Salam haberleri sayfasında Salam hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2252 Salam haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kurban Bayramı için büyükbaş hayvan hissesi alanlara bozuk kıyma, et ve salam dağıtıldığı iddiasıyla haklarında soruşturma açılan Ali Açıkgöz, oğlu Enes Açıkgöz ve M.A.’ya mağdur başına 10 yıl olmak üzere 3 bin 660’ar yıl hapis cezası istendi.
#Kurban BayramıBursa'da işlettikleri et restoranından büyükbaş kurban hissesi alanlara, bozuk kıyma ve et ile salam dağıtıldığı iddiasıyla, tutuklu sanıklar Ali Açıkgöz (56) ve oğlu Enes Açıkgöz (31) ile tutuksuz sanık M.A. hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcısının 35 günde hazırladığı iddianamede, 3 sanık hakkında, 'Dini inanç ve duyguların istismar edilmesi suretiyle dolandırıcılık' suçundan, mağdur başına 10 yıl olmak üzere 3 bin 660'ar yıl hapis cezası istendi.
#BursaGenellikle tavuk, sığır ve hindi gibi et ürünlerinden elde edilen daha sonra fermente edilen bir çeşit gıda ürünüdür. Salam, insanlar için hızlı bir atıştırmalık ve sandviç için de bir aperatif ya da pizza üzerinde lezzetli bir ürün olsa da kediler için güvenli olup olmadığı hakkında pek çok soru işareti bulunuyor. İnsanların rahatlıkla salam yiyebiliyor olması, kedilerin de güvenle yiyebileceği anlamına geliyor mu? Kediler salam yer mi sizler için derledik.
#Kediİnsanların en önem verdiği öğünlerden birisi kahvaltıdır. Kahvaltı sofralarında salam oldukça sevilerek tüketiliyor. Sevilerek tüketilen salamların içerisinde yer alan kalori miktarı bireyleri korkutuyor. Fazla kiloya sebep olup olmayacağı araştırılan bilgiler arasındadır. Salamın içerdiği tüm besin değerleri kişilerce araştırılıyor. Salam kaç kalori? 100 gram salam besin değerleri ve kalorisi hakkında detayları derledik.
#Kaç KaloriÜretimini kendi tesislerinde yapan Avrupa’daki en büyük sucuk, salam, pastırma üreticisi ve piyasanın lideri Egetürk, koronaya karşı tüm çalışanlarına haftada iki kez Kovid-19 testi yaptırıyor. Pandemide alınan tedbirlerle ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Genel Müdür ve şirket CEO’su sayın Ahmet Eden ile kısa bir söyleşi yaptık.
#Avrupadan HaberlerPiyasada satılan markalı salam ve sosisler arasında fiyat uçurumu var. Ancak paketler üzerinde yer alan bilgilerden salam ve sosislerin kalitesini kıyaslamamız mümkün değil. Hepsinden daha önemlisi salam ve sosislerin soya, süt proteini, aroma gibi katkı maddelerinin yanı sıra ne kadar et içerdiğini anlamamız imkânsız.
#YazarRusya ve Ukrayna devletleri arasında son dönemde yaşanan gerginlik, cadde, sokak, kent isimlerindeki değişikliklerin ardından yemek isimlerine de yansıdı. Rusya 'Kiev köftesi'nin adını değiştirdi. Ukrayna da ünlü 'Moskova salamı'nın adını değiştirmişti.
#RusyaKırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (ETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bılıkçı, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) sosis, pastırma, jambon ve benzeri işlenmiş etlerin kansere yol açabileceği yönündeki raporu sonrasında Türkiye'de sucuk ve salam satışlarında bir düşüş yaşanmadığını belirterek, "Bundan sonra da buna bağlı bir düşüş beklemiyoruz" dedi. İngiltere’de ise rapor sonrası ambalajlı sosis satışları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15, ambalajlı pastırma satışları da yüzde 17 geriledi.
#Salam2024 yılının ocak ayında prostat kanserine yakalandığı açıklanan İngiltere Kralı 3. Charles'ın iyileşme sürecini hızlandırmak ve kanseri yenmek amacıyla kırmızı et tüketmeyi bıraktı. Her zaman yediğine içtiğine dikkat eden kral, artık daha özenli davranıyor ve kırmızı eti diyetinden tamamen çıkardı. Peki kırmızı et ile kanserin ilişkisi nedir? İşlenmemiş et de riskli mi? Ne sıklıkla tüketmeliyiz? Uzmanlar ne diyor?
