Soğan dolması, Türk mutfağında yeri bulunan ancak çok sık tercih edilmemesi dolayısıyla geniş kitleler tarafından bilinmeyen bir yemek türüdür. Malzemeler çok kolay bulunan soğan dolması, evde kolayca yapılabilmektedir. Peki, soğan dolması malzemeleri ve tarifi nedir? İşte, o detaylar
#Soğan DolmasıAntibiyotik etkisiyle bilinen kuru soğan, neredeyse Türk mutfağındaki her yemeğin ana malzemelerinden biri. Gözümüzü yaşlı bıraksa da vazgeçemediğimiz soğanın en estetik ve en lezzetli hallerinden birini hazırladık: Soğan dolması. Tek tek yaprakları ayrılan soğanlar iç harçla buluşuyor, tadına doyum olmaz bir lezzet ortaya çıkıyor. Peki, soğan dolması nasıl yapılır? İşte, adım adım soğan dolması tarifi
#Soğan Dolması Nasıl YapılırSıradan dolma tariflerinden sıkılanlar için farklı bir önerimiz var: Kıymalı soğan dolması. Yemeklerimizin olmazsa olmazı soğan, baharatlar harmanlanan pirinç ve kıyma ile dolduruluyor, davet sofralarına yakışır bir lezzete dönüşüyor. Peki, kıymalı soğan dolması nasıl yapılır? İşte soğan dolması tarifi
#Kıymalı Soğan Dolması Nasıl YapılırŞalgam dolması, Sivas mutfağının enfes lezzetlerinden biri. Bu lezzet bildiğimiz dolmalarda biraz farklı. Ayrıca farklı yörelerde de yapılmaktadır. Yapılan yöreye göre iç harcında pirinç veya bulgur kullanılır. Sofranızda farklı bir lezzete yer vermek isterseniz, şalgam dolması tarifi ve yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Şalgam Dolması TarifiMasterChef lor dolması tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Lor dolması Bayburt ili ile özdeşleşen, yöre halkı tarafından uzun yıllardır yapılan ve severek tüketilen bir yemektir. Bayburt Lor dolması malzemeleri arasında lor peyniri ve yabani pazı (evelik) bulunur. Peki, lor dolması nasıl yapılır? İşte Bayburt lor dolması tarifi ve yapılışı...
#Lor DolmasıSevilen sokak lezzetlerimizden midye dolması MasterChef ekranlarıyla birlikte sofralarımıza geliyor. Midye dolması, midyenin pişirildikten sonra iç pilav ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolma türüdür. Evde yalancı midye dolması tarifi için izleyiciler araştırmalara hız kazandırdı. Peki, midye dolması nasıl yapılır? İşte, MasterChef midye dolması tarifi ve malzemeleri...
#Midye Dolma TarifiTunceli'nin yöresel yemekleri, et yemekleri, hamur işleri, çeşitli mezeler ve salatalar da dahil olmak üzere zengin bir yelpazeden oluşuyor. Tunceli'nin yöresel yemeklerinin içinde genellikle et yer alıyor. Aynı zamanda yemekler bol baharatla tatlandırılıyor. Tunceli’nin meşhur yemekleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tunceli YemekleriÇanağında havuçlu, bezelyeli ve patatesli bir enginar görmeye tahammülüm yok. Bol soğan, taze soğan, arpacıksoğanı, limon suyu ve limon kabuğuyla pişiriyorum enginarları... Sonra zeytinyağı ekleyip ılımaya bırakıyorum. Bizim evde zeytinyağlı büyüklerden öğrenildiği gibi pişirilir. Bazılarının soğanı önceden zeytinyağında kavrulur, bazılarıysa tüm malzemeler üst üste tencereye konduktan sonra zeytinyağı eklenerek yapılır. Bazı zeytinyağlılar dolapta 1 gün dinlenirse daha lezzetli olur ve zeytinyağlı oda sıcaklığında yenir. Mesela barbunya, taze fasulye, domates soslu karışık kızartma ve imambayıldı...
#EgeTv8’in sevilen yarışma programı MasterChef 1 Ağustos Salı akşamı yeni bölümüyle ekranlara geliyor. Kavun dolması tarifi de MasterChef izleyicileri tarafından merak ediliyor. Osmanlı saray mutfağı lezzetlerinden birisi olan kavun dolması yapılışı düşünüldüğü kadar zor değildir. Peki, Kavun dolması nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte MasterChef kavun dolması tarifi yapılışı!
#Kavun DolmasıMutfağa ilk girdiğinde henüz küçük bir çocuktu. Anneannesinin yarattığı mucizelerden etkilenmişti. Onu babasına eşlik ettiği profesyonel bir mutfak izledi. Buradaki dinamizm ve paslanmaz çelik tezgâhların büyüsüyle kararını verdi; yeme-içme işine girecekti. Bunun için büyümeyi de beklemedi. 14 yaşından itibaren çalışmaya başladı. Son 13 yıldır ise televizyon programlarıyla hepimizin mutfaklarında! Şef Arda Türkmen’in mutfağına sızdık. Hem eski albümleri karıştırdık hem yeni gastronomi eğilimlerini konuştuk.
#Arda’Nın MutfağıEn sevilen sokak lezzetlerimizden midye dolma bir o kadar dikkatli yenmesi gereken bir üründür. Türkiye’de midye dolması çok meşhur birçok mekan ve satıcı var. Ancak siz dışarıda yediğiniz midyelere güvenemiyorsanız bu lezzeti evinizde de yapabilir gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Peki, evde midye dolması nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, midye dolma tarifi detayları...
