Salata haberleri sayfasında Salata hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 9339 Salata haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Makarnayı kim sevmez! Hem doyurucu hem de lezzetli. Farklı malzemelerle, damak tadınıza uygun çok çeşitli makarnalar hazırlayabilirsiniz. İster ana yemek ister eşlikçi olsun; her koşulda lezzetli ve besleyici bir seçenek bu. Klasik reçetelerin yeri ayrı ama makarna salataları görselliğiyle de sofraları güzelleştiriyor.
#Sahrap SoysalÖğünlerinizde doyurucu salatalar olsun istiyor ama zeytinyağı-limon-sirkeden daha farklı tatlar arıyorsanız bu yazı sizin için. Avokado, tahin gibi malzemelerden faydalanabilir, sirke bazlı sosları çilek, fesleğenle çeşitlendirebilirsiniz. Şef Altuğ Tezer’den lezzetli bir salata sosu için öneriler ve tarifler aldık...
#SalataSıcak havalar iyiden iyiye kendini göstermeye başladı. Yazın daha hafif ve pratik yemeklere yönelmek istiyorsanız çözüm, öğün yerine geçen doyurucu salatalarda. Klasik salataları yemekten sıkılanlar için 86 Entertainment Group’un koordinatör şefi Altuğ Tezer’den rengârenk, farklı tarifler ve tüyolar aldık.
#SalataHer hafta alışveriş listelerinde ilk sırayı muhteşem salataların temeli yeşillikler alır. Neredeyse her akşam yemeğinde masalarda basit de olsa bir yeşil salata bulunur, bu yüzden bol miktarda malzemeyle yeni haftaya hazır olmak önemlidir. Elbette bu salata yeşilliklerinin hafta boyunca taze kalması da aynı derecede önem taşır. İşte yeşilliklerinin uzun süre taze kalmasının 3 etkili yolu...
#SalataEn çok meyve şeklinde yediğimiz kirazla tatlıdan mezeye, salatadan içeceğe pek çok lezzette fark yaratmamız mümkün... Tariflerimi denerken aman sakın kirazların saplarını atmayın! Güzelce kurutup suda kaynatın, sonra suya yeşil çay ekleyip demleyin. Dilerseniz sıcak da içebilirsiniz ama ben buzdolabında soğutup içmeyi de çok seviyorum. Ödem atıcı, harika bir çay oluyor.
#KirazÖyle bir bakliyat ki bu, tek başına yemek de olabiliyor, çerez de… Salatalara ekleyip proteininden faydalanıyor veya sakatatla birlikte pişirip yemeğimize fark katabiliyoruz. Nohudu Çanakkale’nin meşhur silkme mantısında da kullanıyoruz. Bu hafta öyle nefis tarifler vereceğim ki... Böylece belki siz de kuru fasulye-nohut çekişmesinde benim tarafa geçersiniz.
#BakliyatSalatalar hayatımızın vazgeçilmez bir parçası... Özellikle yaz aylarında, sebze-meyve ve ot çeşitlerinin bollaşmasıyla çok farklı çeşitte salatalar hazırlayabiliyoruz. Genellikle üzüm veya elma sirkesiyle tatlandırsak da erik, incir, nar, vişne gibi meyvelerden yapılan sirkelerle ve kaliteli bir zeytinyağıyla salatalarımıza ‘şef dokunuşu’ yapmak mümkün. Üstelik yazarımız Berrin Yiğit’e göre, sirke ve zeytinyağı sadece aldığımız lezzeti ikiye katlamakla kalmıyor, bizi kronik hastalıklardan da koruyor.
#SalataGlütensiz beslenmeyi karbonhidrat azaltmak sanan da var, sıvı ağırlıklı beslenerek zayıflamaya çalışan da... Uzun süre aç kalıp yemek yeme sürecinde yüksek kalorili yiyeceklere yönelenler de cabası... Bu hafta beslenme hatalarından bahsedeceğim ve çözüm önerilerimi anlatacağım.
#GlütenYaz sofralarına yakışacak en çıtır, en körpe kabaklar tezgâhları süslerken basit ama restoranda yediklerimizi aratmayacak tarifler denemenin de tam zamanı. Çiğden yapılan salatası, Yunan usulü kızartması ve ‘çıplak’ böreğiyle bol kabaklı sofralar kurmak için nedenimiz öyle çok ki...
