MasterChef krokan bush tarifi: Fransız tatlısı krokan bush nasıl yapılır, malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
Fransız tatlısı krokan bush tarifi günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Orjinal adı 'Croquembouche' olan tatlı Fransız mutfağının özel ürünlerinden biridir. Peki, Fransız tatlısı krokan bush nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? MasterChef krokan bush tarifi ve püf noktaları...
Fransızların meşhur tatlısı krokan bush MasterChef ile birlikte gündeme geldi. Görseliyle görkemli bir tatlı şöleni yaşatan krokan bush tadı ile de gönülleri fethedecek. Peki, krokan bush tarifi nasıl yapılır? İşte, Fransız tatlısı krokan bush tarifi ve malzemeleri...
Krokan Bush Malzemeleri
Hamuru için:
450 gram su
200 gram tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
10 adet yumurta
310 gr un
Kreması için:
4 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı mısır nişastası
5 gr vanilya
500 gram süt
5 yemek kaşığı tereyağı
100 gr şeker
Karamel için:
600 gram şeker
120 gram su
KROKAN BUSH NASIL YAPILIR?
Hamuru için özellikle tencerede su, tereyağı, tuz ve şekeri eritin. Kaynayan suya unu yavaş yavaş ekleyerek kıvam alana kadar kavurun.
Altını kapatıp kenara alın. Ilıdığında bir yandan çırparak tek tek yumurtaları ekleyin.
Hamuru bir sıkma kabına alarak yağlı kağıt üzerinde eşit büyüklüklerde yuvarlak sıkın ve 190 derecede 35 dakika pişirin.
Kreması için un, nişasta, yumurta sarısı, şeker ve süt karıştırılarak tencereye alın. Kıvam aldıktan
sonra altı kapatın, içerisine tereyağı ekleyerek soğumaya bırakılır.
Diğer yanda karamel sosu için, şeker ve suyu ocağa alın ve karamel rengi alana kadar pişirin.
Hamurlarının altına delik açarak krema sıkın. Üzerine sıcak karamel sos gezdirerek dizin.
Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.