Şekersiz Beslenme haberleri sayfasında Şekersiz Beslenme hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 840 Şekersiz Beslenme haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Diyabet ülkemizde görülme sıklığı giderek artan, ciddi organ kayıplarına yol açan ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilen kronik bir hastalık. 1921 yılında insülini bularak diyabet hastalarının tedavisini mümkün kılan Fredrick Bantig'in doğum yıldönümü anısına, her yıl 14 Kasım'da dünyada ve Türkiye'de diyabet günü etkinlikleri düzenleniyor. Biz de bugüne özel şekersiz tariflerden oluşan bir liste hazırladık.
#DiyabetSağlıklı bir yaşamın en önemli koşulu dengeli ve bilinçli beslenmekten geliyor. Dengeli beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmek herkes için kolay olmasa da Diyetisyen Melda Demiröz, 21 gün boyunca belli bir program uygulanarak dengeli bir yaşama kolayca adım atılabileceği vurguluyor.
#Şekersiz BeslenmeBeslenmeyle ilgili bilinç arttıkça, işlenmiş şeker tüketiminden kaçış da artıyor. İşlenmiş şeker tüketmek istemeyenler için tatlı yaparken kullanılabilecek 8 doğal malzemeyi ve hangi tariflerde kullanılabileceklerini derledik.
#ŞekerDuymayan, bilmeyen kalmadı, evet: Şeker, zehirden farksız! Diyelim ki çaydan kahveden şekeri kestik, tatlıyı azalttık, şeker deposu kutu içecekleri zinhar evimize sokmadık. Peki yeterli mi? Hayır; şeker, hele de işlenmişi, ekmeğinden makarnasına, pilavından meyve suyuna elinizi attığınız her yerde! 'Beyaz zehri' hayatınızdan tamamen çıkarmak nasıl bir deneyim olurdu peki?
#Şekersiz BeslenmekDiyabet ülkemizde görülme sıklığı giderek artan, ciddi organ kayıplarına yol açan ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilen kronik bir hastalık. 1921 yılında insülini bularak diyabet hastalarının tedavisini mümkün kılan Fredrick Bantig'in doğum yıldönümü anısına, her yıl 14 Kasım'da dünyada ve Türkiye'de diyabet günü etkinlikleri düzenleniyor. Biz de bugüne özel şekersiz tariflerden oluşan bir liste hazırladık.
#DiyabetBirçoğumuz her senenin sonunda, bir sonraki yıl için hedeflerimizi, hayallerimizi yazıyoruz. Peki hangimiz bu listeyi gerçekten uygulayabiliyoruz? Bu yıl bir değişiklik yapalım ve hayatımızdan çıkmasını istediklerimizi listeleyelim, tüm yıl boyunca da bunun için emek verelim. Liste yapmanız için size yardımcı oluyoruz ve yeni yılda hayatınızdan çıkarmanız gereken 10 şeyi sıralıyoruz. Siz kendi listenizi oluştururken eklemeler ve çıkarmalar yapabilir, bizim listemizden ilham alabilirsiniz!
#Yeni Yılda Bunlardan KurtulunŞef ve yemek yazarı Aydan Üstkanat tariflerini sosyal medyada düzenli biçimde paylaşıyor ama bu reçetelerin orada ne kadar kalıcı olduğundan emin olamıyor. “Her biri yaşadıklarım, hayatımın bir dönemi” diye tarif ettiği yemek kitapları kaleme alması işte tam bu yüzden. Son kitabı ‘Yap Ye Paylaş’, gastronomi kitaplarının Oscar’ı sayılan Gourmand Cookbook Awards’ta ‘Best of the Best’ ödülüne uzandı. Üstkanat’la ödülü vesilesiyle konuştuk...
#GazetehaberleriÇilek yatağında scone, sucuklu patates dolması, kerevizli mercimek çorbası, dondurmalı soğuk kahve... Geleneksel reçeteler, dünya mutfağının en iyi örnekleriyle aşçı ve yemek yazarı Aydan Üstkanat’ın ‘Yap, Ye, Paylaş’ adlı kitabında buluştu. Kitapta sofra düzeni ve mönü seçimi konusunda bilgiler de veren Üstkanat ile kitabını konuşup ipuçları ve öneriler aldık.