#KabakDiyet yapan pek çok kişi, genellikle öğünlerinde salata tüketmeyi tercih ediyor. Ama salata çok çabuk hazırlandığı gibi çok çabuk acıkmanıza neden oluyor. Aynı zamanda salatanın büyük çoğunluğu su olduğundan dolayı doyma hissi konusunda da sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Salata kilo aldırır mı tüm detayları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamKimi zaman ana yemeklerin yanında leziz bir eşlikçi, kimi zaman biraz protein ilavesiyle doyurucu bir ana öğün... Her şekilde sofralarımızı renklendiren salataların tam mevsimindeyiz! Elbette dört mevsim yiyoruz ama taze otların en bol olduğu dönemdeyiz. Size çeşitli salata ve sos önerilerim var, üstelik onlardan biri, oyuncu Jennifer Aniston’ın meşhur ‘cobb salatası’...
#SalataBu hafta doğup büyüdüğüm Toskana’ya özgü muhteşem bir tattan bahsedeceğim. Özellikle yazın yediğimiz bu salatada bayat ekmek, leziz olgun domatesler, soğan, salatalık, fesleğen ve zeytinyağı var. Yapımı çok basit; hafif ve son derece ferah bir salata bu... Adı, panzanella!
#ToksanaDallar çiçek açmaya başladı, kadife dokusuyla zarif çağla da tezgâhlarda yerini aldı. Hafif mayhoş tadıyla zeytinyağlı yemeklere çok yakışıyor; turşusu, cacığı, zeytinyağlısı ve etli yemekleri de yapılıyor. Çağla için ‘kayısı ve bademin olmamış hali’ demek mümkün. Onu çok sevip de henüz yemeklerde nasıl kullanacağından emin olamayanlar için leziz tarifler derledik.
#ÇağlaPikniklerin olmazsa olmazı, kahvaltının ve öğle yemeğinin kurtarıcısı, uzun yol seyahatlerinin pratik eşlikçisi... Taptaze ekmeği, arasına konan her malzemeyle daha da iştah açıcı olur. Yarın Dünya Sandviç Günü. Biz de bu vesileyle ‘içine sevgisini de katarak’ en doyurucu sandviçleri hazırlayan lezzet duraklarını uzman isimlerden oluşan jürimize sorduk.
#SandviççiHer yıl 1 Kasım Dünya Vegan Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günde hem işin etik altyapısı anlatılıyor hem de veganların karşılaştıkları güçlükler ve çözümleri konuşuluyor. Aynı zamanda sadece bitki temelli beslenmenin değil, hayvan haklarının ve sürdürülebilir yaşam tarzlarının önemi vurgulanıyor.
#Zeynep Nazlı YıldırımÖrdek pastilla Masterchef ile birlikte günün aranan lezzetleri arasında yer alıyor. Ördek pastilla nerenin, hangi ülkeye ait merak edilirken, tarifi denemek isteyenler tarafından da araştırılıyor. Peki, evde ördek pastilla nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte orijinal ördek pastilla tarifi ve püf noktaları...
#Ördek PastillaHayatı boyunca hep fazla kilolarıyla uğraştı, hep diyet yaptı. Ne var ki her seferinde verdiğini fazlasıyla geri aldı. Bu kısır döngüyü ancak çocukluğundan itibaren benimsediği sağlıksız yeme alışkanlıklarını ardında bıraktıktan sonra kırdı. Peki bunu başarabilmesini sağlayan şey neydi?
#SağlıkMasterChef pirinç salatası tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Hem doyurucu hem besleyici pirinç salatası garnitür ile birleşince lezzete ulaşıyor. Peki, pirinç salatası tarifi: Pirinç salatası nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte püf noktaları...
#Pirinç SalatasıKök sebzelerin hepsi doğanın bize sunduğu bir hediye gibi. Her biri kendi benzersiz özellikleri ve lezzetiyle öne çıkıyor. Ekim ayıyla birlikte tezgâhlara gelen bu sebzeler içerdikleri vitaminler, mineraller, lifler ve antioksidanlarla oldukça sağlıklı seçimler.
#Kök SebzeSağlıklı bir cilt istiyorsanız; ilk olarak sağlıklı bir birey olmak zorundasınız. Kendine iyi bakmayan, yedikleriyle kötü beslenen, düzensiz yaşamı olan, uykusuna dikkat etmeyen kişinin ilk olumsuz etkiyi cildinden, saçından, tırnağından göreceğini bilmelisiniz. Çünkü vücut her zaman ilk olarak kendini korumaya alır.
