Sakarin haberleri sayfasında Sakarin hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 116 Sakarin haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Gazlı içeceklerde, mısır gevreğinde, hatta kahvenizde bile var… Dünya Sağlık Örgütü çok sayıda yiyecek ve içecekte yer alan bir yapay tatlandırıcı olan aspartamı, ‘kanserojen olma ihtimali bulunan maddeler’ listesine ekledi ancak günlük aspartam tüketimiyle ilgili tavsiyesini değiştirmedi. Uzun süredir devam eden sağlık endişelerine rağmen kullanımı çok yaygın olan aspartamın dünyayı ele geçirişinin tarihini anlatıyoruz…
#AspartamSakarin, yapay bir tatlandırıcıdır. Temel maddesi benzoik sülfinit olan sakarin, sakarozdan daha tatlı olup, izne bağlı olarak içki, şekerleme, ilaç ve diş macunu gibi ürünlerde tat vermek için kullanılır. Raf ömrü gıda maddelerinde 6 ay gibi kısayken, ilaçlarda 2 yıl kadardır. İşte, sakarin hakkında detaylı bilgiler
#SakarinProbiyotiklerin bağırsak sağlığımız için önemini artık hepimiz biliyoruz. İşte bu uğurda farklı markalar bağırsak sağlığını desteklediği iddia eden probiyotik ve prebiyotik gazlı içecekler piyasaya sürülüyor. Probiyotikli sodalar da bunlardan biri... Peki, gerçekten bu iddiaların altı dolu mu? Günlük almamız gereken probiyotik miktarını bu içeceklerden alabilir miyiz?
#Probiyotik İçeceklerAşırı işlenmiş gıdalar günümüzde beslenmenin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Üstelik birçoğumuz yiyip içtiğimiz şeylerin bu kategoride olduğundan bile habersiziz. En kötüsü de "sağlıklı alternatifler" olarak tüketilen pek çok şey de aşırı işlenmiş gıdalar arasında yer alıyor. Peki aşırı işlenmiş gıdaları nasıl ayırt edebiliriz?
#BeslenmeBildiğimiz klasik sodaya daha sağlıklı bir alternatif olarak hızla popülerlik kazanan probiyotik sodayı belki hiç görmediniz hatta belki de adını ilk defa duyuyorsunuz ama özellikle Avrupa ülkelerinde bu içecekler oldukça popüler. Bağırsak sağlığını desteklediği iddia eden probiyotik ve prebiyotik gazlı içecekler gerçekten bu iddiaların altını dolduruyor mu? Günlük almamız gereken probiyotik miktarını bu içeceklerden alabilir miyiz?
#ProbiyotikBirçok insan sağlık nedeniyle şeker alımını azaltıyor. Gıda endüstrisi ise tüketicilere tatlı ürünler sunmanın başka bir yolunu bulmuş durumda: Pek çok ambalajlı gıdadaki şekerin yerine sessizce sukraloz, stevia, alluloz, eritritol başta olmak üzere çok çeşitli yapay tatlandırıcılar ve şeker ikameleri kullanılıyor.
#Yapay TatlandırıcılarSon yıllarda çok popüler olan şekersiz beslenmenin yapay tatlandırıcı kullanımının artmasına neden olduğunu biliyor musunuz? Bu, elbette “Şeker tüketin” demek değil ancak şeker kullanımını azaltmak isterken gıda endüstrisi tarafından ‘sağlıklı’ olarak pazarlanan ama aslında metabolik sağlığı bozan yapay tatlandırıcılara maruz kalmamak için çok dikkatli olmak gerekiyor. Yoğurt ve ekmekte dahi bulunan yapay şekerler neler ve sağlığımızla nasıl oynuyor? İşte şaşırtıcı detaylar…
#Yapay TatlandırıcılarGazlı içeceklerde, mısır gevreğinde, hatta kahvenizde bile var… Dünya Sağlık Örgütü çok sayıda yiyecek ve içecekte yer alan bir yapay tatlandırıcı olan aspartamı, ‘kanserojen olma ihtimali bulunan maddeler’ listesine ekledi ancak günlük aspartam tüketimiyle ilgili tavsiyesini değiştirmedi. Uzun süredir devam eden sağlık endişelerine rağmen kullanımı çok yaygın olan aspartamın dünyayı ele geçirişinin tarihini anlatıyoruz…
#AspartamSeçimdi, sandık sonuçlarıydı, itirazlardı derken haftalardır, haklı olarak kendimizi öylesine kaptırdık ki bu akışa, önümüze düşen birçok başka haberi ‘es geçiyoruz’. Dün yabancı medyayı tararken Dünya Sağlık Örgütü’nün son açıklamasına denk geldim. Şöyle diyor DSÖ: “Yapay tatlandırıcı kullanmayın. Tatlandırıcılar bir fayda sağlamadığı gibi Tip 2 diyabet ve kalp hastalıklarında artışa neden olabilir.” Şeker, kanser tedavi sürecimde beni de en çok yoran konuydu. Şekerden uzak durayım diye tatlandırıcı kullanıyordum ama ne büyük hata imiş. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya’yı aradım. Yapay tatlandırıcıların zararlarını, şeker ihtiyacını nereden sağlamak gerektiğini ve dahası şekeri nasıl bırakacağımızı 5 maddede anlattı.
