Kapadokya Üniversitesi’nin Ürgüp Fabrika Yerleşkesi’nde bulunan eski şarap fabrikası mahzenleri, artık Nevşehir Kültür Yolu Festivali kapsamında önemli sanat sergilerine ev sahipliği yapıyor. Taş mahzenlerin soğuk ortamında yeni medya sanatının öncü sanatçıları eserlerini sergiliyor.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıTutkularını emeklilik sonrasında girişime dönüştüren Ayda ve Uğur Kalelioğlu, bağcılık, şarap üretimi, restoran ve konaklamayı kapsayan iş modeliyle çalışmalarına devam ediyor. İngiltere’ye ihracat da yapan ikilinin gündeminde ise bu ülkeye bir restoran da açmak var. Ayda Kalelioğlu, “Gastronomi ihracatı da yapacağız” diyor.
#1Program çekimi için gittiğimiz Bakü’de Azeri mutfağını yakından tanıma fırsatı buldum. Kişniş, tarhun ve mercanköşk gibi yeşillikler bol kullanılıyor, Adana kebabına benzeyen lüle kebabına tuz ve karabiber dışında baharat katılmıyor. Ülkenin en ünlü balık yemeğiyse lavangi. Genellikle sazan balığıyla yapılan bu yemekte balığın içi soğan, ceviz ve nar ekşisi karışımıyla dolduruluyor. Bir ülkenin gastronomisinin gelişmesi açısından çok önemli olan üzüm ve şarap üretimi de bölgede mevcut. Pek çok kültürden etkilenerek oluşan kültür altyapısıyla hem turizm hem de gastronomi için yakın gelecekte gelişmeye çok açık bir yer burası.
#AzerbaycanFransız hükümeti, son dönemde daha fazla sayıda insanın butik biralar içmeye başlaması sonucu şaraba olan talebin düşmesi nedeniyle, üretim fazlası şarapları imha etmek ve üreticileri desteklemek için 200 milyon Euro bütçe ayıracak.
#FransaAlkol derecesi, kullanım alanına göre farklılık göstermektedir. Organik bileşikler olarak bilinen OH grubunun genel adıdır. Alkol karbon atomu olarak da bilinen kimyasal ürünüdür. Oldukça geniş kullanım alanına sahiptir. Formülü; CnH2n+1OH olan mono alkol türleridir. Mono alkoller alkol grubunun önemli sınıfları arasındadır. İşte Alkol derecesi nasıl hesaplanır? Alkol derecesi hesaplama formülü hakkında tüm detaylar.
#AlkolMaserasyon yöntemi, bitkisel yağ üretimi için kullanılan bir yöntemdir. Fakat bu yöntem ile üretilen bitkisel yağlar, diğer yollardan üretilen yağlara göre, etkisi çok daha zayıf olan bir yağlardır. Maserasyon yöntemi nedir ve ne işe yarar sizler için derledik.
#Maserasyon YöntemiFevzi Tokat, geçtiğimiz günlerde Denizli'de gerçekleşen Şebnem Şirin cinayetinin ardından araştırılan isim olmaya başladı. Şebnem Şirin'in dedesi olan Fevzi Tokat, Denizli'de kurduğu tesisler dolayısıyla bölgenin tanınan isimleri arasında yer alıyor. Peki, Fevzi Tokat kimdir, nereli? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler
#Fevzi TokatPandeminin etkisi azalmaya başlayınca seyahat planları da başladı. Biz de önümüze haritayı koyduk ve kendimizi Tiflis programı yaparken bulduk. Tiflis’i seçmemizin nedeni güvenli, ucuz ve hafta sonuna sığdırabileceğimiz bir şehir olmasıydı. Kimlikle girilebiliyor olması da cabası. İki günde ruhumuzu da midemizi de tıka basa doyurduk.
#GazetehaberleriYeni yıla günler kala gazete ve TV’lerde peş peşe kaçak alkol kullanımından ölümler, kaçak içki imalathaneleri ve ele geçirilen kaçak içki haberleri çıkıyor. İdeolojik nedenlerle de sık sık gündeme getiren alkol konusunu 54. Hükümet döneminin Turizm Bakanı Bahattin Yücel başka bir açıdan ele aldı. “Alkol deyip geçmeyelim” diyen Yücel’in turizmgazetesi’ndeki yazısında şöyle deniyor:
#YAZARUrla, bereketli toprakları, limanı, birbirinden leziz otları, zengin deniz ürünleri, zeytin-zeytinyağı, üzüm bağları ve mutfağıyla rengarenk bir mozaik. 7 bin 500 yıldır bu topraklara ayak basan herkesin gördüğü bu zenginlikleri bugüne taşıyanlara vefa göstermek ve gelecek günlere daha da güçlendirerek taşımak görevini üstlenen girişimciler, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimler bu amaçla dayanışma içinde çalışıyor.
#İzmirDünyanın dört bir yanından gastronomiye yön veren isimler, 3. Global GastroEkonomi Zirvesi için İstanbul’da buluşuyor. Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği’nin (TURYİD) ev sahipliğinde gerçekleştirilecek zirve, 25 Mart’ta düzenlenecek. Bu yıl “Gastronomi Her Yerdedir!” temasıyla organize edilecek zirvede, sektör profesyonelleri ve gastronomi meraklıları; gastronomi dünyası, gastronominin ekonomi, turizm, diplomasiye yansımaları ile Türk mutfağının daha iyi tanınabilmesi konularında bilgi ve deneyimlerini paylaşacak.
#Rota TrakyaYazın bu son günlerinde tatil planı yapanların tercihlerinden Bozcaada, her daim esen rüzgarı ve serin denizi ile sıcakla arası iyi olmayan ve bunalmadan tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihlerinden. Yazın ortasında dahi cayır cayır yanmadan sakin, huzurlu, keyifli, dinlenme odaklı tatilcilerin buluşma noktası.
#Bağ Bozumu Festivali