Fish and chips nasıl yapılır? MasterChef fish and chips tarifi, malzemeleri ve yapımı
MasterChef Türkiye'de yarışmacıların eleme turunda yaptıkları yemeklerin tarifi merak ediliyor. Yarışma adaylarının üçlü olarak mücade ettiği 2. turda da farklı lezzetler hazırlanıp sunuldu. Bunlardan biri de fish and chips tarifi oldu. Peki fish and chips nasıl yapılır? MasterChef fish and chips tarifi, malzemeleri ve yapımı
Fish and chips, merak edilen tariflerden biri. İngiltere'nin akla ilk gelen lezzetlerinden biri olan fish and chip yapımında genelde beyaz etli bir balık kullanılıyor. Dışı akışkan bir hamurla kaplanan ve derin yağda kızartılan balıklar, kızarmış patates ve tartar sosla servis ediliyor. Eğer denemek isterseniz, fish and chips tarifi ve malzeme listesini sizin için derledik.
FISH AND CHIPS TARİFİ
MALZEMELER:
400 gram mezgit
2 adet patates
Dış kaplaması için:
1 su bardağı un
Yarım su bardağı mısır nişastası
2 adet yumurta
1 su bardağı maden suyu
Yarım su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
2 su bardağı sıvı yağ
Tartar sos için:
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
4 adet salatalık turşusu
1 yemek kaşığı kapari
1 yemek kaşığı limon suyu
Çeyrek demet dereotu
Tuz
FISH AND CHIPS NASIL YAPILIR?
Kaplama harcı için soğuk olmasına dikkat ettiğiniz malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Balıkları kılçığını ve derisini ayıklayıp dilediğiniz büyüklükte kesin.
Patatesleri ince ince doğrayıp bol suyla yıkayın ve kağıt havluyla kurulayın.
Sıvı yağı iki ayrı tavada kızdırın.
Balıkları hazırladığınız hamura bulayıp derin yağda kızartın.
Diğer yanda patatesleri de diğer tavada derin yağda kızartın.
Yağdan aldığınız ürünleri kağıt havlunun üzerinde dinlendirin.
Tartar sos için minik minik doğradığınız turşuları diğer malzemelerle harmanlayın.
Sosu balıklar ve patateslerle birlikte servis edin.
Afiyet olsun…