Bu hafta Gülşen, Ankara ODTÜ MD Vişnelik Çim Amfi’de; Hande Yener, İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda sevenleriyle buluşacak. Film müziklerinin Oscarlı bestecisi Gustavo Santaolalla, Zorlu PSM’de konser verecek. Sahne şovlarıyla dikkat çeken Amerikalı DJ Anyma Ataköy Marina Arena’da.
#Uygar Taylan19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu sahnelere taşınıyor. Edis, Gaye Su Akyol ve Güneş, Maltepe Etkinlik Alanı’nda; Candan Erçetin, Miniatürk Açık Otopark’ta olacak. Ayrıca CRR Konser Salonu’nda 19 Mayıs’a özel ‘Bir Ulus Uyanıyor’ konseri gerçekleşecek.
#AjandaRamazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
#Sponsorlu İçerikKaramelize soğana pekmez katabilir, dilediğimiz eti çektirerek iyi bir tuz ve karabiberle enfes köfteler hazırlayabiliriz. Peynirli sosa renk vermek için zerdeçal kullanabilir, Bergama tulumuyla tadını derinleştirebiliriz. Banko Burger’in kurucu şefi Bora Bozankaya’dan evde burger yapımında ustalaşmak isteyenler için öneriler topladık. Şef Sinan Büdeyri’den de hem klasik hem vegan burgerin tariflerini aldık.
#BurgerHamburger her yaşın sevdiği atıştırmalık lezzetlerin başında geliyor. Özellikle son dönemde birbiri ardına açılan gurme burgerciler sayesinde farklı bir gözle bakmaya başladığımız hamburgeri evde de yapabilirsiniz. İşte özellikle gençlerin ve anne babaların çok sık sorduğu “Evde hamburger nasıl yapılır?” sorusunun cevabı…
#Ev Yapımı Hamburger TarifiGüzel havalarda piknik, hafta sonlarının en çok tercih edilen aktivitelerinden biri. Deniz kenarı, parklar, bahçeler... Pikniğe çıkarken sepetimize neler eklemeli, yanımıza neler almalıyız? Yazarımız Deniz Yoldaç’tan ve şef Refika Birgül’den özel tarifler istedik, işleri kolaylaştıracak püf noktalarını derledik.
#PiknikTüm dünyada çok sevilen ve artık uluslararası mutfak kültürünün önemli bir parçası kabul edilen popüler yemeklerde bir sıçrama yaptığımızı düşünüyorum. Mesela burger… Yurtdışında düzgününü yiyip iyiyle kötü arasındaki farkı anlayan bir nesil yetişti. Ülkemizde, onların taleplerine cevap veren ve işi bilen mekânlar açılmaya başladı. Çengelköy’deki Barto’s Burger Place bu örneklerden biri...
#BurgerTam ismiyle Provence-Alpes-Côte d’Azur’un kendine has bir çekiciliği var. İnsanı ortaçağda gibi hissettirip o zamandan beri gelen asaletini vakur bir şekilde önünüze seriyor. Başta Van Gogh, Cézanne gibi birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuş kasabaları, lavanta tarlaları, görkemli şatoları, üzüm bağları, Akdeniz lezzetleriyle hem taşralı hem de stil sahibi. Bahar aylarıysa bölgeyi keşfe çıkmanın en güzel zamanı.
#Ebru ErkeYine farklı türlerde konserler, sergiler ve atölyelerle dolu bir hafta sanatseverleri bekliyor. Bu sabah bebeğinizle birlikte Çaykovski dinlemeye ne dersiniz? Yanıtınız ‘evet’se sizi Zorlu PSM Sky Lounge’a alalım. Bale tutkunlarına önerimizse AKM’deki ‘C-19’ temsili.
#KonserEskiden meyhane eşittir sohbet+hoşgörü+dayanışmaydı. Şimdiyse bu ruh yitti, yerini sıradan bir işletme anlayışına terk etti. Kalan son ‘gerçek’ meyhanecilerden Refik’in de bu ruhun ne olduğunu dosta düşmana göstermesi için daha çok çabalaması gerek. Ama sıradanlığın üstüyle yetiniyorlar.
#RefikBurger King’in Türkiye genelindeki 470 restoranında yaklaşık 1 aydır satışı yapılamayan özel sosların sırrı ortaya çıktı. Unilever’in Trakya tesislerinde üretim aşırı yağmurlar yüzünden sekteye uğrayınca, 29 Ekim’den bu yana 108 ton ranch, buffalo, ballı hardal, acı sos ve sarımsaklı mayonez Burger King’e verilemedi.
Yılbaşı mezeleri özenle hazırlanan aile yemeklerinin vazgeçilmezidir. Sizlere yılbaşı sofranızı süsleyecek birbirinden LEZİZZ yılbaşı meze çeşitleri hazırladık. 13 farklı 2024 yılbaşı mezesi tarifleri haberimizde...
#Yılbaşı Meze ÇeşitleriYarın 18 Haziran, Dünya Suşi Günü... Asya ülkelerinin mutfaklarına ve özellikle de suşiye gösterilen ilgi ülkemizde her gün katlanarak artıyor. İşin inceliklerini ve evde suşi yapmak isteyenlerin kullanabileceği yöntemleri İnari’nin koordinatör şefi Korhan Gülsoy’dan dinledik...
#Dünya Suşi GünüRengiyle içimizi açan balkabağı artık pazar tezgâhlarında bol... En çok tatlısını pişirdiğimiz bu meyveyle tuzlu tabaklar hazırlamaya ne dersiniz? Üzerine yoğurt gezdirilen kızartmasından peynirli böreğine, etli dolmasından cevizli mezesine leziz mi leziz önerilerim var.
#BörekOruç tutmayı vücudu dinlendirip arındırmak, iradeyi güçlendirmek için bir fırsat olarak görmeli, bütçemiz elverdiği ölçüde besin değeri yüksek, organik yiyeceklere yönelmeliyiz. İki öğüne sığan günlük besin ihtiyacını kaliteli ve iyi gıdadan almak her zamankinden daha kıymetli. Diyetisyen Berrin Yiğit’e göre kötü beslenme, vücudun hormonal dengesini altüst ediyor. Kaynağı belli, adil gıdalarsa çevreye etkisi kadar beden ve ruh sağlığımız için de önem taşıyor.
#Oıruç