Sedir Ağacı haberleri sayfasında Sedir Ağacı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 373 Sedir Ağacı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Sedir ağacı yağı, antimikrobiyal ve anti-enflamatuar özelliklere sahip bir bitkisel yağdır. İçeriğinde bulunan zengin vitaminler ve fosfor sayesinde cilt üzerinde olumlu etki gösterdiği tespit edilmiştir. Sedir ağacı yağının ayrıca pek çok sağlık sorununa iyi geldiği biliniyor. Sedir ağacı yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sedir Ağacı YağıSedir ağacı özellikleri ile merak edilen ağaç türleri arasında yer alıyor. Sedir, çamgiller (Pinaceae) familyasından Cedrus cinsini oluşturan iğne yapraklı ağaç türlerine verilen isimdir. Ortalama ömürleri 1000 yıl kadardır, 40 metre boya ve 2 metre çapa kadar büyüyebilirler.
#Sedir AğacıAntalya’nın Finike İlçesi’nde sedir ve kızılçam ormanlarıyla kaplı Kızılcık Yaylası’ndaki bir mermer ocağına valilikçe verilen ’ÇED Gerekli Değildir’ raporu ve maden arama izin belgesi, mahkemece iptal edildi. Bu dava, çevreyi korumanın anayasal bir hak olduğu gerekçesiyle bilirkişi ücretinin Hazine’den tahsil edilmesi ve yürütmeyi durdurma vermeksizin direkt iptal kararının çıktığı ilk dava oldu.
#AntalyaFETHİYE’deki 1965 rakımlı Babadağ’dan havalandıktan sonra paraşütü kapanan Alman turist 59 yaşındaki Günter Kupka, 200 metre yükseklikten 15 metre boyundaki sedir ağacının üzerine düştü. Kupka, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri tarafından halatla ağaçtan indirilerek askeri helikopterle hastaneye kaldırıldı.
#Yamaç ParaşütüMersin’in Silifke ilçesi açıklarındaki Dana Adası’nda 2015 yılında Tunç Çağı döneminde Kilikyalılara ait dünyanın en büyük ve en eski tersanesini keşfeden Doç. Dr. Hakan Öniz, bugüne kadar 294 çekek yeri tespit ettikleri tersanede yeni bulgulara ulaştıklarını açıkladı.
#TersaneMersin’in Silifke ilçesi açıklarındaki Dana Adası’nda 2015 yılında Tunç Çağı döneminde Kilikyalılara ait dünyanın en büyük ve en eski tersanesini keşfeden Doç. Dr. Hakan Öniz, bugüne kadar 294 çekek yeri tespit ettikleri tersanede yeni bulgulara ulaştıklarını açıkladı.
#MersinAntalya Konyaaltı’nda özel bir mülkiyetteki, ‘taşınmaz kültür varlığı’ olarak tescilli asırlık ahşap değirmeni rant için kül ettiler. Antalya Valiliği Kültür Varlıkları Birim Müdürü Cemil Karabayram, yangında kasıt olduğunu belirterek “Bu yapı Osmanlı döneminde bugüne gelen önemli yapılardan biriydi” dedi.
#AntalyaÜniversite öğrencilerinden oluşan 9 kişilik öğrenci grubu, Ural Dağları'nda bir maceraya atılırken başlarına geleceklerden habersizdi. Gençlerin hiçbiri bir daha evine dönemezken yaşanan korkunç trajedi 60 yıl boyunca merak uyandırdı ve komplo teorilerine konu oldu. Gerçekler ise bilim insanlarının çabaları sayesinde ortaya çıktı...
#Dyatlov GeçidiParthenon tapınağı pek çok turist tarafından her sene ziyaret edilmektedir. Bu tapınak oldukça ünlüdür. Parthenon tapınağı nerede, nasıl gidilir, tarihi hakkında bilgi, ziyaret saatleri gibi bilgileri sizler için derledik.
#Antik KentHelenistik dönemde inşa edilen ve 1221'de kenti fetheden Selçukluların yeniden inşa ettiği Alanya Kalesi'nde, Kızılkule önündeki sahilde, bu yıl sert geçen kış ve oluşturduğu dalgalar ilginç bir keşfe yol açtı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Osman Eravşar, "Bu sene şiddetli bir kış geçirdik ve dalgalar şanslı bir veriyi ortaya çıkardı. Kızılkule'nin önünde yosunlar ve kumulların altında olan Roma dönemine ait bir tersane, gemi çekek yerinin varlığı ortaya çıkartıldı" dedi.
#AntalyaHelenistik dönemde inşa edilen ve 1221'de kenti fetheden Selçukluların yeniden inşa ettiği Alanya Kalesi'nde, Kızılkule önündeki sahilde, bu yıl sert geçen kış ve oluşturduğu dalgalar ilginç bir keşfe yol açtı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Osman Eravşar, "Bu sene şiddetli bir kış geçirdik ve dalgalar şanslı bir veriyi ortaya çıkardı. Kızılkule'nin önünde yosunlar ve kumulların altında olan Roma dönemine ait bir tersane, gemi çekek yerinin varlığı ortaya çıkartıldı" dedi.
