Güncelleme Tarihi:
6 kişilik
Malzemeler
6 kare milföy hamuru
1 pırasa
1 kabak
1 havuç
4-5 mantar
2 kırmızıbiber
200 ml domates püresi
1 diş ezilmiş sarımsak
1/3 çay bardağı zeytinyağı
Yarım dal taze kekik
Tuz, karabiber
Üzeri için
100 gr mozarella peyniri
200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı
3 milföy hamurunu yan yana dizin. Diğer 3 hamuru da yan yana dizdikten sonra birleştirip geniş bir dikdörtgen elde edin. Üzerine biraz un serperek merdane yardımıyla hafif inceltin. Milföylerin üzerini çatal yardımıyla delin. Yağladığınız dikdörtgen kalıba kenarları hafif yüksek kalacak şekilde yerleştirin. Sos tenceresine zeytinyağını, domates püresini, tuzu, karabiberi ve sarımsağı ekleyip kısık ateşte 5 dakika kaynatın. Ilındıktan sonra milföylerin üzerine sürün. 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Tavaya biraz yağ ilave edin. Üzerine ince dilimlediğiniz pırasayı ve rendelenmiş havucu ekleyip hafif soteleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın. Ilındıktan sonra milföyün üzerine yayın. Dilimlediğiniz mantarı ve kırmızıbiberi ekleyin. Kekik yapraklarını serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp mozarella dilimlerini ve kalan kaşar peynirini serpip 10 dakika daha pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.