Genellikle kadınlarda rastlanan sistit, nadiren de olsa erkeklerde de kendini gösterebiliyor. Halk arasında oldukça yaygın görünen idrar yollarında yanma hissiyle kendini belli eden sistit hastalığının nedenleri ve belirtileri en çok araştırılan sağlık sorunları arasında yer alıyor. Peki, sistit hastalığı nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, sistit hastalığı hakkında bilgiler.
#Sistit HastalığıBirçok farklı sağlık sorununun göstergesi olabilen epitel değeri, laboratuvar ortamında gerçekleştirilen bir testtir. Sağlıklı bir insanda belirli bir standarda sahip olan bu değerin, olması gerekenden farklı olduğu anlaşıldığında ciddi sorunlarla karşılaşılabilir. İdrarda epitel değeri hakkında bilgileri sizler için derledik.
#İdrarda Epitel NedirSistit rahatsızlığı, mesanenin (idrar torbasının) iltihabı olarak geçer. Bilinen nedenleri arasında en sık görülen bakterileri kaynaklı enfeksiyonlardır. Erkeklerde kadınlara oranla çok daha az görülür. Peki, erkeklerde sistit nedir, neden olur ve belirtileri nelerdir? Erkeklerde sistit nasıl geçer ve tedavisi nasıldır sizler için derledik.
#Erkeklerde Sistit NedirKadınlarda idrara çıkmak günlük sınır olarak yaklaşık 8 kez olarak bilinmektedir. Gün içerisinde normal olandan fazla idrara gitmek bazı hastalıkların var olduğuna ya da başladığına işaret olabilir. İdrar yolu enfeksiyonu ya da hamilelik gibi durumlar kadınların sık idrara çıkmasına neden olmaktadır. Çok fazla sıvı tüketmek de bir sağlık sorunu olmasının yanı sıra dış etkenlere bağlı olarak sık idrar çıkma nedeni olarak bilinir. Peki, kadınların sık idrar çıkmasında etkili olan diğer faktörler nelerdir ayrıntıları ile derledik.
#Kadınlarda Sık İdrara Çıkma Neden OlurKadınlarda gece sık sık idrara çıkma ihtiyacı; diyabet, vajinit, bazı böbrek hastalıkları, bazı içeceklerin çok tüketilmesi gibi nedenlere bağlı olabilir. Kadınlarda gece sık idrara çıkma ihtiyacı; genellikle böbrek fonksiyonlarında ya da idrar yollarında fonksiyon bozukluğuna neden olan hastalıklarda da görülmektedir. İşte kadınlarda gece sık idrara çıkma ihtiyacının nedenleri
#Kadınlarda Gece Sık İdrara ÇıkmaTıp dilinde 'Gonore' halk dilinde bilinen adıyla bel soğukluğu, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Cinsel temasla bulaşan erkeklerde sıklıkla üretrit (idrar kanalı iltihabı) ve kadınlarda ise sıklıkla servisit (rahim ağzı bölgesi iltihabı) yapan bir hastalık olan bel soğukluğu neden olur, bulaşıcı mı? İşte bel soğukluğu belirtileri, tedavisi ve merak edilen bilgiler...
#Bel SoğukluğuGün içinde yeteri kadar sıvı tüketerek ve mesanenizi düzenli aralıklarla boşalttıysanız yeni idrarın kokusu genellikle nötr olur. Bazen yeni idrarın bile yoğun ve kötü bir kokusu olabilir ve bunun ise pek çok nedeni olabilir. İdrar kokusu neden olur, neyin habercisidir sizler için derledik.
