Berliner tarifi, farklı alternatif arayanlar için nefis bir lezzet. Alman çöreği olarak da bilinen Berliner, yapım ve görünüm itibarıyla donuta benziyor. Yumuşacık hamuru ve içerisine eklenen ekşi marmelatı ile tadına doyum olmuyor. Denemek isterseniz, berliner tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#BerlinerMasterChef kruvasan tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Evde kruvasan yapımı zahmetli gibi görünse de çikolatalı kruvasan, pastacı kremalı ve meyveli kruvasan gibi çeşitlendirilebilir. Peki, kruvasan İtalyan mı Fransız mı? Orijinal Fransız kruvasan tarifi ve malzemeleri...
#Masterchef KruvasanÇıtır çıtır kıvamı, bol şerbeti ile tulumba tatlısı MasterChef ekranlarına geliyor. Yarışmacılar bir yandan tulumba tatlısı ile kaptanlık yarışını kazanmayı hedeflerken, diğer yandan izleyiciler evde tulumba tatlısı nasıl yapılır merak ediyorlar. İşte, Evde kolay tarifi ve püf noktalarıyla tulumba tatlısı tarifi ve malzemeleri...
#Tulumba Tatlısı TarifiÇıtır çıtır damak çatlatan tadıyla halka tatlısı eskilerden gelen ve yeri hiç dolmayan şerbetli tatlılarımızdan biridir. Ancak tarifinin zor olduğu düşünüldüğünden halka tatlısının evde yapımı çok fazla yaygın değildir. Şimdi sizlere evde de halka hamurunu kolayca hazırlayabileceğiniz pratik bir ev yapımı halka tatlısı tarifi paylaşacağız. İşte, tatlıcılardaki lezzeti aratmayan halka tatlısı tarifi, malzemeleri ve kalorisi ile tüm detaylar…
#Halka TatlısıFransız tatlısı krokan bush tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Orjinal adı 'Croquembouche' olan tatlı Fransız mutfağının özel ürünlerinden biridir. Peki, Fransız tatlısı krokan bush nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? MasterChef krokan bush tarifi ve püf noktaları...
#Krokan BushBerliner bir diğer adıyla Alman pastası için kullanılan terminoloji Almanya'nın birçok yöresinde farklı adlandırılmaktadır. Biçim ve yapımı itibarı ile donuta benzeyen Berliner tatlısının tarifinde basit malzemeler yer almaktadır. Peki, berliner nedir, nasıl yapılır? İşte adım adım berliner tarifi...
#Berliner NedirEkler tarifi ve yapılışı bu tatlıyı yapmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Sevilen lezzetler arasında yer alan ekler pasta sofraların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Bu tatlıda en önemli püf noktalarından biri soğuma derecesidir. Peki, ekler nasıl yapılır?
#EklerLimondan turşu yapıp et veya tavuk yemeklerinde kullanabilir, portakallı ve turunçlu makaronlar hazırlayabiliriz. Misket limonu tartlara, greyfurtsa roka, bebek ıspanak ve kırmızı soğanlı salatalara çok yakışıyor. Kurabiyeden ceviche’ye, krepten yahniye; hemen her şeye katmayı çok sevdiğim narenciye çeşitleriyle neler hazırlıyorum, mutfağıma buyurun!
#YemeProfiterol, en sevilen tatlılardan biri. Genellile çikolata sosuyla servis edilen bu nefis tatlıyı farklı bir şekilde denemeye ne dersiniz? Tahinli profiterol, enfes kreması ve tahinli sosuyla favorilerinizden biri olacak. Peki tahinli profiterol nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde tahinli profiterol tarifi, yapımı ve püf noktaları...
#Tahinli Profiterol Nasıl YapılırCannoli, İtalyan mutfağında tiramisu kadar meşhur bir tatlı. Çıtır çıtır ve rulo şeklindeki hamura doldurulan kremasıyla tadına doyum olmuyor. Çeşitli ebatlarda da hazırlanabiliyor. Peki cannoli (kanoli) nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte cannoli tarifi, yapımı ve püf noktaları...