#PancakeSağlıklı bir yaşamın en önemli koşulu dengeli ve bilinçli beslenmekten geliyor. Dengeli beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmek herkes için kolay olmasa da Diyetisyen Melda Demiröz, 21 gün boyunca belli bir program uygulanarak dengeli bir yaşama kolayca adım atılabileceği vurguluyor.
#Şekersiz BeslenmeBeslenmeyle ilgili bilinç arttıkça, işlenmiş şeker tüketiminden kaçış da artıyor. İşlenmiş şeker tüketmek istemeyenler için tatlı yaparken kullanılabilecek 8 doğal malzemeyi ve hangi tariflerde kullanılabileceklerini derledik.
#ŞekerSon dönemde yapılan araştırmalar rafine şekerin zararlarını ortaya koydukça şekersiz beslenme trendi de yaygınlaşıyor. Fakat rafine şekeri hayatınızdan çıkarmanız tatlı yemeyeceğiniz anlamına da gelmiyor. İşte rafine şeker tüketmeyenlerin de gönül rahatlığıyla tüketebileceği pratik tatlılar...
#Şekersiz Tatlı TarifleriŞeker neredeyse hemen hemen her hastalığın dostu denilebilir. Hastalıkların tetikleyicisi adeta. Özellikle kanser, diyabet yani şeker hastalığı, obezite, kalp ve diş hastalıkları üzerinde yapılmış çalışmalarda şeker için ‘hastalığın azdırıcısı’ deniliyor. Yani hastalıkların çıkışında ve büyümesinde çok büyük bir etkisi var.
#HürriyetDuymayan, bilmeyen kalmadı, evet: Şeker, zehirden farksız! Diyelim ki çaydan kahveden şekeri kestik, tatlıyı azalttık, şeker deposu kutu içecekleri zinhar evimize sokmadık. Peki yeterli mi? Hayır; şeker, hele de işlenmişi, ekmeğinden makarnasına, pilavından meyve suyuna elinizi attığınız her yerde! 'Beyaz zehri' hayatınızdan tamamen çıkarmak nasıl bir deneyim olurdu peki?
#Şekersiz Beslenmek2024 yılının ocak ayında prostat kanserine yakalandığı açıklanan İngiltere Kralı 3. Charles'ın iyileşme sürecini hızlandırmak ve kanseri yenmek amacıyla kırmızı et tüketmeyi bıraktı. Her zaman yediğine içtiğine dikkat eden kral, artık daha özenli davranıyor ve kırmızı eti diyetinden tamamen çıkardı. Peki kırmızı et ile kanserin ilişkisi nedir? İşlenmemiş et de riskli mi? Ne sıklıkla tüketmeliyiz? Uzmanlar ne diyor?
#Kral CharlesSevgili Hürriyet Okurları… Aşırı şeker tüketimi, kan şekerinde düzensizlik başta olmak üzere vücutta tahribata sebep olabilecek pek çok rahatsızlığa davetiye çıkarabiliyor. Doktor Almıla Suna Nizamoğlu, bu hafta bizlere ‘şeker’ ve ‘şeker tüketimi’ hakkında önemli bilgiler verdi.
#Almıla Suna NizamoğluAşırı işlenmiş gıdalar günümüzde beslenmenin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Üstelik birçoğumuz yiyip içtiğimiz şeylerin bu kategoride olduğundan bile habersiziz. En kötüsü de "sağlıklı alternatifler" olarak tüketilen pek çok şey de aşırı işlenmiş gıdalar arasında yer alıyor. Peki aşırı işlenmiş gıdaları nasıl ayırt edebiliriz?
#BeslenmeBana en çok sorulan sorulardan biri iftardan sonra neler yiyebiliriz ve tatlı krizleriyle nasıl başa çıkabiliriz oluyor. Uzun süre açlıktan sonra enerjisiz kalan vücut, iftardan sonra hızlı enerji kaynaklarına yönelebilir. Bu durumda ne tür yiyecek ve içecekleri seçmeliyiz?