#İdrar Kokusu Hangi Hastalıkların Habercisidirİdrar yolu enfeksiyonunun tıptaki adı Üriner sistem enfeksiyonlarıdır. Bu rahatsızlık idrar yolunun herhangi bir bölümünde gerçekleşebildiği gibi böbrek ve üreter mesaneye kadar da uzanabilir. Rahatsızlık genellikle idrar yolundan başlar ve üreter mesane kısmına enfeksiyon yayar. Ancak idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen bitkisel yöntemler sayesinde doğal yollarla evde çözüm üretilebilir. Peki idrar yolu enfeksiyonuna nasıl geçer? Evde idrar yolu enfeksiyonuna ne iyi gelir? Maydanoz suyu idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi? İşte evde idrar yoluna iyi gelen bitkisel çözümler ve doğal yollar
#İdrar Yolu EnfeksiyonuSistit nadiren erkeklerde görülen bir kadın sağlığı sorunudur. Kadınların korkulu rüyası sistitin pek çok belirtisi olabilir en barizi idrar torbası ve idrar yollarında yanma hissidir. Peki, sistit nedir, neden olur? Sistit belirtileri neler?
#Sistit NedirHacamat, yaş kupa tedavisi olarak da adlandırılan ve derinin neşter ile küçük bir miktarda açılması; sonrasında vakum özelliği olan steril kupalar yardımıyla cildin alt katmanında birikmiş toksik, metal ve serbest radikal içeriğin dışarıya alınmasını sağlayan geleneksel bir uygulamadır.
#HacamatÇocuklarda idrar yolu enfeksiyonları kalıcı böbrek hasarına neden olabileceğinden çok önemlidir. Özellikle nedeni bilinmeyen ateşi olan çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu mutlaka araştırılmalıdır. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Özlem Türkoğlu, çocukluklarda sıklıkla görülen idrar yolu enfeksiyonları ile ilgili önemli bilgiler verdi.
#ÇocukSistit, genellikle kadınlarda ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Sık sık idrara çıkma, sıkışma hissi gibi şikayetler, Sistit için belirleyici bir unsurdur. Peki, Sistit hastalığı için tedavi yöntemleri nelerdir? İşte, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre detaylı bilgiler
#SistitEndometriosis, üreme çağındaki genç kadınlarda görülen ve çok değişik belirtiler verebilen bir hastalık. Sıklığı kesin olarak bilinmemekle beraber, kısırlık yakınması olan kadınlarda yüzde 20-40 oranında rastlanıyor. En önemli belirtilerinden biri ağrılı adet görme...
#Ağrılı Adet GörmeKilo sorunu yaşayanların yüzde 90’ından fazlasında problem ya yeme içme hataları ya da egzersiz noksanlığıdır. Çoğu zaman da ikisi bir aradadır. Geri kalanın önemli bir bölümünde ise ya hormonal/metabolik problemler ya da duygusal/ruhsal sorunlar vardır. Ama nedense fazla kiloluların büyük bir bölümü problemlerini ısrarla başka şeylere bağlama eğilimindedir. En çok sığındıkları bahaneler de şunlar...
#KiloKirli havuzların başımıza açtığı dert çok. Bunlardan biri de havuz sistiti. İdrar kesesi iltihaplanması olan sistit, anatomik yapılarından dolayı kadınlarda erkeklerden çok daha sık görülüyor. Özellikle de genç kadınlarda. Sistite yol açan başka faktörler de var ancak kalabalık ve kirli havuzlar bu riski artırıyor. Dolayısıyla temizliğinden emin olmadığınız, çok kalabalık havuzlara girmeyin.
Sağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.
TNS PİAR şirketinin Hürriyet için yaptığı Cinsellik Araştırması, menopozun Türkiye’de andropozdan daha çok bilindiğini gösteriyor. Ancak menopozu da kadınlar daha çok biliyor.Erkeklerin neredeyse yarısı menopoz sözcüğünü daha önce hiç duymadığını söylüyor. Bu oran kadınlarda yaklaşık yüzde 14 seviyesinde ama bu oranı oluşturan kadınlar, genelde eğitim seviyesi düşük, 18 yaşın altındaki kadınlar.