Sütlü, beyaz, ruby ve bitter...Çoğu zaman günah keçisi olarak gördüğümüz ve yemekten kaçındığımız çikolata, aslında düşündüğümüz gibi zararlı olmayabilir mi? Mesela diyet ve beslenme uzmanı Elif Nida Zafer “Mutluluk hormonunu harekete geçirip depresyonu önlüyor” diyor. Yarın Bitter Çikolata Günü. Bu vesileyle uzmanların görüşlerine başvurduk, ünlü şeflerden farklı tarifler topladık. Çikolatanın en sağlıklı çeşidi ‘bitter’in cildimize faydalarını da unutmayıp bakım kürü tarifleri de verdik.
#GazetehaberleriBana öyle geliyor ki eski aşkların daha ‘patlayıcı’, şimdiki aşkların daha ‘sönücü’ olması sadece algılarımızla ilgili. Magazin basınına bakıp iki günde bir âşık olan ve sonra birdenbire aşkları biten tipleri gördükçe algımız da çarpılmış olmalı. Yoksa bizler değişmiş değiliz...
#AŞKKameraman Fuat Şahin (31), web editörü eşi Fatoş Şahin’le (27) birlikte internetin ilk yemek televizyonunu yarattı. www.yemekevi.tv ’den yüzden fazla yemeğin nasıl yapıldığını izleyebiliyorsunuz. Siteye her hafta dört yeni yemek videosu ekleniyor. Tarifleri İstanbul’daki ünlü restoranların ya da otellerin şefleri veriyor. Sitenin en çok tıklanan yemeği Feriye Lokantası’nın yardımcı şefi Birkan Erköylü’nün yaptığı muammara.
Sevgililer Günü’nü evde, sevdiğinizle baş başa geçirmeye karar verdiniz. Ama yine de o güne özel bir şeyler yapmak, en azından bir yemek hazırlamak gerek. Biz de size Sevgiler Günü için bir yemek tarifi vermek istedik. Düşündük ve Osmanlı sultanlarının sofralarında servis edilmiş yemekleri birebir ölçülerinde uygulayan Kariye Oteli’nin Asitane adlı lokantasına düştü yolumuz.
Butik pastacılık, bizde son birkaç yılda hızla gelişti. Pek çok kişi pastacılık eğitimi almak için yurtdışındaki okullara gitti. Butik pasta yapan yerler birbiri ardına açıldı. Butik pastayı diğerlerinden ayıran en önemli özellik, kişiye özel hazırlanması. Dilediğiniz şekilde, dilediğiniz süslemelerle ve malzemeyle sipariş edebiliyorsunuz. Diyelim ki, klasik otomobillere düşkün bir yakınınıza doğum günü pastası ısmarladınız.