Güncelleme Tarihi:
FASTFOOD zinciri Burger King’in, Türkiye’deki restoranlarının 1 aya yakın süredir, menülerin yanında satın alınabilen sosların satışını durdurmasının nedeni Trakya’daki aşırı yağmurlar çıktı. Unilever’in bölgedeki üretim tesislerini su basması, sosların üretilmesini engelledi. Burger King’in Pazarlama Direktörü Ümit Zuvin, konunun kendileriyle bir ilgisi olmadığını, üretici şirketten kaynaklandığını belirtirken, konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Unilever ise herhangi bir açıklamada bulunmadı.
108 TON SOS
Ümit Zuvin, yaşanan sıkıntıdan dolayı Unilever ile aralarında herhangi bir problem yaşanmayacağını belirterek, “Sırf bu ekstra sosları tatmak için menü alan müdavimlerimiz var. Burger King’in Türkiye genelindeki 470 restoranında da aynı sorun yaşanıyor. Bir aydan bu yana müşterilerden çok fazla şikayet alıyoruz ama ne yazık ki mebcur sebeplerden ötürü sos bulunmuyor. Unilever’le anlaşmamızda bir değişiklik olmayacak. 29 Ekim’den bu yana 108 tonluk sosu tepsilerde servis etmiş olmamız gerekiyordu. Restoranlara, sosların dağıtımı yavaş yavaş başlandı” dedi.
Burger King’de soslar 25-50 kuruş arasında satılıyor. Yaklaşık 1 aydır restoranlarında sos satışı yapamayan Burger King de durumdan mağdur. Ümit Zuvin, ketçap ve mayonez dışındaki sosların o günden bu yana restoranlarda olmadığını belirterek, “Soslarımızın bir bölümünü Assan Gıda, diğer bölümünü ise Unilever Gıda üretiyor. 29 Ekim haftasında Trakya’da yaşanan aşırı yağışlardan meydana gelen selden dolayı Unilever’in oradaki tesisleri hasar gördü. Soslar da orada üretildiği için üretim gerçekleşmedi ve teslim edilemedi. Soslar tüketici tarafından çok seviliyor ve bu olay yaşanmasaydı iyi olacaktı. Elden gelen bir şey yok” dedi.