#Midye DolmaIsparta usulü Tatar mantısı kıymalı iç harcı ve yoğurtlu sosuyla akşam yemeklerinize lezzet katıyor. Yapılışı zahmetli gibi görünse de Tatar mantısı kısa sürede hazırlanabiliyor. Peki, Tatar mantısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, Isparta Tatar mantısı tarifi detayları...
#Tatar MantısıGelinim Mutfakta Sivas usulü salatalık dolması tarifi günün aranan yemekleri arasında yer alıyor. Yöresel bir lezzet olan salatalık dolması tarifi, akşam yemeği hazırlıklarına başlayan izleyiciler için araştırılıyor. Peki, Sivas usulü salatalık dolması nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta salatalık dolması tarifi ve malzemeleri...
#Sivas Usulü Salatalık DolmasıDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#KebabMumbar dolması ya da bumbar dolması, koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulmasıyla yapılan bir çeşit dolmadır. Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi illerinin büyük çoğunluğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nin bazı illerinde yapılmaktadır. Yazın pek tercih edilmeyip, kışın daha fazla tüketilir. Peki, mumbar dolması nasıl yapılır? İşte, mumbar dolması tarifi ve malzemeleri...
#Mumbar DolmasOsmanlı saray mutfağından kavun dolması MasterChef programı ile yeniden gündeme geldi. Kavun dolması Fatih Sultan Mehmet'in en sevdiği yemeklerden biri olarak biliniyor. Peki, kavun dolması nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, kavun dolması tarifi ve malzemeleri...
#Kavun Dolması MasterchefKökeni Osmanlı saraylarına dayanan bıldırcın dolması yapımızor gibi görünse de evde de kolayca yapabileceğiniz lezzetli bir yemek. Özel günlerde de rahatlıkla menünüzde yer verebileceğiniz bıldırcın dolması nasıl yapılır merak edenlere, işte bıldırcın dolması tarifi malzemeleri ve yapımı...
#Masterchef Bıldırcın DolmasıYöresel lezzetlerimizden pırtımpırt yemeği ya da diğer adıyla 'kirtimburt' günün aranan tarifleri arasında yer alıyor. MasterChef yarışması ile merak edilen pırtımpırt yemeği ilginç adıyla da merak konusu oldu. Peki, pırtımpırt yemeği nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, MasterChef pırtımpırt tarifi ve yapılışı...
#Masterchef PırtımpırtMasterChef deli kız dolması günün aranan tariflerinden biri oldu. Her ne kadar adı dolma olsa da deli kız dolması sarma şeklinde yapılmaz, aslında bir tür bulgurlu karalahana yemeğidir. Peki, MasterChef deli kız dolması nasıl yapılır, hangi yöreye ait? İşte, deli kız dolması tarifi ve malzemeleri...
#Deli Kız DolmasıSağlık ve lezzet deposu olan enginar İzmir'in en çok tüketilen yemeklerindendir. Karaciğeri yenileyen enginarın, Ege’de yapraklarıyla pişirilmesi makbul. Biz de bugün sizler için İzmir usulü zeytinyağlı enginar dolması tarifi hazırladık. İşte, enginar dolması nasıl yapılır merak edenlere, tarifin detayları...
#Enginar Dolması TarifiKaya koruğu Akdeniz ve Ege bölgesinin deniz kenarlarında yetişen ekşi ve baharatlı bir bitkidir. Safrayı düzenleyen ve egzama, sivilce, siğil gibi cilt sorunlarına da iyi gelir. Kaya koruğunun nasıl tüketildiği ve faydaları hakkında ayrıntıları derledik.
#Kaya KoruğuArapsaçı, ebegümeci, hardal otu, cibes... Ege otları da onlarla yapılan yemekler de saymakla bitmez. İster börek veya gözleme içine katın, ister kuzu etiyle yemeğini pişirin... Soğanla kavurup yoğurtla veya haşlayıp sarımsak-limon ve zeytinyağlı sosla servis etmek de mümkün. Bu otları artık sadece Ege’de değil, büyük şehirlerde de kolaylıkla temin edebiliyoruz, keza kabak çiçeğini de öyle... Ege otlarını ve kabak çiçeğini şefler anlattı.
#YeşillikOsmanlı Saray mutfağının eşsiz lezzetlerinden kavun dolması Gelinim Mutfakta altin final gününde ekranlara geliyor. Tam mevsiminde, yaz aylarına farklılık katan kavun dolması tarifi mutlaka denemeniz gereken yemeklerden biri. Peki, kavul dolması nasıl yapılır? İşte, Gelinim Mutfakta kavun dolması tarifi ve malzemeleri...
#Kavun DolmasıBizim mutfağımızda enginarın kuzu etli ve terbiyelisi çok sevilir, zeytinyağlısı, dolması ve daha pek çok yemeği yapılır. Enginar göbeğine azıcık limon sıkıp çiğ halde yiyebilir veya salatalarınıza katabilirsiniz. Enginarın reçelini de yaparlar, hatta Seferihisar’da bir mekânın menüsünde tatlısı bile var.
#Enginar21 Mart gündönümüyle resmi olarak bahar başladı yarım küremizde... Her ne kadar karla tam olarak vedalaşmamış bölgelerimiz olsa da mutfağa taze bakla, enginar, kuşkonmaz girdiyse cemreler düşmüşçesine bir bahar havası yaşanır mutfağımda... Baharın tazeliğini tabaklarımıza taşıyacak pratik önerilerim var.
#Enginar