Güncelleme Tarihi:
Dünya Kanser Araştırma Fonu (DKAF) uyarıyor: Kırmızı et ve salam, sosis gibi işlenmiş etlere dikkat!
DKAF, 2007'de yayınladığı bir raporda, eti farklı kanser türleri için risk faktörü olarak ortaya koymuştu. Daha önce yayımlanan raporda analiz edilen 14 araştırmaya eklenen 10 yeni araştırmanın bulguları, gerek kırmızı et gerekse salam, sosis gibi işlenmiş etlerin barsak kanseri riskini artırdığını ortaya koydu.
DKAF'ın raporunda, insanlara kırmızı et tüketimini haftada 500 gramla (pişmiş ağırlık) sınırlamaları gerektiği, bu miktarın 5-6 orta porsiyona eşit olduğu belirtilirken, işlenmiş et ürünlerinden ise kaçınmaları çağrısında bulunuldu.
Bol Bol Lifli Gıda Tüketin
Raporda, insanlar daha az yerler ve lifli gıdaları daha çok tüketirlerse, daha az alkol alır, sağlıklı bir kiloya sahip olur ve aktivitelerini korurlarsa, bunun büyük ölçüde önlenebileceği belirtildi.
A.A