Sosyal ve Siyasi Bilimler Bölümü hem sosyal anlamda bu alan ile ilgili her türlü kavramı, olguyu, tarihi bilgileri bu bölümün öğrencilerine öğreten bölümdür. Peki, bu bakımdan Sosyal ve siyasi bölümler nedir? Sosyal ve siyasi bilimler bölümünün amacı nedir, bu bölümün iş olanakları nelerdir şeklinde ki detayları sizler için derledik.
#Sosyal Ve Siyasi Bilimler Bölümü Nedir?Siyaset bilimi ve kamu yönetimi birbiri içerisinde geçmiş olan iki kavram olmaktadır. Siyaset toplumun devlet yönetimi tarafını betimlerken, kamu ise alt tarafını betim demektedir. Bu iki olgu arasındaki ilişkiyi inceleyen siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümü olmaktadır. Üniversite programlarında bulunan bu bölüm mezunlarına birçok farklı iş olanağı sağlamaktadır. Bölümün ayrıntıları ile ilgili daha geniş bilgiyi sizler için derledik.
#Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Bölümü Nedir?Siyaset bilimi, uluslararası ilişkiler, ekonomi, sosyoloji, tarih ve kültür gibi pek çok alanla yakından ilişkili olan bir bölümdür. Eşit ağırlık bölümleri arasında yer alan Siyaset bilimi, aynı zamanda en çok talep gösterilen bölümler arasında yer alıyor. Siyaset Bilimi Bölümü nedir? Mezunları ne iş yapar? Gibi soruların cevabını sizler için derledik.
#Siyaset Bilimi Bölümü Nedir?Kamu yönetimi devlet ve vakıf üniversitelerinin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde yer alan 4 yıllık bir lisans programıdır. Mezun olan öğrenciler Halkla İlişkiler, Hukuk ve Uluslararası İlişkiler gibi bölümlerde yüksek lisans yapabilir. Kamu yönetimi bölümünün dersleri nelerdir, bölümden mezun olanlar nerelerde iş bulabilir? Sizin için ayrıntılı bir şekilde derledik.
#Kamu Yönetimi Bölümü Nedir?Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sadece sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek sürpriz bir programda gençlerle buluştu. Erdoğan dövizde yaşanan dalgalanmaya değinerek, "Tüm bunlar Batı'nın, başta Amerika'nın, Türkiye'yi sıkıştırma operasyonlarıdır. Şimdi son olarak döviz, faiz kur sıkıştırma operasyonları ne oldu? Ters tepti. Şimdi Türk Lirası bulamıyorlar. Ödeme yapma noktasında sıkıntıya düştüler. İş ters döndü. Bunu yapamayınca da şu anda Türk Lirası prim yaparken, dolar düşmeye yöneldi" dedi.
#CumhurbaşkanıMescid-i Aksa baskılarına eklenen son halka tansiyonu doruğa çıkardı. Dinler Tarihi Profesörü Ömer Faruk Harman’a göre, Filistin sorunu bitmeden, İsrail bu huyundan vazgeçmeden, Filistinlilerin insanca yaşama hakları verilmeden Ortadoğu’da huzur olmayacaktır. Çünkü kan ve gözyaşı üzerine huzur ve mutluluk kurulamaz.
#Mescid-İ AksaEskişehir Yolu’nun 29. kilometresinde bulunan Çankaya Üniversitesi için, “Üniversite şehirden uzak gibi görülüyorsa da bu mesafenin yıldan yıla kısaldığını görüyoruz” diyen Rektör Hamdi Mollamahmutoğlu kent-üniversite bağını şöyle özetliyor: “Üniversite, şehri bulunduğu yere doğru çekiyor. Çevremizde binaların yükseldiğini görüyoruz. Trafiğin yoğunlaştığını görüyoruz, yeni yapılanmalara gidildiğini görüyoruz, alt yapının geldiğini görüyoruz. Bu daha da artacaktır.”
#ÜnivresiteHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 7’nci oturumu Atılım Üniversitesi’nde yapıldı. Ankara’daki üniversite potansiyeline dikkat çeken Rektör Yıldırım Üçtuğ, “Ankara’yı memur, öğrenci ikileminin ötesine taşıyacak bir şeylerin araştırılması gerekiyor” dedi.
#AnkademiHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinde Ankara, Hacettepe, Gazi ve ODTÜ’nün ardından Bilkent Üniversitesi’ne konuk olduk. ‘Türkiye’nin ilk vakıf üniversitesi’ unvanlı Bilkent Üniversitesi’nin Rektörü Abdullah Atalar, “Ankara’nın, Türkiye’nin en iyisi olalım değil, dünyanın en iyisi olalım hedefimiz var” dedi.
#BilkentHürriyet Ankara’nın üniversitelerle kenti konuştuğu “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesinin üçüncü durağı Gazi Üniversitesi oldu. Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Zafer Savaş Şahin, Hürriyet Ankara ekibiyle birlikte Gazi Üniversitesi’nde akademisyenlerle kenti ve üniversiteyi masaya yatırdı.
#Gazi ÜniversitesiHürriyet Ankara’nın “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesi kapsamında Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Zafer Savaş Şahin, Ankara Üniversitesi’ne konuk oldu. Üniversite yönetim kurulu toplantı odasında geniş bir kadroyla hem şehri, hem üniversiteyi konuştuk.
#Ankademi11. Kadir Has Ödülleri’nin bu yılki sahipleri, toplum-siyaset-ekonomi alanlarında önemli çalışmalara imza atmış Prof. Dr. Şerif Mardin ve Doç. Dr. Şener Aktürk oldu. Mardin yaptığı konuşmada, Türkiye’de siyaset fikirleri tarihinin üniversitelerde doğru yöntemle anlatılmadığını söyledi.
Türkiye Cumhuriyeti bugün 91’inci yaşını kutluyor. Bu kutlu günde tarihte iz bırakan ‘Cumhuriyet kadınları’nı hatırlıyoruz. Sanatta, sporda, siyasette hep öncü oldular. Kimi bilimde çığır açtı, kimi söylediği şarkıyla gönlümüzde taht kurdu. Ülkemizi ileriye taşıdılar. İşte Cumhuriyet’in sembolü 91 kadın...
Rahmi Turan’ın 2 Kasım’da Hürriyet’te yazdığı 'Türk Olmak Zordur' başlıklı yazı okurların çok ilgisini çekti. O kadar ki, Turan’ın yazıda belirttiği “Türk olma şartları” hemen arkasına bayrak ve müzik eklenerek birer slayt haline getirildi, e-postalara iliştirilip yayıldı.
CHP’li eski bir milletvekili, partide 2002 seçimlerinden sonraki gibi bir hesaplaşma yaşanmamasına tepkili. Üzüntüsünü aktarırken, "Emin olun genel merkez yöneticileri, bizim duyduklarımızın zerresini duymuyor. Yeni bir şeylerin şekillendirilerek partinin önünün açılması gerekiyor. Vitrin tümüyle değiştirilmeli; belki bu yolla hizip yapısı yıkılabilir ve yeni politikalar üretilmeye başlanabilir" diyor.