#Kral CharlesSURİYE’de muhalif güçlerin Esad rejimini devirmesinin ardından ülke, ilan edilen geçiş hükümetiyle normalleşme aşamasına girmişken dün ortaya çıkan bir görüntü, herkesi 2011’de başlayan iç savaş sırasında yaşanan insani dramlar üzerinden geçmişe götürdü.
#SURİYEÇin tuzu Pakistan’da yasaklandı, birçok ülkede kullanımı kısıtlandı, Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘en zararlı yiyecekler’ listesi içeriklerinde yer alıyor. Peki Çin tuzunu bu kadar sağlıksız hale getiren şey ne? Sağlığa ne gibi etkileri var ve en önemlisi Türkiye’de kullanımı ne durumda?
#Çin TuzuÜnlü oyuncu Giray Altınok, İstanbul’a ilk geldiği zamanlar yaşadığı ekonomik zorlukları anlattı. Altınok, “Bir seferinde 3 gün yemek yemedik. Bakkaldan erzak istedim. Adam koca bir poşet erzak verdi. Bakkaldan çıkıp köşeyi dönünce hayatımda ilk defa bu kadar bağırarak ağladım” dedi.
#Giray AltınokREÇEL, bal, pekmez, çikolata, salam, sosis, sucuk, fındık ezmesi, fıstık ezmesi, noodle, gazlı içecek, helva, ketçap, meyve suyu, meyve aromalı maden suyu, meyveli yoğurt, baklava, kurabiye, mayonez, nar ekşisi, hamburger ekmeği, lavaş, etsiz çiğ köfte, cips, akide şekeri vb. gibi ürünlerin yüzde 99’unda;
#Sahte GıdalarPikniklerin olmazsa olmazı, kahvaltının ve öğle yemeğinin kurtarıcısı, uzun yol seyahatlerinin pratik eşlikçisi... Taptaze ekmeği, arasına konan her malzemeyle daha da iştah açıcı olur. Yarın Dünya Sandviç Günü. Biz de bu vesileyle ‘içine sevgisini de katarak’ en doyurucu sandviçleri hazırlayan lezzet duraklarını uzman isimlerden oluşan jürimize sorduk.
#SandviççiMekanik kıyma, etin kemiklerinden ayrılması için mekanik bir işlemle elde edilen bir kıyma türüdür. Bu yöntem, özellikle tavuk ve hindi gibi kümes hayvanlarının ince et dokularını verimli kullanmak için geliştirilmiştir. Mekanik işlem sırasında etin küçük parçaları ayrılarak kıyma haline getirilir ve bu ürün genellikle sosis, salam gibi işlenmiş et ürünlerinde kullanılır.
#Mekanik KıymaEge mutfağı sadece restoranlarda sunulan yemekleriyle değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de ünlü. Son 5 yılı değerlendirdiğimizde ise yenilikçi şefler sayesinde Michelin ve Gault & Millau gibi dünyaca ünlü rehberlere giren lezzet duraklarıyla gastronomi merkezine dönüşmüş durumda.
#1Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, cips, çikolata, kraker, bisküvi, şekerli kahvaltılık gevrekler, şekerlemeler, dondurmalar, salam-sosis gibi işlenmiş gıdaların zihinsel zararları olduğuna dikkat çekti. Gündüz, bu gıdalar yerine bol sebze ve meyve içeren Akdeniz diyeti tavsiye etti.
#SağlıkOnkoloji alanında uzmanlaşmış Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Nichole Andrews, kanser riski hakkındaki yanlış bilgilerle mücadele etmek için bir uzak durulması gereken besinler listesi hazırladı.
#Kansere Neden Olan BesinlerBir kolorektal kanser cerrahı olan Dr. James Read, “Bağırsak kanserini önlemek için yapılabilecek şeyler var, hem de fazlasıyla” dedi ve riski azaltmak için yapılması gereken beş temel şeyi anlattı.
#Kolorektal KanserSağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı verilerine göre Türkiye’de yılda 300 bin kişi kalp krizi geçiriyor. Kalbimiz gücüyle bilinen kaslardan oluşuyor. Ancak bazen genetik bazen de yaşam koşulları kardiyovasküler rahatsızlıklara sebep olabiliyor. 29 Eylül Dünya Kalp Günü vesilesiyle uzmanlara sağlıklı bir kalp için neler yapmamız gerektiğini sorduk. Reçete basit: Sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzı.