#Cannoli Nasıl YapılırDolmaları çok çeşitli, lahana sarmaları tahinli... En çok kuzu eti yeniyor, patlıcanlı yemeklerin sayısız çeşidi pişiriliyor. Un helvası pekmezli; halka tatlısı çok seviliyor. Çukurova Aşçılar Derneği İkinci Başkanı Fatma Çıkla, Adana mutfağını anlatıyor, birbirinden leziz tarifler veriyor...
#KebabShepherd's Pie, İngiliz mutfağından bir turta tarifi. Türkçe'ye 'çoban payı' ya da 'çoban böreği' olarak çevrilebilen bu nefis lezzet, patates püresi ve kıyma ile hazırlanıyor. Farklı lezzetler denemek isteyenler, bu yemeği çok beğenecek. Peki Shepherd's Pie nasıl yapılır? İşte Shepherd's Pie tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
#Shepherd's Pie Nasıl YapılırPataşu hamuru (Pate a choux), ekler ve profiterol hamuru olarak da bilinir. Kolayca hazırlanan bu hamuru krema ile dolduruluyor. Üzerine de çikolara sosu ekleyerek çay saatlerinize renk katabilirsiniz. Fransız mutfağında sık olarak kullanılan pataşu hamurunu dilediğiniz aromada veya malzemeli krema ile doldurabilirsiniz. Peki pate a choux (Pataşu hamuru) nasıl yapılır? nasıl yapılır? İşte evde pataşu hamuru tarifi, yapımı, malzemeleri ve püf noktaları
#Pate A ChouxEkler, orjinal adıyla eclair Fransız kafe yemekleri arasında en sevilenidir. Renk renk ve farklı aromalı kremayla hazırlanabilen ekler oldukça hafif bir tatlı. Lezzeti ve görünümüyle kahve veya çayın yanına da çok yakışıyor. Peki ekler nasıl yapılır? İşte ekler tarifi ve malzemeleri...
#EclairGelinim Mutfakta yaz pastası ile yeni sezona hızlı bir giriş yaptı. Gündemi belirleyen tarifleri izleyicinin beğenisine sunmaya devam eden Gelinim Mutfakta yaz pastası merak konusu oldu. Peki, yaz pastası nasıl yapılır?
#Gelinim Mutfakta Yaz PastasıMaharetli ellerin hazırladığı taze makarnalar benim için gerçek lezzettir. Sardunya’da iki kat hamur arasına ricotta peyniri, ıspanak, limon kabuğu ve safranlı bir harç konur; Abruzzo’da bu dolgu ricotta peyniri, şeker ve tarçından oluşur. Mantı gibi, yapılışı bölgeden bölgeye değişen ravioli, damak tadımıza hitap eden saf bir şiir gibi...
#RavioliBayram sabahında sofra daha bir özenli kurulur, tüm aile o sofrada buluşur, yediklerimizin tadı da bir başka olur. Üstelik, Ezine peynirinden Gemlik zeytinine, Anzer balından Kayseri sucuğuna kahvaltımıza sınıf atlatacak pek çok coğrafi işaretli ürünümüz de var. Sahrap Soysal yöresel bayram kahvaltılarımızı anlatıyor, ‘Kahvaltı’ kitabının yazarı Ebru Erke coğrafi işaretli ürünlerle yapılabilecek tarifler veriyor.
#RamazanSokak lezzetlerimizden olan tulumba tatlısı dışı çıtır ve altın sarısı rengiyle damak çatlatan bir tada sahiptir. Genellikle tatlıcılardan yemeye alışkın olduğumuz tulumba tatlısı evde de kolay ve pratik bir tarifle yapılabilir. İşte MasterChef ekranlarında şeflerin hünerlerini sergilediği tulumba tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir sorularının yanıtları...