#Berrin YiğitMide balonu işleminin ameliyatsız olarak yaklaşık 15 dakikada tamamlandığını söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Güçlü, “Bu işlemde hasta uykulu bir halde (sedasyon) iken endoskopi yapılır ve aynı yoldan mide balonu yerleştirilir. Mide balonu etki mekanizması ise midede yer kaplayarak sürekli tokluk hissi yaratması, böylece her öğünde daha az gıda tüketimi ile hastanın kilo vermesini sağlamaktır” dedi.
#1Kadınların korkulu rüyası olduğu kadar erkeklerde de görülebilen portakal görünümlü bir cilt problemi olan selülit aslında bir yaşam tarzı problemidir. Peki selülit neden olur, nasıl geçer, selülitle mücadelede hangi besinler bizlere yardımcı olur? Selülitten korunma yolları neler? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Selülit Oluşma Sebepleri14 Kasım Dünya Diyabet Günü... Diyabet kontrol altına alınmazsa kişinin yaşam kalitesini bozan, ömrünü kısaltan, zor bir hastalık. Hem çocuklarda hem yetişkinlerde ortaya çıkabilen bu hastalığın mevcut ve yeni tedavi yöntemlerini kendisi de tip 1 diyabetli olan Prof. Dr. Oğuzhan Deyneli anlattı: “Ne yazık ki atsan atılmıyor, satsan satılmıyor, diyabetle arkadaş olarak yaşamı sürdürmek durumundayız.”
#Necla BayraktarKalp hastalıklarının ortaya çıkışında pek çok etken bulunuyor. İlk başta akla fiziksel hareketlilik, sigara-alkol tüketimi ve stres gibi faktörler gelse de en önemli unsur beslenme şekli! Bitkisel beslenmenin önleyici etkilerini araştıran bilim insanları, kalp sağlığını tehdit eden yüksek kolesterole karşı artık Portfolio (portföy) diyetini öneriyor. Yeni yapılan çalışmayla bir kez daha etkisi kanıtlanan diyet, sağlık için sihirli bir çözüm olarak yorumlanıyor. Peki Portfolio diyeti nasıl oluyor da kalp hastalıklarını önlüyor? Diyette hangi besinleri tüketmek gerekiyor? Popüler diyetlerin tahtını sallamaya aday olan Portfolio diyetini Uzman Diyetisyen Aslıhan Altuntaş ile mercek altına aldık.
#SağlıkOMAD diyeti, "One Meal A Day" yani günde sadece bir öğün yemek yemenizi öneren bir beslenme yaklaşımı. Son dönemde çok popüler olan ve ünlü isimlerin de uyguladığı bu beslenme şeklinde, herhangi bir kalori kısıtlaması bulunmuyor. Hatta dilediğiniz gıdayı günün bir saatinde tabağınız taşana kadar tüketebiliyorsunuz. En ilginç olanı da diyetin metabolizmayı hızlandırma amacıyla yapılıyor olması. Peki OMAD diyeti ne kadar sağlıklı? Zamanla yeme bozukluğuna neden olabilir mi?
#SağlıkMevsim geçişleri ruh halimizi, enerjimizi ve günlük rutinlerimizi etkilediği gibi beslenme alışkanlıklarımızı da değiştiriyor. Bununla baş etmenin en kolay yolu dengeli öğünler planlayarak kan şekeri dalgalanmalarının önüne geçmek. Beslenme rutinimizde lif alımını arttıracak sebze, meyve, tam tahıllar ve kuru baklagillere mutlaka dengeli şekilde yer vermeliyiz.
#Berrin YiğitGıda ürünlerinin ambalajının ön yüzündeki sağlık iddiaları da bizi o ürünü satın almaya teşvik ediyor. Ancak bazı ürünlerde kullanılan sağlık iddiaları yanıltıcı olabiliyor. Peki bir ürünün üzerinde içeriği ile ilgili 'doğal, şekersiz, light' gibi iddialarda bulunması onun sağlıklı olduğunu garanti eder mi? İşte burada gıda etiketi okuma alışkanlığı devreye giriyor. Ürünün ambalajında vurgulanan sağlık iddiasının gerçek olup olmadığını anlamanın tek yolu arkasındaki bilgi etiketini okumaktan geçiyor.
#Sağlık