#ANTALYATürkiye’nin her bir köşesinde keşfedilmeye değer harika yerler var. Fakat bu yerlerden bazıları her yıl çok sayıda ziyaretçiyi çekse de bazıları sahip oldukları güzelliklere rağmen pek fazla bilinmiyor. Biz de uzmanlarımıza ‘Ülkemizin az bilinen cennet köşeleri nereler?’ diye sorduk. 10 şehirden birbirinden güzel 15 adresi önerdiler.
#RotaAntalya Kültürel Miras Derneği’nin yürüttüğü proje çerçevesinde basın mensupları ve rehberler, Elmalı ilçesindeki tarihi tahıl ambarlarını yerinde incelediler. Sedir ağacından, hiç çivi kullanılmadan, ‘geçme’ tekniği ile yapılan ambarların ortalama 300 yıllık geçmişe sahip olduğu belirtildi.
#ElmaliSöz konusu kişisel bakımsa artık kadın-erkek fark etmiyor; herkes cilt, saç sağlığına özen göstermeye, yaşlanma etkilerini yavaşlatmaya çalışıyor. Kozmetik dünyası da son yıllarda erkeklere yönelik seçeneklerini arttırıyor. Bazı markalar üniseks bakım ürünleri sunsa da pek çoğu erkeklerin cilt yapısı ve hormon dengesini dikkate alarak ürünlerini tasarlıyor. Biz de jürimize en etkili erkek bakım ürünlerini sorduk.
#CiltTohum kelimesi bitkiler teriminde geçmektedir. Tohum bitkilerin üremesi için en önemli faktörlerden bir tanesidir. Bu yüzden tohum bir bitkide döllenmeden sonra meydana gelir. Yumurtacıkta oluşur ve yeni bir bitki ürer. Bu tane ürün almak için toprağa ekilen tahıl tanesidir. Elbette ki tohumun çeşitleri de vardır. Açık tohumlu bitkiler nedir, özellikleri nelerdir, nasıl ürerler, açık tohumlu bitki çeşitlerine örnekler gibi konuları derledik.
#Açık Tohumlu Bitkiler NedirHamilelik sürecinde anne adayın var olan bakım rutinine cilt analiz edilerek bazı eklemeler yapılması gerekebilir. Burada önemli olan cildin doğru analiz edilmesidir. Genellikle hamilelik sürecinde değişen yağ ve nem dengesi ile cilt kuruması, akne ve kaşıntı problemleri görülmektedir. Anne adayına yaşadığı problemlere göre uygun içerikli ürünler önerilmesi gerekmektedir.
#Cilt SorunlarıElmalı’dan yine kötü bir haber geldi. “Avlan Gölü’nde koyunlar otluyor." Bilir misiniz Avlan Gölü’nün başına gelenleri? Devlet Su İşleri (DSİ), 1970 yılında bölgede birkaç aileye tarım alanı açmak için bölgenin bereketinin kaynağı Avlan Gölü’nü kurutulmaya karar veriyor. 3 milyon yıllık doğal göl kurutuluyor. Göl kurutulunca bölge halkı ve devlet erkanının katılımıyla folklor ekibi getiriliyor, düğün havasında şenlik düzenleniyor.
#Avlan GoluSedir ağacı yağı, antimikrobiyal ve anti-enflamatuar özelliklere sahip bir bitkisel yağdır. İçeriğinde bulunan zengin vitaminler ve fosfor sayesinde cilt üzerinde olumlu etki gösterdiği tespit edilmiştir. Sedir ağacı yağının ayrıca pek çok sağlık sorununa iyi geldiği biliniyor. Sedir ağacı yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Sedir Ağacı YağıBahçe peyzajı özen gerektiren bir iştir. Ağaçların nerelere dikileceği kadar hangi ağaçların da dikileceği önem arz etmektedir. Pek çok kişi bahçesinde güçlü büyük ağaçların varlığından hoşlanmaktadır. Sedir ağacı da bu ağaçlardan birini oluşturmakta olduğu için çok merak edilmektedir. İşte sedir ağacı konusunda bilmek istediklerinizi derledik.
Doğanın temelini oluşturan ağaçlar arasında birbirinden farklı çeşitler bulunuyor. Her biri farklı özellikte olan bu ağaçların kimi ise meyve ağacı olarak ön plana çıkıyor. Türkiye'de bulunan katran ağacı da çok merak ediliyor. Katran ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Sidre ağacı, Arabistan kirazı olarak bilinen bir ağaç türüdür. Aynı zamanda cennetteki son ağaç olarak da tabir edilmektedir. Sidret’ül Münteha, yükselişteki son durakta yer alan ve cennetin girişinde bulunan ağaç olarak tabir edilmiştir. Sidre ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Sidre ağacı özellikleri, bakımı ve faydaları hakkında bilgi konu başlıklarını derledik.
Çamgillerden olan sedir ağaçları özellikle ilaç sektöründe kullanılan ağaçlardan birisi olmaktadır. Bizlerde bu yazımızda sizlerle sedir ağacının nasıl yetiştirildiğini ve ülkemizin en çok hangi kesimlerinde sedir ağacı yetiştirildiği gibi konuları derledik.