#Dünya Sağlık ÖrgütüLibido, genellikle cinsel aktivite ya da cinsel dürtü isteğini tanımlamak için kullanılır. İnsanın yaşama gücünün temelini oluşturan bu cinsel içgüdünün yükselmesi ve düşmesi günlük yaşantıyı da yakından etkiler. Aldığımız besinler ve yiyecekler de libidomuzu doğrudan etkileyen şeylerdir. Peki, libidoyu ne arttırır, ne düşürür? İşte, libidoyu arttıran ve yükselten yiyecekler ve besinler...
#Libidoyu Arttıran YiyeceklerAmerika Birleşik Devletleri Harvard Üniversitesi ve Danimarka Copenhagen Üniversitesinde yapılan bir araştırma, aromalı, gazlı alkolsüz içeceklerin aşırı tüketiminin testislerin çalışmasını bozarak üreme sağlığını ciddi derecede tehdit ettiğini ortaya koydu. Yaş ortalaması 19 olan 3000 erkek üzerinde yapılan çalışmaya göre bu ürünler sperm sayısında, hareketinde ve morfolojisinde anlamlı düşüş yapmakta.
#Üreme SağlığıSakarin, yapay bir tatlandırıcıdır. Temel maddesi benzoik sülfinit olan sakarin, sakarozdan daha tatlı olup, izne bağlı olarak içki, şekerleme, ilaç ve diş macunu gibi ürünlerde tat vermek için kullanılır. Raf ömrü gıda maddelerinde 6 ay gibi kısayken, ilaçlarda 2 yıl kadardır. İşte, sakarin hakkında detaylı bilgiler
#SakarinMuhtemelen rafine şekerle ilgili bazı bilgilere sahipsinizdir. Peki, sorbitol gibi düşük kalorili ikameler? Bu tatlandırıcının yenmesi güvenli midir ve sağlıklı bir diyette buna yer var mı? Sizlere sorbitol hakkında merak edilen tüm detaylar.
#Sorbitol Nedir Ve Zararları Nelerdir?Çoğumuz işlenmiş şekerin zararını kabul ettik. Ancak bazılarımız tatlı krizine girince yapay tatlandırıcı içeren ürünlere yöneliyor. Bu gıdalar o krizleri ekstra kalorisiz tatmin ediyor. Ancak bunları tüketmek kişinin hemen işlenmiş şekerli bir şeye koşmasına sebep olabiliyor. Ayrıca yapay tatlandırıcılardan gelen tadın hücrelere daha fazla şeker taşınmasına yol açabileceği öne sürülüyor. Bu da kilo alımı ve tip 2 diyabet riskinin artması demek.
#SAĞLIKBebeklerde ek gıdaya geçişte dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Bebeklerde ek gıdaya geçiş ne zaman olmalı? Bebekler için yoğur nasıl mayalanır? 1 yaşından önce bebeklere hangi gıdaların verilmesi yasaktır? Bebeklerde ek gıdaya geçiş süreci ile ilgili aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarını uzmanımız veriyor.
#Ek BesinŞeker pek çok hastalığın nedeni olarak biliniyor. Bağımlılık yaratan bir etkiye sahip olan şeker, tatlı yeme isteğini arttırıyor. Şeker alışkanlığından vazgeçmek ise her zaman kolay olmayabiliyor. Şeker tüketimi ile mutluluk hormonu salgılayan beyin şekerin bağımlılık yaratan etkisini ikiye katlıyor. İşte şekeri bırakmak isteyenlere 8 tavsiye...
#DiyabetBuğday, tanesi ve yapısı bozulmadan tüketilirse ciddi bir sağlık sorunu çıkarmaz. Ama “rüşeym” içeren bir unu bugünkü unlar gibi depolayamazsınız. Ekmek de, “kabuk ve rüşeym” bölümü ayrıldıktan sonra glüten zengini boş kaloriden ibaret bir besindir ne yazık ki!
#Osman MüftüoğluTÜRKİYE Şeker Kurumu, Türk halkının şeker ve şekerli mamul tüketim alışkanlıklarını anlamak üzere A&G şirketine kamuoyu araştırması yaptırdı. 9-10 Nisan 2016 tarihlerinde İstanbul, İzmir, Ankara, Batman, Bursa, Mardin gibi 34 ilde, 116 mahalle – köy ve beldede, 18 yaş ve üstü bin 34’ü kadın; toplam 2 bin 87 kişi ile hanede, yüz yüze görüşme metoduyla yapılan araştırmada çarpıcı sonuçlar elde edildi.
#Şeker