Paylaş
LABNELİ SEMİZOTU SALATASI (4 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 2 demet semizotu (sadece yaprakları)
◊ 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Sosu için
◊ 200 gr labne peyniri
◊ 2 tepeleme yemek kaşığı mayonez veya 5 yemek kaşığı tahin
◊ 3 diş dövülmüş sarımsak
◊ 1 limonun suyu
◊ 2 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biber
◊ 1 yemek kaşığı kuru nane
◊ 1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
NASIL YAPARIM?
◊ Semizotunun yapraklarını saplarından ayırın. Yaprakları iyice yıkayıp süzülmesini bekleyin.
◊ Sosu hazırlamak için labneyi derin bir kaba koyun. İster mayonez, ister tahin ekleyip tel çırpıcı yardımıyla iyice çırpın.
◊ Dövülmüş sarımsak, limon suyu, tuz, pul biber, nane ve sıvıyağı ilave edin. Tel çırpıcıyla iyice çırpın. Ceviz içini katıp kaşıkla karıştırın.
◊ Hazırladığınız sosu süzülmüş olan semizotu yapraklarının üzerine gezdirip çatalla karıştırın. Semizotunu ezmemeye özen gösterin.
◊ Dilerseniz üzerini közlenmiş biberle süsleyerek servis edebilirsiniz.
ÜZÜMLÜ SEMİZOTU (4 kişilik)
NE LAZIM?
◊ 2 demet semizotu
◊ 1 iri boy kuru soğan
◊ 4 diş sarımsak
◊ 1 iri boy havuç
◊ 2 yemek kaşığı kuru çekirdeksiz üzüm (suda bekletilmiş)
◊ 5 yemek kaşığı zeytinyağı
◊ 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz zerdeçal
◊ 1 limonun suyu
◊ 1 çay bardağı sıcak içme suyu
NASIL YAPARIM?
◊ Semizotlarını ayıkladıktan sonra saplarıyla beraber, 5 santim boyunda irice dilimleyin. Yıkayıp süzülmesi için bir kenarda bekletin.
◊ Derin bir tencereye zeytinyağını dökün. Yemeklik doğradığınız soğanı, incecik dilimlediğiniz sarımsağı, kibrit çöpü doğradığınız havucu ekleyin. Üzümleri de katıp 4-5 dakika kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak kavurun.
◊ Semizotunu üzerine ilave edip tuz, karabiber ve zerdeçalı ekleyerek yeniden karıştırın.
◊ En üste limon suyunu gezdirip sıcak suyu ilave edin.
◊ Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 25 dakika kadar pişirip ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
Paylaş