#CiltBirbiri ardına açılan üniversiteler, öğrencilerini renkli etkinliklerle karşılıyor. Ege Üniversitesi öğrencilerine boyoz ikramıyla ‘merhaba’ dedi, Harran Üniversitesi ise sıra gecesiyle ders başı yaptı. İTÜ’de ilk dersin hocası Nobel ödüllü Aziz Sancar oldu...
#ÜniversitePalamut akını sularımızda azalsa da devam ediyor. Karadenizlilerin ekşili pişirdiği palamut, İstanbul mutfağında pilaki, Trakya’da da tava yapılır. Bu bereketli ve sevilen balığı sofranıza böyle farklı farklı tariflerle taşımaya ne dersiniz? Siz hangisini isterseniz deneyin, hepsinde lezzet garanti.
#Sahrap SoysalSağlıklı beslenme rüzgârını arkasına alan işletmeler hız kesmeden büyüyor. Yapılan araştırmalara göre en fazla büyüme ‘salata’da görülüyor. Bu kategorideki restoran sayısı 2024’ün sekiz ayında yüzde 170 büyürken siparişler yüzde 73 arttı. ‘Vejetaryen ve vegan mutfak’ kategorisinde ise işletme sayısının yüzde 41, siparişlerin yüzde 27 artması dikkat çekti.
#Yemek SiparişiVücudumuzun yavaşlamaya başlaması yaşlanmanın kaçınılmaz bir sonucudur. Kas tonusu 30'lu yaşların ortalarından itibaren azalmaya başlıyor ve 60'lı yaşlarda daha da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bir kişi 60'lı yaşlarının ortalarına geldikten sonra demans riski katlanarak artıyor. Ancak bu, biraz çalışma, planlama ve biraz da şansla 90'lı yaşlarımıza ve ötesine kadar sağlıklı bir şekilde yaşayamayacağımız anlamına gelmiyor. Tıpkı birazdan hikayelerini ve uzun ömürlerinin sırlarını okuyacağınız 100 yaşını aşmış üç süper yaşlı gibi…
#Uzun Ömrün SırlarıHayalini kurduğu üniversitenin kapılarını aralayan gençler, akademik yılın başlamasıyla geleceklerine doğru önemli bir adım atacak. Bu süreçte yaşadığı şehirden ayrılıp başka bir kentte eğitimini sürdürecek olanları yalnız bırakmadık. Tecrübeli öğrencilerden öneriler alarak bir rehber hazırladık.
#ÖğrenciBalık sezonu açıldı. Sağlıklı bir mutfağı balıksız düşünmek pek mümkün değil. Çünkü balıktaki omega-3 yağ asitleri kalp sağlığından beyin fonksiyonlarına kadar birçok faydasıyla ön planda. Balık seçimi yaparken çoğunlukla gözden kaçan bir mesele var, cıva birikimi... Sardalya, hamsi, Atlantik somonu, alabalık, levrek ve çipura gibi bu konuda daha güvenli balıklarla lezzeti bol tarifler hazırladım.
#BalıkUzun bir yaz tatilinin ardından yarın okullar açılıyor ve milyonlarca öğrenci ilk ders ziliyle birlikte yeni eğitim öğretim dönemine başlayacak. Ancak anne ve babaların çocuklarının okul başarısı kadar dikkat etmeleri gereken çok önemli bir konu daha var.
#Buğra BuyrukçuSultanlar Ligi ekibi Bursa Nilüfer Belediyespor Kadın Voleybol Takımı'nın evinde ölü bulunan Porto Rikolu smaçörü ilar Marie Victoria Lopez'in (28) ön otopsisinde, gıda zehirlenmesi ihtimalinin olduğu belirlendi. Polisin evde yaptığı araştırmada, intihar, uyuşturucu kullanma ve cinayet şüphesine rastlanmadı.
#BursaAğlarını denizle buluşturmak için limanlardan ayrılan balıkçıların bereketli zamanları başladı. 1 Eylül itibariyle denizlerde av yasağı sona erdi. Şimdi tam mevsimiyken biz de fosfor, iyot, kalsiyum ve flor açısından zengin olan ve A, B, D vitaminleri içeren balığı bol bol yiyelim.
#Balık