Son aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sıklıkla 'taklit ve tağşiş ürünler' listesi açıklanıyor. Tereyağ, zeytinyağı, peynir, sucuk, et başta olmak üzere sayısız ürünün taklidi ya da tağşişi yapılıyor. Sirke de bu ürünler arasında yer alıyor. Öte yandan sadece marketlerde satılan taklit ya da tağşiş sirkeler değil, evde yapılan ve etliketsiz satılan sirkeler de sağlığı tehdit ediyor. Sirke hakkında mutlaka bilinmesi gereken 10 soruyu konunun uzmanlarına sorduk.
#SirkeABD’de yaptığı çalışmalarla bilim dünyasında ‘bakterilere fısıldayan adam’ olarak tanınan mikrobiyolog Ali Rıza Akın’la geçen ay söyleşi yapmıştık. Bize “Mikrobiyotanıza iyi bakarsanız, o da size iyi bakar’ tavsiyesini vermişti. Bu kez de bağırsaklarımızdaki yararlı bakterilere iyi bakabilmek için ne yiyip içmemiz gerektiğini konuştuk.
#BakteriSon yedi yıldır üst üste en iyi beslenme modeli seçilen Akdeniz diyeti, 2024’ün de birincisi. En iyi diyet seçilmesinin ise çok önemli nedenleri var. Hadi gelin bugün diyabet, kanser, Alzheimer ve kalp rahatsızlıklarından korunmada etkili bir beslenme tarzı olan Akdeniz diyetinin ne olduğuna bir göz atalım. Çünkü bu diyet, emin olun kaliteli bir yaşam sürmenizin ve sağlıklı yaş almanızın da sırrını içeriyor.
#Akdeniz DiyetiBir süredir herkesin dilinde ‘pavyon’ var. Bunun sebebi yeni yayımlanmaya başlayan ‘İnci Taneleri’ dizisi, daha doğrusu dizide Dilber adlı bir konsomatrisi canlandıran Hazar Ergüçlü’nün yaptığı dans... Dans fenomen olurken Ergüçlü’nün giydiği elbise yok sattı. Herkes pavyonları merak ediyor, hatta pavyon dansı dersi alanlar var. Bu yüzden sosyal medyada linç edilenler de oldu çünkü bu mekânların acımasızlığının, o hayatın zorluklarının göz ardı edildiğini düşünen de çok.
#PavyonÇeşit çeşit şarküteri, peynir, yeşillik, sebze ya da sos... Elimizin altında hangi malzeme varsa iki dilim ekmek arasında pratik bir öğüne dönüştürdüğümüz sandviçler yegâne kurtarıcımız. Dün Dünya Sandviç günüydü, biz de d.ream restoranlarının marka şefi Pınar İshakoğlu’ndan özel tarifler aldık.
#GastronomiSebze ve meyvelerin hal çıkış fiyatları ile raf fiyatları arasında oluşan büyük fark, 'Hal Kayıt Sistemi' ile tespit edildi. Halden kilosu 18 liraya çıkış yapan eriğin fiyatının raflarda 59 liraya satılması tepkilere neden oldu. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu "Ticaret Bakanlığı'nın geliştirdiği bir 'Hal Kayıt Sistemi' var. Bu uygulamayı akıllı telefonuna indiren tüketici, Hal Kayıt Sistemi'ne künyeyi okutarak karekod üzerinden kaça alındığını, nereden alındığını, ne zaman alındığını, ne miktar alındığını görebilecek" dedi.
#MarketMasterChef Türkiye'de yarışmacıların eleme turunda yaptıkları yemeklerin tarifi merak ediliyor. Yarışma adaylarının üçlü olarak mücade ettiği 2. turda da farklı lezzetler hazırlanıp sunuldu. Bunlardan biri de fish and chips tarifi oldu. Peki fish and chips nasıl yapılır? MasterChef fish and chips tarifi, malzemeleri ve yapımı
#Fish And ChipsÇağımızın en büyük hastalıklarından birisi egzamadır. Çünkü bu hastalık neredeyse 10 kişiden 7'sinde görülür. Ayrıca egzamanın çok sayıda alt türü olduğu için oldukça yaygındır. Tabi egzamaya karşı önlem almakta mümkündür. Egzamaya iyi gelen yiyecekler nelerdir? Egzamaya iyi gelen meyveler ve sebzeler nelerdir detayları ile derledik.
#EgzamaGünümüzde en sık görülen hastalıklardan birisi de basur olmaktadır. Basur hastalıkları kişilerin sosyal yaşamını oldukça rahatsız etmektedir. Bu nedenle basura iyi gelen yiyecekler hakkında araştırmalar yapmaktadırlar. Basur olan kişiler tedavinin yanı sıra bazı yiyeceklerden uzak durmalıdır. Peki, basura iyi gelen yiyecekler nelerdir? Basura iyi gelen besinler ve gıdalar hakkında bilgileri sizlere detaylıca derledik.
