Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından yeni kabinede ismi geçenler arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yemin töreninin kesin sonuçlardan sonra yapılacağını belirtti. Erhan Afyoncu da bu isimlerden biri oldu. Peki, Erhan Afyoncu kimdir, nerelidir, kaç yaşında? İşte, Prof. Dr. Erhan Afyoncu hayatı ve biyografisi...
#Erhan Afyoncu KimdirAhmet Yesevi, Türk İslam tarihinin önemli şahsiyetlerinden birisidir. Ahmet Yesevi, Batı Türkistan’daki Çimkent şehrinin doğusunda bulunan ve Tarım ırmağına dökülen Şâhyâr nehrinin küçük bir kolu olan Karasu üzerindeki Sayram kasabasında doğdu. İspîcâb (İsfîcâb) veya Akşehir adıyla da anılan Sayram kasabası eskiden beri önemli bir yerleşme merkeziydi. Bazı kaynaklarda onun Yesi’de, bugünkü adıyla Türkistan’da doğduğu kaydedilmektedir. İşte, Ahmet Yesevi hakkında Türkiye Diyanet Vafkı kaynaklı bazı detaylar
#Ahmet YeseviÇocukluk düşümdü İpek Yolu seyahati. TRT’nin en etkileyici belgeselinin adıydı. Fonda Japon müzisyen Kitaro’nun ruhani müziği, Kapadokya’dan, Karakurum çöllerine, oradan Tanrı Dağı eteklerine arkeolog misali iz süren belgesel ekibiyle astral seyahate çıkmışlığım çoktur. Hızla değişen dünyada, kültür turizminin maestrosu olmaya aday, binlerce kilometrelik rota, ‘Türk Konseyi Modern İpek Yolu Ortak Tur Paketi Projesi’ adıyla 21 Mart 2018’de start alacak. Ancak ben bu rotayı baştan sona adım adım gezerek öncesinde hayallerimi gerçekleştirdim. Kırgız rehberimizin dediği gibi; “Bir kere görmek, bin kere duymaktan evladır”.
#İpek Yolu‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. İşte jüri üyelerinin madde madde en iyi 20 seçimleri...
#MimariSaraybosna’da tarikatların varoluş sebepleri, tasavvufun özü ve dervişlik üzerine yaptığımız sohbetlerden ve gözlemlerimden edindiğim izlenimler, yıllarca taşıdığım önyargılardan çok farklı. Tanıdığım insanlar korkulacak değil, başınız sıkışınca kapısı çalınacak insanlar.
İlke Aksoy (33), dış ticaret müsteşarı babası sayesinde çocuk yaştan itibaren Avrupa’yı gezmeye başladı. Büyüdükçe, Avrupa’nın oturmuş kentsel kültürü yerine Doğu’nun egzotik ve gizemli havasının onu çektiğini fark etti. Bilkent Üniversitesi mezunu olan Aksoy, bugüne kadar 30’dan fazla ülke gördü. Bu yaz rotasını güney- doğu komşumuz İran’a çevirdi. “Çocukluğumdan bu yana öcü gibi anlatıyorlardı ama İran’da pek öcü göremedim. Özellikle İsfahan ve Yezd’den çok etkilendim” diyor.
1991 yılında yine böyle bir ramazan bayramında Menzil Şeyhi Muhammed Raşit Erol’un elini öpmek için bekleyenlerden birisi de Denizli’den gelen 17 yaşındaki Murat Erol’du. Murat Erol, ceketinden çıkardığı enjeksiyon aletini öptüğü ele batırıverdi. Şırıngada tarım ilacı vardı. Şeyh ölmeyecekti belki ama bir daha da kendisine gelemeyecekti.
<B>ADI </B>başbakanlar arasında geçen Anayasa Profesörü <B>Burhan Kuzu </B>dün arayarak, yazdıklarımız için teşekkür etti. Bu konuda adının <B>AKP</B> çevrelerinde geçtiğini bildiğini, zaten partinin kurucusu ve hakem kurulu üyesi olarak örgütte belirli bir ağırlığının olduğunu söyledi.