salata nasıl yapılır haberleri sayfasında salata nasıl yapılır hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 281 salata nasıl yapılır haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kırmızı soğanları piyazlık doğrayın. Maydanozları kıyın. Doğradığınız soğanları çukur bir kaba alın, tuz ekleyin ve elinizle ezerek karıştırın. Üzerine sumak, nar ekşisi ve limon suyunu ilave edin. Zeytinyağını ve kıydığınız maydanozları da ekleyip bütün malzemeleri karıştırın.
#Ekşili Soğan SalataPortakalın kabuğunu bıçak yardımıyla keserek çıkarın ve portakal dilimlerinin ayrılma yerlerinden kesin. Kalan portakalın suyunu elinizle çukur bir kaseye sıkın. Greyfurtun kabuğunu bıçak yardımıyla keserek çıkarın ve greyfurt dilimlerinin ayrılma yerlerinden kesin ve kalan greyfurtun suyunu da portakal suyuna ilave edin. Yarım tatlı kaşığı bala sıktığınız portakalın ve greyfurtun suyunu, tuz ve karabiber ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırın. Karıştırmaya devam ederken azar azar 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. Akdeniz yeşilliklerini sirkeli suda yıkayın, salata kurutucusunda kurutun ve elinizle kopararak karıştırma kasesine alın. Portakal ve greyfurt dilimlerini ve hazırladığınız sosu ilave edip elinizle altüst ederek karıştırın . Salatayı servis kaselerine alın. En son üzerlerine 1 yemek kaşığı kuru üzüm ekleyin.
#Meyveli SalataKerevizin baş kısımlarını ve kabuklarını bıçak yardımıyla kesip rendeleyin. Yeşil elmayı rendeleyin. Elmayı rendelerken sadece yukardan aşağıya yapmaya ve elmayı çok fazla ezmemeye özen gösterin. Yoğurtları çukur bir kaba alıp üzerlerine tuz ekleyin ve çırpma teli yardımıyla karıştırın. Rendelediğiniz kereviz ve elmayı da ilave edip kaşık yardımıyla tüm malzemeyi karıştırın. En son zeytinyağını ekleyip yeniden karıştırın. Salatanızı isterseniz üzerine çekilmiş ceviz içi serpip servis edebilirsiniz.
#Kerevizli Ve Yeşil Elmalı SalataSemizotlarının saplarını ayıklayıp yapraklarını iyice yıkayıp süzün. Küçük bir kapta toz kırmızı biberle zeytinyağını karıştırın. Sarımsakları havanda tuz ile birlikte iyice ezin. Yoğurdu çukur bir kaba aktarın, üzerine ezdiğiniz sarımsakları ilave edip çırpma teliyle karıştırın. Yıkayıp ayıkladığınız semizotlarının yarısını yoğurdun üzerine ekleyn, tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. Daha sonra kalan yarısını ilave edin ve yeniden karıştırın. Hazırladığınız biber sosunu üzerine döküp servis yapın.
#Semizotlu SalataFaruk Saraç, Urfa’dan çıktığında futbolcuymuş. Bugün ise erkek giyiminde öncü bir marka. Hem de terzilik ya da moda üzerine hiçbir eğitim almadan zirveye ulaşmış bir isim. Kendisini modacı değil, tasarımcı olarak adlandıran Saraç’a göre başarısının sırrı kumaşların dilini bilmesinde.
Ördek pastilla Masterchef ile birlikte günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Ördek pastilla nerenin, hangi ülkeye ait merak edilirken, tarifi denemek isteyenler tarafından da araştırılıyor. Peki, evde ördek pastilla nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte orijinal ördek pastilla tarifi ve püf noktaları...
#Ördek PastillaMasterChef pirinç salatası tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Hem doyurucu hem besleyici pirinç salatası garnitür ile birleşince lezzete ulaşıyor. Peki, pirinç salatası tarifi: Pirinç salatası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktaları...
#Pirinç SalatasıDaha yumuşak yapmak mümkün Kurban Bayramı başlıyor. Kurban Bayramı denilince akla ilk gelen yemek ise kavurma oluyor. İşte ağızda dağılan, tadı damakta iz bırakan hatta sert etleri tarihe karıştıracak olan lokum gibi kurban kavurma püf noktaları hürriyet.com.tr okurları için hemen aşağıda... Kavurma tarifi nasıl yapılır, malzemeleri neler? Kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Bayram için kavurma yapacaklar dikkat! Her bayram olduğu gibi bu bayramda kavurma yapmak isteyenler, kavurma tarifi hakkında bilgi almak istiyor. Peki yumuşak kavurma nasıl yapılır, kurban etiyle kavurma nasıl pişirilir, nasıl saklanır? Chef Rüzgar SÜNBÜL ile kurban kavurma tarifi...
#Kurban Kavurma TarifiKuşburnu çayı, son yıllarda popülerliği artan, doğal ve sağlıklı bir içecektir. Marmelattan çaya kadar farklı şekillerde tüketeceğiniz E ve C vitamini bakımından oldukça zengin olan kuşburnu yu yazın şerbetini yaparak da tüketebilirsiniz . Pek çok hastalığa karşı kilit rol oynayan her derde deva olan kuşburnu şerbetini bakın nelerle daha zengin hale getirdik!
#Kuşburnu ÇayıUskumru balığı, Uskumrugiller ailesinin bir üyesidir. Sırtta aşağı doğru inen açık ya da koyu yeşilimsi mavi, üzerinde ise, lekeli bantlar bulunur. Bazı balık türleri ile sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek oranda omega-3 olarak da bilinen balık yağı içeren türleri vardır. Uskumru balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Adana kebabı, Adana'ya özgü, ‘zırh’ adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşididir. Adana kebabının servisini yaparken yeşillik, sumaklı soğan salatası veya salata tercih edilir. Peki, Adana kebap nasıl yapılır?
#Adana KebapÜlkemiz, balık çeşitleri açısından oldukça zengin bir yerdir. Bu anlamda birçok farklı balık türünün yaşadığı bilinir. Bu türlerden birisi olarak şabut balığı da hem ismi hem de tüketilebilmesi ile dikkat çeker. Deniz ve balıkçılık kültürü olmayanlar, şabut balığının özelliklerini merak edebilir. Sizler için şabut balığı hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
Balıkların birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Özellikleri nedeni ile ön plana çıkan ton balığının besin değeri çok yüksektir. Ton Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Ton balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
İnsanların düzenli olarak tüketmesi gereken ürünlerin başında balık gelmektedir. Balığın türleri arasında ise birçok seçenek bulmak mümkündür. Bu seçeneklerden biriside palamut balığıdır. Palamut balığını farklı yöntemler ile kolayca pişirebilirsiniz. Palamut balığı nasıl pişirilir? Palamut en güzel fırında mı tavada mı yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Palamut Balığı