Küresel ısınma, su azlığı, kuraklık... Üstüne bir de ekonomik sıkıntıları ekleyin... Biliminsanları önümüzdeki yıllarda ciddi bir gıda krizi bekliyor. Hazırlıklı olmamız şart. Bunun bir ayağında da israfı önlemek var. Ama gelin görün ki anneannelerimizin pilavı son tanesine kadar yedirttiği, tabaktaki yemeğin suyunu ekmek ile sıyırdığımız o eski günler çoktan geride kaldı. Her yıl yaklaşık 1 milyar liralık gıda israf ediyoruz. Her 10 tabaktan 4’ü çöpe gidiyor. Buna dur demek için de Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneğine bağlı bazı restoranlar Başkan Ramazan Bingöl öncülüğünde harekete geçti. “Serpme” değil “seçme” kahvaltı, “açık” değil “kapalı” büfe hareketi başlattılar.
#Serpme KahvaltıAlmanya’nın en büyük, ilk minareli ve kubbeli camisi olan Pforzheim DİTİB Fatih Camisi yönetim kurulu, veliler birliği ve gönüllü kadınlar pazar günü çocuklara kahvaltı ikramında bulundu, kahvaltı sonrası meyve suyu eşliğinde film keyfi yaşayan çocuklar, ‘Sabırlı olmayı öğreten’ ‘Charlie’nin Çikolata Fabrikası ‘ süprizi ile unutulmaz bir gün yaşadı.
#Almanya Charlie’Nin Çikolata FabrikasıSünnet, özellikle Müslüman inancına bağlı kişilerce aslında bilinen bir kavramdır. Fakat buna rağmen tam olarak kavramın ne anlattığı konusunda eksikli bulunduğu görülmektedir. Sünnet nedir? Sünnet kaça ayrılır? Sünnet çeşitleri nelerdir? Sünnet kavramına örnekler nelerdir sorusuna cevap olabilecek önemli bilgileri sizler için derledik.
#Sünnet Nedir Ve Kaça Ayrılır?Lezzetin tarihi insanoğlunun en önemli özelliklerini yansıtır. Sevilen, seçilen, hazırlanan yemekler, sofra adabı üzerine yazıların yer aldığı ‘Yemek ve Kültür’ dergisi (Üç Aylık Dergi/ Sonbahar 2020, Sayı 61) içeriğiyle dünden bugüne devam eden ya da yok olan ağız tadı konusunda bilgilendiriyor bizi.
#YazarSosyal mesafe ve maske kurallarına uymak yetmiyor. İçinde bulunduğumuz yeni dönem, yeni görgü kuralları talep ediyor bizden. İkili iletişimde, sofrada, sokakta, iş yaşamında, kısacası hayatın her alanında bambaşka bir nezakete ihtiyacımız var. Bazı yeni kurallar, ‘normalleşme’nin ardından kendiliğinden hayatımıza yerleşti. Yeni normalde yaşadıkça bunlara niceleri de eklenecek...
#COVID-191986’da Türkiye’nin kültür-sanat kanalı olarak açılan ve 2010’da kapanan TRT 2, dokuz yıllık bir aradan sonra ansızın yayına başladı ve yayın hayatının ikinci döneminde iki haftayı geride bıraktı bile. Bu iki haftada da epey konuşuldu, izlendi, tartışmalara konu oldu. Magazin, reality programları ve dizilerle dolu ekran hayatımızda yepyeni bir pencere açan kanala yakından baktık, merak ettiklerimizi de TRT 2 Kanal Koordinatörü Selman Yılmaz’a sorduk.
#TRT 2Güzel sofra en az yemekler kadar önemlidir. Çünkü yemeğin tadı ne kadar güzel olursa olsun, göze hitap etmeyen bir sofra, yemeğin o güzel tadını ikinci plana atacaktır. Eğer özel davetiniz ya da geceniz var ve şık bir sofra hazırlamak istiyorsanız önerilerimize mutlaka bir kulak verin deriz.
#Sofra Adabıİhtiyar padişah ilk defa darbeci bir fırkayla karşı karşıyaydı. Osmanlı İmparatorluğu’nda 17. asırdan beri darbe yapan çoktu. Hatta Fatih Sultan Mehmed’in birinci defa tahttan inişi, Yavuz Sultan Selim’in babası II. Bayezid’i tahttan inmeye zorlaması gibi olaylar da bu darbe geleneğinin içinde yer alır ve yeniçerilere dayanır.
#YazarlarDOLMABAHÇE Sarayı, 1. ve 2. Hazine Sergi Salonları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman tarafından açıldı. TBMM Milli Saraylara bağlı tarihi mekanlardan Dolmabahçe Sarayı’nda, Milli Saraylar envanterinde bulunan ancak geziye açık alanlarda sergilenmeyen değerli eşyalar ziyaretçilerle buluştu.
#Dolmabahçe