Kıymalı soğan dolması nasıl yapılır? Soğan dolması tarifi
Sıradan dolma tariflerinden sıkılanlar için farklı bir önerimiz var: Kıymalı soğan dolması. Yemeklerimizin olmazsa olmazı soğan, baharatlar harmanlanan pirinç ve kıyma ile dolduruluyor, davet sofralarına yakışır bir lezzete dönüşüyor. Peki, kıymalı soğan dolması nasıl yapılır? İşte soğan dolması tarifi
KIYMALI SOĞAN DOLMASI
5 adet beyaz soğan
2,5 su bardağı su
İçi için:
250 gram kıyma
Yarım su bardağından biraz fazla pirinç
1 demet maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Soğanları yıkayıp, baş kısımlarını fotoğraftaki gibi kesin ve üzerindeki kabuğu soyun.
Orta boy bir tencereye suyu ekleyip içine bir miktar tuz atın ve kaynatın. Su kaynadıktan sonra soğanları tencereye atarak yumuşayana kadar yani 10-15 dakika haşlayın. (Haşlama suyun kenara ayırın)
Soğanlar haşlanıp soğuduktan sonra içinde 2-3 katman kalacak şekilde cücüğünü çıkartın. Bir soğanın cücüğünü ayırarak maydanoz ile birlikte ince ince kıyın.
Pirinci kevgirde 2-3 su yıkayın ve iyice süzün. Tüm malzemeyi karıştırın. Tüm harcı soğanların içine doldurarak geniş bir tencereye dizin.
Ayırdığınız haşlama suyunu tencereye ekleyerek kısık ateşte 45-50 dakika pişirin.