“Suskunluğum asaletimdendir, her lafa verilecek bir cevabım var. Lakin bir lafa bakarım laf mı diye. Bir de adama bakarım adam mı diye” demiş Mevlana. Fakat bazen susmak da “Sükût, ikrardan gelir” sözünde olduğu gibi kabullenmek demek olacağından, bu seviyesizliği muhatap almadan toplumu aydınlatmak adına yazmak bir zorunluluk oldu.
#BalkanlarBeyaz ete, Nisan ayı başı itibari ile zam yapıldı. Zamlı fiyat sonrası 9-9,5 liraya satılan bütün pilicin fiyatı 12,5-13 liraya yükseldi. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESDBİR) Başkanı Sait Koca, son 6 ayı aşkın bir süredir zararına satış yaptıklarını öne sürerek, fiyatlarda bir artışa gittiklerini söyledi. Yemek sanayicileri ise, zam oranının yüksek olduğuna işaret ederek “insafsız bir zam oranı” yorumunda bulundu.
#GazetehaberleriAskerlerin yemesi için Gölcük Donanma Komutanlığı’na alınan etlerin bir bölümünde at etine rastlanması, askeri ihale şartları ve yemek kalitesini yeniden gündeme getirdi. Yemek sanayicileri, bir askerin 3 öğün yemek maliyetinin en az 24 lira olması gerektiğini, ancak fiyatın 14 liraya kadar düştüğünü söyledi.
#Gıda Zehirlenmesi600 bine yakın öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü özel okullar, bu yıl yemek fiyatlarıyla velileri isyan ettirdi. Özel okullarda bir günlük öğle yemeği fiyatı 26 lirayı bulurken, 8 aylık ücret 5 bin liraya kadar çıkıyor. Sektör temsilcileri, “Günlük ücret 8 lira olmalı” derken, özel okul yöneticileri, “Ama bu u çocuklar kaliteli yemek istiyor” açıklaması yapıyor.
#Özel OkulMavi Bayrak; Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın belirlediği standartları taşıyan, nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü. Dünyada en çok tanınan ve bilinen turizm eko-etiketi. Temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli, uygar ve sürdürülebilir bir çevrenin sembolü.
ISTANBUL - Faced with a 40 percent contraction due to the global crisis, Turkey’s catering industry is creating different methods to survive. Some catering companies implement special menus prepared according to the demands of their clients, while others try to overcome the crisis by adopting the clustering model, joining forces in production
Bir Ermeni mezesi olan midye dolmanın fanatiği çok. Özellikle içki masasında veya içkili bir gece sonrasında, ya da yaz akşamları deniz kenarına kurulan masalarda tercih ediliyor. Bir oturuşta 50 tane yediğini söyleyenler, birkaç kişi bir araya gelip tepsi kapatanlar var.