Hamilelik sürecinde anne adaylarının pek çok detaya dikkat etmeleri gerekmektedir. Özellikle hamilelik döneminde kabızlık en büyük sorunların başında gelmektedir. Hamilelikte kabızlığa ne iyi gelir? Gebelikte kabızlığa iyi gelen bitki çayları, egzersizler ve yiyecekler (Doğal Çözümler) nedir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Sinameki geçmişi M.S 9.yüzyıla kadar uzanan özellikle Arap yarımadasında çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılan baklagil fabaceae familyasına mensup doğal bir bitki olarak tanınıyor. Sarı, beyaz ve pembe çiçekler açan bu şifalı bitkinin kökenleri ise Kuzey Afrika, Orta Doğu ile Asya kıtasının bazı bölgeleri. Ülkemizde ise Güney Akdeniz ve Ege bölgesinde yetiştiriliyor. Pek çok yararı olduğu tespit edilen sinameki bitkisi hakkında pek çok husus merak edilerek araştırılıyor. İşte sinameki kürü nedir ve nasıl yapılır? Sinameki kürü faydaları ve tarifi hakkında detayları derledik.
Günümüzün kronik sağlık sorunlardan birisi olan kabızlık, genellikle vücudun ihtiyacından daha az su ve sıvı tüketimi nedeniyle meydana geliyor. Kabızlık sorunun tamamen sona ermesi için sindirim sistemini düzenli ve sağlıklı hale getirmek oldukça önemli. Diyetisyen ve Dengeli Yaşam Uzmanı Melda Demiröz, kabıkzlıkta sıklıkla kullanılan sinemaki çayı hakkında bilgi verdi, sindirim sisteminin doğru çalışmasını sağlayacak önemli bilgiler paylaştı.
#Sinameki ÇayıEğer ellerinizde ağrı, uyuşma, hissizlik, yanma, karıncalanma ve benzeri şeyler hissediyorsanız, hele bir de yumruk sıkma gücünüz de azaldıysa ve elinizdeki eşyaları düşürmeye başladıysanız, probleminiz “karpal tünel sendromu” olabilir. Peki nedir bu tünel? Neden daralır?
#Osman MüftüoğluAktarlarda ve e-ticaret sitelerinde bağışıklığı kuvvetlendirmek, gripten korunmak, zayıflamak hatta kanser tedavisi için bile bitki çayı karışımları mevcut. Peki bu çayların içinde ne olduğunu ve bunun vücudunuzu nasıl etkilediğini gerçekten biliyor musunuz? Karışımlarda en fazla kaç bitki olmalı? Uzmanlar yanıtladı...
#SağlıkAğrılı hemoroidleriniz varsa, çoğu urumda hemoroid tedavisi için ilaca başvurmanıza bile gerek yoktur. Bitkisel çaylar da dahil olmak üzere deneyebileceğiniz hemoroid için birçok ev ilacı mevcuttur. Peki, Basura iyi gelen bitkiler nelerdir ayrıntıları ile derledik.
#BasurYıllardır hastalıklara karşı kullanılan sinameki otu, dünyanın en faydalı bitkilerinden biridir. Anavatanı Afrika olan sinameki otu, ülkemizde daha çok Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Sinameki otu nedir, ne işe yarar, faydaları nelerdir, en çok nerede bulunur, hangi mevsimde vardır, zararları nelerdir gibi soruların yanıtlarını derledik.
#Sinameki OtuHızlı kilo vermek isteyenler tarafından sıkça kullanılan açlık otu ile ilgili uzmanından uyarı geldi. Beslenme ve Diyet uzmanı Öznur Akgöz, asıl etkisini müshilden alan açlık otu için, "Hızlı kilo vermek çok sağlıklı değil ancak yeterli ve dengeli beslenmenin yanında isteyenler tarafından tüketilebilir. Günlük tüketim miktarı çok önemli. Kaşıntı, kurdeşen, spazm, karın ağrısı gibi yan etkilere neden olabilir. Müshil etkisi bağırsakların bir anda boşalmasına neden olacağı için sıvı kaybı yaşanabilir" dedi.
#Açlık OtuTıbbi bitkiler her hastalığın tedavisinde kullanılamaz ancak destekleyici bir tedavi yöntemi olabilir. Kanseri, çok ciddi bir kalp hastalığını iyileştirmek için bitkilere başvurulmaz. Bunlar yalnızca destekleyicidir. Ancak tabii bitkiler, rasyonel tıbbın bir parçasıdır. Özel bir inanışa değil, bilimsel verilere dayalıdır.
#Bitki ÇayıSağlıklı bir yaşam sürmek için bitkisel ürünlere rağbet her geçen gün artıyor. Cilde sürülen bitki yağları, zayıflamak için içilen bitki çayları ve bitkisel ilaçların bilinçsizce kullanımı sağlığımız için risk oluşturduğunu dile getiren Beslenme ve Fitoterapi Uzmanı Başak İnsel bitki çayları tüketilirken dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.
#Bitki ÇayıYaz güneş, güneş de cilt hasarı demek. Güneşteki mor ötesi ışınlar her şeyden önce ciltte kolajen üretimini azaltıyor, cildi yıpratıyor. Güneşin cilt hasarları sadece “cilt kuruluğu, kırışması, buruşması” ile de sınırlı kalmıyor, yoğun güneş cilt lekeleri ve deri kanserlerine de davetiye çıkarabiliyor. İşte bu nedenle cildi güneşle buluştururken biraz daha dikkatli olmamız, buluşma süresini uzatıp yıpranmayı abartmamamız lazım. Tabii bu arada cildi koruyan önlemleri de devreye sokmamızda yarar var. İyi haber şu: Bu önlemlerden bazıları beslenmemizle de ilgili. “Nelerdir o önlemler?” diyorsanız buyurun...
#Osman Müftüoğlu