen kişilerin uğrak noktası oldu. Pesto sos aracılığıyla makarnalarında farklı bir tat yakalamak isteyen birçok kişi, internet üzerindne Pesto sos tarifi hakkında araştırmalarına devam ediyor. Peki, Pesto sos nasıl yapılır? İşte, o detaylar
#Pesto SosYoğurdun icat edildiği topraklarda yaşıyoruz. Tereyağı yerine yoğurdu kullanarak dünya çapında soslar yaratabiliriz. Bu hafta size buna örnek olabilecek nitelikte, karizmatik ve hafif bir sosla onunla yapılmış müthiş lezzette bir yemek tarifi vermek istiyorum.
#Damat SosuMutfak trendleri her geçen gün sürekli değişim gösteriyor. Önceden bakır, çelik tencereler, düdüklüler kullanırdı, sonra teflonlar girdi hayatımıza. Son birkaç yıldır ise bir airfryer çılgınlığı başladı. Onun popülaritesi hâlâ devam ederken, hayatımıza slow cooker'lar da girdi. Son teknolojilerle kafamız iyice karıştı. Hangisi daha sağlıklı, tencerelerin neyi eksik? Bu yeni teknolojilerle üretilmiş ürünler tencerelerin yapamadığı neyi yapıyor?
#Mutfak TeknolojileriTuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#Tuzİnsanın kafasını karıştıran, hatta allak bullak eden, kendi formlarını yaratıp yarattığı teknikle kendisini karşı karşıya getiren, yenilikçi, zorlayıcı bu sayede de okuyucunun sınırlarını zihni sinir zekasıyla genişleten yazar Murat Menteş ile bir araya geldik. Vefat etmiş yazarlarla söyleşilerden oluşan ‘Derde Deva Randevu’nun dördüncü serisi için bir araya geldiğim ve hemen hemen tüm kitaplarını okuduğum Murat Menteş, Türk edebiyatında adını sağlam ve dikkat çekici puntolarla yazdı bile… Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de en çok üreten ve benzeri olmayan yazar Murat Menteş’in yanıtlarının sizlere ilham olacağına inanıyorum.
#Sponsorlu İçerikİnsanın kafasını karıştıran, hatta allak bullak eden, kendi formlarını yaratıp yarattığı teknikle kendisini karşı karşıya getiren, yenilikçi, zorlayıcı bu sayede de okuyucunun sınırlarını zihni sinir zekasıyla genişleten yazar Murat Menteş ile bir araya geldik. Vefat etmiş yazarlarla söyleşilerden oluşan ‘Derde Deva Randevu’nun dördüncü serisi için bir araya geldiğim ve hemen hemen tüm kitaplarını okuduğum Murat Menteş, Türk edebiyatında adını sağlam ve dikkat çekici puntolarla yazdı bile… Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de en çok üreten ve benzeri olmayan yazar Murat Menteş’in yanıtlarının sizlere ilham olacağına inanıyorum.
#1Filmlerinde, sahnede, sosyal medyada ve ekranda izleyicileri güldürüyor, bunu yaparken bir yandan da düşündürüyor. Sosyal medyada videoları milyonlarca izlenen Giray Altınok’la buluşuyoruz; hayatını, mizah yolculuğunu konuşuyoruz: “İlk işim çekilene kadar 3-4 bin sayfa skeç, dizi, film yazmışımdır. Umudumu kaybettiğim zamanlar oldu. Bir dil okulunda gece bekçiliği için işe başvurdum.”
#Giray AltınokAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Ekim ayından itibaren çalıştay yaparak 'Bir anayasa yapımının yol haritası nasıl olmalı? Yöntemi ne olmalı? AK Parti'nin bundaki rolü nedir?' Bu konuları müzakere edeceğiz. Bir araya gelinirse bir ortak komisyon kurulur" ifadelerini kullandı.
#AK PartiYükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, 2024-2025 akademik yılından itibaren yükseköğretim kurumları bünyesindeki ‘sınavsız ikinci üniversite’ kapsamındaki 5 program için yaş sınırı getirildi. Buna göre ‘çocuk gelişimi’, ‘felsefe’, ‘sosyoloji’, ‘tarih’ ve ‘Türk dili edebiyatı’ açık öğretim programlarına sadece 35 yaş ve üzeri lisans programı mezunları ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırabilecek.
#YÖKYemeğinizi hangi sırayla yiyorsunuz hiç düşündünüz mü? Sosyal medya şu sıralar ‘besin sıralaması’ ile ilgili tavsiyelerle çalkalanıyor. Tabağınızda önce yeşillikleri (lif), sonra tavuğunuzu (protein) ve en son kızarmış patatesinizi (karbonhidrat) tüketmenin yemek yeme isteğini azaltacağını, iltihaplanmayı azaltacağını ve sizi diyabetten korumaya yardımcı olacağı iddia ediliyor. Peki bilim bunu destekliyor mu?
#YemekTürkiye’de ‘şehir planlama’ denince akla gelen ilk isimlerinden biri Prof. İlhan Tekeli. ODTÜ Şehir Planlama Bölümü’nün ilk üç öğrencisinden biri; bugüne kadar yayınlanmış 120’den fazla eserde imzası var. Kentsel dönüşümden şehirleşme tarihine, göçten mimari tarihine kafa yormadığı konu yok.
#Prof. İlhan TekeliİYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP’ye seçimleri kaybettirmeye yemin etmiş durumda. Durum en son Antalya’da patladı. Akşener, Antalya’da CHP’yi ve Büyükşehir Belediye Başkanı’nı hedefleyerek; “Bu sahtekârlıkların gereğini yapmak benim için namus borcu” dedi. Söz ağır!..
#İYİ PartiSu altı dünyasında pek çok balık çeşidi barınmaktadır. Her balığın şekli, beslenme biçimi ise farklılık göstermektedir. Bazı balıklar tüketilmektedir. Kadife balığı tüketilebilen balıklar arasında yer almaktadır. Bu balık değişik pişirme şekilleri ile sunulabilmektedir. Kadife balığı Türkiye’de ve Dünyada farklı sularda yaşamaktadır. Balığın özellikleri ve pişirme şekilleri ile ilgili detayları derledik.