Şimdilerde tam olgunlaşmış ve en lezzetli haliyle tezgâhlara çıkan armut, sulu ve kendine has dokusuyla tuzlu, ekşi ya da tatlı pek çok lezzetle eşleştirilebilir. Izgara edildiğinde, fırınlandığında veya yemeklere katıldığında bambaşka tatlara bürünen bu ‘bukalemun’u sadece meyve tabaklarını süslemek için kullanmak haksızlık olur...
#ArmutGeçen yıl ilk defa fazla kilodan kaynaklanan sebeplerle ölen insan sayısı açlıktan ölenleri geçti. Yağ boca ederek, şeker basarak, en beyaz, şekerli ekmeği kullanarak daha lezzetli olduğunu düşünmekten vazgeçmenin zamanı geldi. İşte çok sevdiğimiz üç yiyeceğin sağlıklı alternatifleri...
#Sağlıklı BeslenmeBirbirinden güzel şehir ve kasabaların yer aldığı Alsace Bölgesi’nde bir taraftan ışıltılar ve süslemeler içerisinde gezerken, diğer taraftan Alman ve Fransız sentezi yemeklerin tadını çıkarabilirsiniz. Seyahatiniz sırasında kendinizi bir masalın baş kahramanı hissedebilirsiniz. Alman ve Fransız etkilerinin bir arada yaşandığı Alsace bölgesini gezmek istiyorsanız, şimdi tam zamanı. İşte size Strasbourg ve Colmar gezi rehberi…
#ColmarÖzellikle büyük bir şehirde yaşıyorsanız öğle yemeklerini muhtemelen siz de evinizde değil, dışarıda yiyor olmalısınız. Yalnız işadamları, çalışanlar ve öğrenciler değil, çoğu ev kadını da öğle yemeklerini ev dışında yiyor. Hal böyle olunca da öğlen sofralarına biraz daha itina göstermeniz gerekiyor. Nelere mi dikkat edilecek? Buyurun...
#Osman MüftüoğluGeçen hafta New York’ta düzenlenen Victoria’s Secret şovunun kulisinden manzaralar: Buradaki elektriğin, selfie’lerin arkasındaki hikâyelerin tarifi zor. Ama meleklerin ruhunu dinlemek, içyüzünü görmek için, modelliğe sırf bu şovda yer alabilmek amacıyla başlamış Portekizli top model Sara Sampaio’dan daha doğru bir isim olamazdı.
#Sara SampaioKonu beslenmeye geldiğinde, özellikle de belirli bir amacımız varsa (kilo almak, kilo vermek, detoks vb.) ne yiyeceğimizi kestirmek her zaman güç oluyor ve karar vermekte zorlanabiliyoruz. Neyse ki, bu konu için bize rehber olabilecek birkaç bilgi edindik!
#AlgidaZengin mönü deyimini duymuşsunuzdur. Çeşitleri olağandan fazla olan lokantalarda genellikle açık büfe için kullanılan bir deyim bu. Lokantalar arasında lezzet, ikram ve yaratıcılık açısından olduğu gibi, bu açıdan da yarış var. İstanbul’un Anadolu yakasındaki Ünlüer Gurme adlı et lokantası, brunch büfesinde tam 250 çeşit yiyecek-içecek sunmakla övünüyor. İstanbul Kanyon Alışveriş Merkezi’nde, Türkiye’deki ilk halkasını açan İngiliz zinciri Gourmet Burger Kitchen (GBK) ise, hamburger çeşitlerini, farklı damak tatlarına seslenen yaratıcı soslarıyla 26’ya çıkarmış.