Köfte mutfağımızda çok önemli bir yere sahip. Ülkemizde bir kısmı coğrafi işaret tescilli 100’den fazla köfte çeşidi bulunuyor. Üstelik çoğu köftemizin kendine has bir hikayesi de var. Bu hafta uzmanlarımıza ‘Köftelerin izinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. Oldukça geniş olan listeden seçmekte zorlansalar da uğruna yola düşmeye değer 10 lezzetli köfteyi önerdiler.
#RotaMisafirlerime kurduğum sofrada iyi bir pastırma olmalı. Biz lokantada pastırmamızı kendimiz yapıyor, koruyucu madde kullanmıyoruz. Sonra bazen toz haline getirip humusun üzerine serpiyoruz, bazen de tavuk budunun içini pastırma kıtırıyla doldurup pişiriyoruz. Minik börekleri pastırmalı ve sivri biberli yapmaya bayılıyorum. Kızarmış ekmeğin üzerine ince bir dilim tereyağı ve yeni kesilmiş pastırma da sevdiğim tatlar listesinin başında geliyor. Karar veremedim, pastırmanın her halini seviyorum galiba...
#Pastırmalı YumurtaMasterChef programında yer verilen farklı lezzetlerden biri de steak tartar oldu. Yarışmacıların yapmaya çalıştığı steak tartarın yapılışıyla ilgili bilgiler program takipçileri tarafından da araştırılıyor. Peki, Steak Tartar nedir, nasıl yapılır? Steak Tartar tarifi ve malzemeleri…
#Steak Tartar NedirŞöyle bir yemek tarifi düşünün: “Et kullanılır. Su hazırlayın. İnce çekilmiş tuz, kurutulmuş arpa kekleri, soğan, arpacık soğan ve süt ekleyin. Pırasa ve sarımsağı ezin ve ekleyin.” Miktarlar yok, nasıl pişirileceği yok ama daha da önemlisi tarifin sahibi şefe danışma şansınız yok. Çünkü şef 4000 yıl kadar önce ölmüş…
#Tuh'uLezzetiyle herkesi büyüleyen Alinazik, Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Görüntüsüyle gözlerinizi şenlendirecek, lezzetiyle de karnınızı bayram ettirecek olan alinazik nasıl yapılır? Alinazik yaparken nelere dikkat edilmelidir? Alinazik yapımının püf noktaları nelerdir? Bu soruların bütün cevapları ve alinazik tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
#Kebap TarifleriSonbahar rengârenk doğasıyla gözlerin, lezzetli yemekleriyle de midelerin dostudur. Sonbahar hasat mevsimidir. Üzümler salkım salkım toplanmayı bekler. Zeytinler de zümrüt yeşili yağa dönebilmek için bu ayları bekler. Deniz de lezzetlenir sonbaharda. Palamut, lüfer, yavaş yavaş hamsi ve uskumru bu mevsimde damakları çatlatacak kadar lezzetlenirler. Kış bastırmadan hem gözlerinizi hem de midenizi heyecanlı bir yolculuğa çıkarın.
#Mehmet YaşinCHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Yeni Anayasa'da laiklik olmayacak' diyen TBMM Başkanı İsmail Kaharaman'a sert tepki verdi: ayın Başkan sakın unutma CHP parlamentoda olduğu sürece başkanlık sistemi Türkiye’ye asla gelemez. Ortadoğu’da kan gövdeyi götürüyor hala mı ders almadın sen. Meclis Başkanı'na söylemek isterim. Ya bu devlete cumhuriyete, basın özgürlüğüne, kadın erkek eşitliğine laik devlete inan ya da o koltuğu terk et
#CHPAyça Şen (Başkan), hayatının yeni bir perdesinde: İzmir (sakini demek mümkün değil) mukimi, bağımsız internet radyosu aycaevhali.com’un sahibi oldu. Ha, bağımsız radyonun finansmanı zor olduğu için bir de tabii “züccaciye esnafı...” Bağımsız radyonun bağımsızlığına dokunmayacak sponsor modelinin icat olmasını beklerken boş durmuyor.
Tam bir et aşığı Cüneyt Asan (52). 10 yaşında bir kasap dükkanında çırak olarak başladığı bu aşk halen Günaydın Steak House’un patronu olarak devam ediyor. Etsiz bir gün bile geçiremeyen Asan en iyi et çeşitlerini, pişirmenin püf noktalarını, kendi geliştirdiği et kurutma tekniklerini anlattı
Hangi ciddi yemek kitabımıza baksam, bu harika yiyecek için verilen tarifleri piyaz, zeytinyağlı, etli ve hadi bilemediniz sucuklu ve pastırmalı olanı ile kısıtlı bulmaktayım. Oysa Paul Bocuse'ün kuru fasulye tarifinde pırasa da var. Vedat Başaran, bir sohbetimizde eski tariflerde kereviz yaprağı ve Arnavut biberi kullanıldığını söylemişti.