#Necla BayraktarBağırsak kanseri son yıllarda gündemin ilk sıralarına yerleşti. Çok sayıda araştırma, hastalığın giderek daha fazla genç insanı etkilediğini ortaya koyuyor. Erken başlangıçlı vakaların artması, insanların hastalığın ilk etapta ortaya çıkmasını engellemek için yapabilecekleri bir şey olup olmadığını sorgulamalarına yol açtı.
#Kolorektal KanserFazla kırmızı et ve işlenmiş et tüketimin zararlı olduğunu çoğumuz biliyoruz ama yeni çalışma kırmızı ve işlenmiş etlerin Tip 2 diyabetle ilişkisini ortaya koydu. Et ağırlıklı beslenmenin zararlarını, ne kadar tüketilmesi gerektiğini uzmanlarla konuştuk.
#DiyabetSosis, salam ve biftek, pirzola severlere kötü haberimiz var. Fazla kırmızı et tüketiminin zararlı olduğunu çoğumuz biliyoruz ama yeni çalışma kırmızı ve işlenmiş etlerin Tip 2 diyabetle ilişkisini ortaya koydu. Aslında bu araştırma daha önceki araştırma bulgularına dayanıyor ancak bununla beraber et ağırlıklı beslenmenin diyabet riskini artırabileceğine dair giderek artan kanıtlara, iki yeni araştırma daha eklendi. Peki et tüketimi neden buna neden oluyor? Araştırmalar ne diyor?
#Sağlıklı EtYapılan son bir araştırma kolon (kalın bağırsak) kanseri vakaları sayısında büyük artış görüldüğünü gözler önüne serdi. Ancak genellikle 50 yaş üzeri kişilerde obeziteye bağlı olarak görülen hastalık, 20 yaşında spor yapan gençlerde bile sıkça görülmeye başladı.
#Kolon KanseriGünde yaklaşık 100, yılda ise 35 bin genç insana bağırsak, meme ve mide gibi daha çok ileri yaşlarda görülen kanser teşhisi konuyor. Kolorektal kanser uzmanı ve cerrah Dr. Haney Youssef, hastalığın 50 yaş altında daha yaygın hale gelmesinin 5 önemli nedenini anlattı.
#Kolorektal KanserDışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve AK Parti Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) İsrail'in Filistin'i işgaline ilişkin açıkladığı danışma görüşüne ilişkin açıklama yaptı.
#Dışişleri BakanlığıUluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Filistin'i işgaline ilişkin danışma görüşünü açıkladı. Uluslararası Adalet Divanı'ndan yapılan açıklama "İsrail, Gazze'de işgalci güç konumundadır. Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yerleşimcilerin varlığı hukuka aykırıdır." ifadeleri yer aldı.
#.Uluslararası Adalet DivanıTürkiye'de oldukça popüler olan ve sıkça tüketilen deniz ürünlerinden biri olan midye, İngiltere'de yapılan bir araştırma sonucunda endişe verici keşfe konu oldu. Araştırmacılar, midyelerde yüksek oranda fiberglas bulunduğunu ortaya koydu. Peki, fiberglas nedir ve sağlığımız üzerinde hangi riskleri taşıyor? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Özenç Turşak ile konuyu mercek altına aldık.
#Sağlıkİtalya’da beni en çok mutlu eden yemekleri ‘osteria’ ya da ‘trattoria’ denen lokantalarda tattım. Eğer turistik olmayan yerlere gider ve seçiminizi de iyi yaparsanız olağanüstü lezzetli ve yöresel yemekler bulabilirsiniz. Gene fazla turistin olmadığı yerleri keşfederseniz gerçek İtalyan misafirperverliğini de görürsünüz.
#Vedat MilorGünde yaklaşık 100, yılda ise 35 bin genç insana bağırsak, meme ve mide gibi daha çok ileri yaşlarda görülen kanser teşhisi konuyor. Bilim insanları, tıbbi olarak 50 yaşın altındaki yetişkinleri vuran hastalık olarak tanımlanan gizemli erken başlangıçlı kanser 'salgınının' nedenini saptamak için çabalıyor. Kolorektal kanser uzmanı ve cerrah Dr. Haney Youssef, hastalığın 50 yaş altında daha yaygın hale gelmesinin 5 önemli nedenini anlattı.
#Kolorektal KanserÜlkemizdeki İtalyan lokantaları sıradan ve endüstriyel malzemeler kullanıyor. Yaptıkları hamurişlerine ‘çakma İtalyan’ bile denemez. Moda’daki Aida Vino e Cucina ise ciddi bir istisna. Şef Valentoni Salvi’nin spagetti carbonara’sı 10 üzerinden 10, bravo!
#Vedat Milor