#BasurEdirne’de düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin bu yılki başpehlivanı, burma bıyıklarıyla da ilgi odağı haline gelen Cengizhan Şimşek oldu. Yazları Antalya’nın dağlarında, kışları şehir merkezinde yaşayan Şimşek, idmanlar ve müsabakalar dışında kalan zamanında yaylalarda çobanlık yapıyor.
#Cengizhan Şimşekİnsanların merak ettiği birçok asit türü bulunmaktadır. Bu asitlerin arasında faydalı olanlar olduğu gibi zararlı olanlarda bulunmaktadır. Bu yüzden hangi asidin ne işe yaradığı bilmek çok önemlidir. Salisilik Asit nedir? Ne işe yarar? Nerelerde kullanılır? Salisilik asit nasıl kullanılır detayları ile derledik.
Denizlerde ve okyanuslarda yaşayan birçok balık çeşidi bulunmaktadır. Bu balık çeşitlerinden bir tanesi vatoz balığıdır. Vatoz balığı; deniz canlıları içerisinde en çok merak edilen hayvanlardan ve deniz canlılarından birisi olarak bilinmektedir. Vatoz balığının kendine has bazı özellikleri bulunmaktadır. Son dönemlerde ise vatoz balığı çokça araştırılmaktadır. Peki vatoz balığı nedir, özellikleri nelerdir ve yenir mi? Vatoz balığı türleri ve nerede yaşar detayları ile derledik.
Günümüzde her bir balığın farklı özellikleri bulunmaktadır. Özellikle zebra balığı görüntüsü ile dikkat çeker. Beslenme şekillerine de dikkat edilmesi gerekmektedir. Zebra Danio balığı nedir? Zebra Danio balığı özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Almanca sebzeler, Almanca öğrenmeye başlayanların sıklıkla karşılaştığı bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle kullanım alanı bakımından Almanca sebzeler önem taşımaktadır. Bu bakımdan Almanca sebzelerin tekil ve çoğul hallerini öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla kullanabilirsiniz. Almanca sebzeler nelerdir? Almanca sebzelerin tekil ve çoğul halleri nelerdir detaylarıyla derledik.
Dengeli ve sağlıklı beslenme aslında bir yaşam tarzı olarak benimsenmesi gereken diyet modelidir. Dönemsel diyetlerle birlikte desteklense de dengeli ve sağlıklı beslenme aslında herkes için kaliteli bir hayat için yapılması önem taşır. Peki, dengeli ve sağlıklı beslenme nedir, nasıl oluşturulur? İşte, dengeli ve sağlıklı beslenme programı listesi.
#Dengeli Ve Sağlıklı BeslenmeGlikojen kelimesinin kökeni Fransızcadan gelmektedir. Dilimizdeki Türkçe karşılığı karaciğerdeki glikoz deposu işlevini gören bir kimyasal madde olarak geçmektedir. Glikojen ve alandaki diğer bilimsel terimler bir insanın beslenmesinde geçen sözcüklerdir. Protein, karbonhidrat, yağ, vitamin, mineral kelimeleri tüketilen gıdalarda yer alan beslenmenin vücuttaki tasarımını anlatan sözcüklerdir. Bu bakımdan bilgilendirme amaçlı olarak glikojen nedir, ne işe yarar, nelerde bulunur ve nerede depolanır detayları ile derledik.
#Glilojen Nedir Ve Ne İşe Yarar?Bağırsaklarda gaz oluşmasının çok sayıda sebebi olabilir. Yaşam tarzı, kullanılan ilaçlar, tüketilen yiyecekler bağırsak gazının oluşumunun birkaç sebebidir. Geçici bir durum olan bağırsak gazı problemi, günlük yaşantının problemli hale gelmesine neden olur. İşte, tüm detaylar.
#Bağırsak Gazına Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer?Öşür kelimesinin çoğulu anlamına gelen aşar, ondalıklar manasında kullanılan bir kelimedir. Aşar vergisi ise Osmanlı devletinde alınmış ve devletin ciddi gelir kaynağı olan vergilerden biridir. Aşar vergisi nedir, hangi tarihlerde ve neden kaldırılmıştır gibi soruların yanıtlarını sizler için derledik.
#Aşar Vergisi Nedir?Her insanın bildiği veya bilmediği bazı şeylere karşı alerjisi olabilir. Özellikle gıdalara karşı olan alerjiler insanları zor durumda bırakabiliyor. Karpuz alerjisi de bu alerjilerden biridir. Neden olduğu ve nasıl tedavi edileceği çok merak edilen konular arasında bulunuyor. Karpuz alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Karpuz alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi vermek için sizlere detayları derledik.
#Karpuz AlerjisiGöz kapağı alerjisi, göz kapağı üzerinde ya da çevresinde cildin tahriş, kuru ve kaşıntılı olması durumudur. Göz kapağı alerjisi, göz kapaklarında lokalize olarak görülen ve egzamaya benzeyen bir çeşit enflamatuar cilt hastalığı olarak tanımlanabilen bir rahatsızlıktır. Göz kapağı alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Göz Kapağı Alerjisi