Güncelleme Tarihi:
Ramazanda beslenme ile ilgili önemli tüyolar veren Dr. Ateşsaçan, “Oruç tutarken, hipofiz bezinden büyüme hormonu salgılanır ve tüm vücuttaki hasarlı dokuları onarır, tüm sistemler yenilenir. Canlılık artar ve yaşam uzar” şeklinde konuştu.
Karaciğer, vücudun geri dönüşüm merkezi gibi çalışır. Karaciğer tüm toksinleri seçip ayırır ve atılmasından sorumlu organa gönderir. Enginarda güçlü bir antioksidan olan “silymarin” vardır. Silymarin zarar görmüş karaciğer dokusunun tekrar yapılandırılması için önemlidir. İftarda 1 adet enginar karaciğeri temizler.
Gün içinde kullanılacak 1 tatlı kaşığı toz zerdeçal de karaciğeri temizler. Etken maddesi kurkumindir. Karaciğeri kuvvetlendirir, karaciğer hasarına karşı önleyici etki gösterdiği saptanmıştır. Ağır yağlı yemekler, şekerli ve tatlı gıdalar, katkılı ve ambalajlı ürünler karaciğeri yorar.
Böbrekler, vücut suyunu dengeler, kanı atıklardan filtre ederek alkali kalmasını sağlar. Böbrek üstü bezinin görevleri de çok önemlidir. Sonuçta böbrekler az çalıştığı zaman, kan hücreleri azalır, kanda toksinler artar, bağışıklık zayıflar. Gün içinde bolca su tüketmek çok önemli, 2,5 litre suyun bir kısmını çok açık olarak bitki çayları şeklinde içilebilir.
Maydanoz mükemmel bir böbrek temizleyicisidir. Sahurda kahvaltı yaparken bolca tüketilebilir. Ramazan sonrasında limon ile kaynatılıp 10 gün boyunca sabah içilirse tüm toksinleri temizler, kilo vermeye yardım eder. Bağırsaklar; ikinci beyin gibidir. Kabızlık olursa vücutta toksinler birikir. Özellikle iftardan sonra rezene ve sinameki çayı içilebilir. Ek olarak sahurda 1 tatlı kaşığı kabaca öğütülmüş keten tohumu biraz yulaf ve süt ile birlikte tüketilirse kabızlığa iyi gelir.
İHA