Ne bu zamana ait ne de geçmişe... Ne kendisini bir kalıbın içine sıkıştırabiliyorsunuz ne de yaptığı müziği... Elektronik müzikten popa uzanıyor, punk’ta mola verip rock’a geçiyor. Hatta giydikleri bile kafanızı karıştırmaya yetiyor. Sahnede bir bakıyorsunuz en punk haliyle üstsüz, klibini izliyorsunuz uzun burunlu botlar, bol saten gömlekler, İspanyol paça pantolonlar...
#Meltem FIRATLIDalından yeni koparılmış tazecik sebzelerden nefis bir salata, ya da hormonsuz, organik meyvelerle yapılmış tadına doyum olmayan bir tatlı. Bu lezzetleri bize yeni trend vejetaryen mutfakları ve restoranları sunuyor. Sağlık ve lezzeti bir arada sunan bu menüler etoburları bile baştan çıkaracak cinsten...
#YemekO hafta tarlada ne varsa... 10 kilo patates, 20 kilo salatalık, 3-5 kilo yabanmersini... Adına mektup dedikleri bir e-postayla duyuruyorlar hasat ettikleri ürünleri, siparişinizi veriyorsunuz. Bu hafta size Sakarya’da tanıştığım bir yerel üreticiyi, Berin Ertürk’ü ve aklıma düşürdüğü vegan tabakları anlatacağım.
#SebzeBereketli bir kış sebzesi ıspanak. Bir kilo alıp çeşit çeşit yemek yaparsınız. Yumurtalısı, pirinçli yemeği, böreği, çorbası... Çanakkale’de yapılan ‘çırpma’ isimli böreğiyse bambaşka bir tür. Dikkat etmeniz gerekense çok iyi ayıklayıp yıkamak.
#IspanakYemek seçen bir çocuktum. Ispanak yemeye, ıhlamur içmeye zorlandığım için şimdi ağzıma sürmüyorum. Oğlum da yemek seçiyor. Yemeğin görüntüsü, kokusu tattan önce geliyor. Ancak onu yeni tatlarla tanıştırmak konusunda kararlıyım. Bunun için bazı kurallar belirledik...
#YazarSoğan mutfağımızda olmazsa olmaz malzemelerden. Özellikle tencere yemekleri söz konusu olduğunda soğansız yemek pişirmek söz konusu bile değil. Ancak tariflerde genellikle soğanın hangi türünü kullanmamız gerektiğinden bahsedilmiyor. Halbuki tezgahlarda çeşit çeşit soğan var ve bu soğanların hem lezzetleri hem de sertlikleri birbirinden oldukça farklı. Sizin için hangi soğanın hangi tarife uygun olduğunu araştırdık. İddia ediyoruz, bu ipuçlarıyla yemekleriniz daha lezzetli olacak…
#Soğan11 yaşında yapmaya başladığı yemeklerle birlikte pişen biri: Murat Aslan. ‘Bir Aşçının Dünlüğü’ kitabında geçmişin irkilten detaylarından geleceğin umut veren yanlarına, şeflerin zor hayatından mesleğin en ilginç sırlarına kadar her şey var.
#Murat Aslan