İnsan vücudunun en önemli sinirleri içerisinde yer alan ve belden topuğa dek uzanan siyatik sinirlerinde oluşan baskı veya hasarlar ağrıların meydana gelmesine sebep olur. Bu ağrılar, bacaklarda veya kalçada hissedilebilmektedir. Peki Siyatik nedir ve neden olur? Siyatik belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Siyatik Nedir Ve Neden Olur?Bel fıtığı, sık rastlanılan sağlık sorunlarından biri. Genel bir sırt ağrısı ile karıştırılan bel fıtığı, çoğunlukla yaşa bağlı olarak 20-50 yaşlar arasında görülür. Bel fıtığı hastalığının ileri düzeyde olması felç gibi ciddi sorunları doğurabilir. Peki, bel fıtığı neden olur ve nasıl anlaşılır?
#SiyatikBel ağrısı günümüzde karşılaşılan en yaygın hastalıklar arasında yer alır. Aynı zamanda insanların tıbbi yardım almak için en çok araştırdığı ikinci nedendir. Bel ağrısından şikayet eden hastaların sayı olarak çok olması hastaların sadece % 1 inde siyatik ağrısı şeklinde şikayetler meydana gelmesi ve % 1-3 ünde bel fıtığı (lomber disk herniasyonu) vardır. Herniasyon nedir, neden olur sizler için derledik.
Ayak yanması, çoğu kişide sık sık görülen bir rahatsızlık olarak bilinir. Yanma hissinin yanı sıra kaşına, kızarma, terleme gibi durumlar da eklenir. Yanan ayakların en büyük nedeni nörolojik rahatsızlıklardan dolayı olduğu bilinir. Özellikle 50 yaş ve daha üzeri kişilerde ve kadınlarda daha çok meydana gelir. Sinir ve strese bağlı olabilmenin yanı sıra başka nedenlerden dolayı da meydana gelebilir. Olumsuz bir durum olup hayatı da olumsuz etkileyen ayak yanmasının belirtileri, sebepleri ve ne iyi gelir gibi konulara ait detayları derledik.
#Ayak Yanmasına Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Çam ağaçlarıyla aynı aileden olan göknar ağacı, her mevsim yeşil kalan iğne yapraklara sahiptir. Ülkemizin birçok bölgesinde kendiliğinden yetiştiği gibi park ve bahçelerin yeşillendirilmesi için peyzaj çalışmalarında da kullanılır. Göknar ağaçlarının özellikleri, yetiştiği alanlar, faydaları ve zararları, kullanıldığı alanlar, yetiştirilmesi için uyulacak incelikler gibi detayları derledik.
ZONGULDAK'ta belindeki rahatsızlık nedeniyle gittiği hastanede ağrı kesici iğne olduktan sonra sol bacağında yaşadığı his kaybı sonrası 'siyatik sinir yaralanması' teşhisi konulan İsmail İnam (41), yüzde 44 engelli kaldı. Savcılığa suç duyurusunda bulunan İsmail İnam, sorumlu hemşire ve doktordan şikayetçi oldu.
#İsmail İnamZonguldak'ın Gökçebey ilçesinde yaşayan İsmail İnam (41), belindeki rahatsızlık nedeniyle hastaneye gitti. Acil serviste görevli doktor, İsmail İnam'a ağrı kesici iğne yapılmasına karar verdi. İğne olduktan sonra sol bacağında yaşadığı his kaybı sonrası 'siyatik sinir yaralanması' teşhisi konulan İsmail İnam (41), yüzde 44 engelli kaldı. Savcılığa suç duyurusunda bulunan İsmail İnam, sorumlu hemşire ve doktordan şikayetçi oldu.
#ZonguldakEndometriosis, üreme çağındaki genç kadınlarda görülen ve çok değişik belirtiler verebilen bir hastalık. Sıklığı kesin olarak bilinmemekle beraber, kısırlık yakınması olan kadınlarda yüzde 20-40 oranında rastlanıyor. En önemli belirtilerinden biri ağrılı adet görme...
#Ağrılı Adet GörmeRuhsal dinginlik sağlama, rahatlama, stresle baş etme, bedenle doğru ilişki kurma yöntemi olarak kullanılan yoga, tam bir sektör haline geldi. Bundan 5 yıl önce el yakan ders ücretleri, her mahalleye bir yoga merkezi açılınca yarı yarıya düştü. Spor markaları ünlü tasarımcılara yoga koleksiyonları sipariş ediyor, kitap ve müzik evlerinin raflarında, yogayla ilgili kitap, müzik ve DVD’ler büyük yer kaplıyor.
Stres içindeyseniz ya da sağlık problemleri yaşıyor ve bir türlü huzur bulamıyorsanız yoga sizin için biçilmiş kaftan. Yoga derslerinde öğrenilen nefes teknikleri, gerginliği atmaya ve canlanmaya yararken vücut çalışmaları, tüm gün masa başında oturmaktan oluşmuş fiziksel yorgunluğu ve rahatsızlığı yok etmeye yardımcı oluyor. En güzel tarafı da yeni güne her zaman enerji dolu başlayacak olmanız.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.