#Tulumba TatlısıProfiterol yemenin zevki bir başkadır. Hele ki evde hazırlanmış yumuşacık dolgusuyla profiterol hamuru hazırlanmış ve akışkan çikolata sosuyla birleşmişse... Peki, evde tam kıvamında profiterol nasıl yapılır merak edenlerden misiniz? İşte püf noktalarıyla tadına doyamayacağınız bir profiterol tarifi ile karşınızdayız. Profiterol malzemeleri, tarifi ve yapım aşamaları hemen aşağıda...
#ProfiterolBol şerbeti, çıtır çıtır tadıyla gönüllere taht kurmuş bir tatlı olan tulumbayı aslında evde de çok basit bir yöntemle yapabilirsiniz. Yanında bir de dondurma ya da kaymakla tatlı sohbetlerinizi taçlandırabileceğiniz ev yapımı tulumba tatlısı tarifi ve malzemeleri aşağıda…
#Tulumba Tatlısı Püf NoktalarıKoronavirüs pandemisinin başlangıcında 24 saat evde kaldığımız dönemlerde birçok kişi mutfakla tanıştı, hiç denemediği yemek tariflerini yapmaya başladı. Doğal olarak internet arama motorlarında yemek tarifi aramalarında da ani bir yükseliş oldu.
#ChurrosPate a choux (pataşu hamuru), özellikle birçok Fransız tatlısının temel malzemesidir. Sadece tereyağı, su, un ve yumurtadan oluşan pate a choux (pataşu hamuru), ülkemizde de profiterol ve eklerin yanı sıra birçok tatlı ve tuzlu hamur işinde kullanılır. Peki, pate a choux (pataşu hamuru) nasıl yapılır? İşte adım adım pataşu tarifi…
#Pate A ChouxTulumba tatlısı Türkiye’nin en sevilen tatlılarından biridir. Tulumba tatlısını mükemmel yapan çok meşhur tatlıcılar olduğu gibi evde yapılan tazecik çıtır çıtır bir tulumba tatlısının lezzeti de başkadır. Sizin için mükemmel bir tulumba tatlısı yapmanıza yardımcı olacak bazı püf noktaları derledik. İşte püf noktalarıyla nefis tulumba tatlısı yapılışı…
#Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılırİçi nefis pastacı kreması, üzeri nefis çikolata sosu, ortası çıtır çıtır şu hamuru... Herkesin sevgilisi profiterolden bahsediyoruz, evet! Birçok pastanenin imzası haline gelse de püf noktalarına dikkat edildiği takdirde evde de yapılabilen profiterolün malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda sıraladık. Çok beğeneceğinizden eminiz. Afiyet olsun...
#EvdehayatSon birkaç yılın lokma çılgınlığı biraz hız kesse de sevenleri bu lezzetten vazgeçebilecek gibi görünmüyor. Peki nefis lokmanızı evinizde yapıp gönül rahatlığıyla ve afiyetle yemeye ne dersiniz? Şerbet kullanmadan hazırladığımız tarifimiz ve püf noktalarımız aşağıda. Malzeme listesi biraz uzun, yapılışı da biraz zahmetli ama ortaya çıkan lezzeti tattıktan sonra “Buna değer” diyeceksiniz.
#Evde Lokma Nasıl Yapılırİspanya mutfağına özgü tatlı lezzetlerinden olan çiroz, Türk mutfağındaki halka tatlısına benzerliği ile yabancı olmadığımız lezzetlerden. Hamur tatlısı olan İspanyol tatlısı churros (çiroz) hazır konum geldikten sonra kızartılarak servis ediliyor. Basit malzemelerde hazırlanan çirozun tarifini merak edenler, internetten bu tatlının yapımını araştırıyor. Peki, çiroz nasıl yapılır? Çiroz malzemeleri nelerdir?
#ChurrosBayramların en güzel geleneklerinden biridir tatlılar, hem eve gelen misafire ikram edilir hem de bayram hediyesi olarak götürülür. Peki, bayramda hangi tatlılar yapılır? İşte, bayram tatlısını en evde yapmak isteyenler için Türk mutfağının geleneksel tatlılarını bir araya getirdik.
#Bayram Tatlısı