Kereviz tohumu nedir? Kereviz tohumu nasıl olur? Kereviz tohumunun özellikleri nelerdir? Kereviz tohumu nasıl yetiştirilir? Kereviz tohumu ne zaman ekilir ve dikilir? Kereviz tohumu ne zaman çimlenir? Kereviz tohumu nedir ve özellikleri hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
16 Ekim Dünya Gıda Günü, Dünya üzerindeki yetersiz beslenen ve aç insanların acısına dikkat çekmek amacıyla bir farkındalık amacı gütmektedir. 16 Ekim Dünya Gıda Günü, her yıl Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) 1945'teki kuruluşunun yıldönümü olarak 150'den fazla ülkede Dünya Gıda Günü adı ile kutlanmaktadır. İşte, Dünya Gıda Günü hakkında detaylı bilgiler
#Dünya Gıda GünüTürkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu'ndan (TGDF) yapılan açıklamada, "Bugün yaşadığımız Kovid-19 pandemisi, bir yandan tarım ve gıda üretiminde belirsizliği artırırken, diğer yandan dünyada sıfır açlık hedefine ulaşmayı da imkansız hale getiriyor. Böyle giderse dünyada açlığı sonlandırmak, insanlığın bir büyük hayali olmaktan öteye gidemeyecek." ifadeleri kullanıldı.
#Türkiye Gıda Ve İçecek Sanayii Dernekleri FederasyonuYüksek stres altında ve hareketin az olduğu bir yaşam tarzında, erkeklerin üreme sağlığı olumsuz etkileniyor. Bunu en kolay şekilde düzeltmenin yolu ise Akdeniz diyetiyle beslenmekten geçiyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, baba olmak isteyenlerin Akdeniz diyeti yapmalarını tavsiye ediyor...
#Baba OlmakKadınlar hayatlarının belirli dönemlerinde cinsel isteksizlik yaşayabiliyor. Tatmin edici bir ilişkinin önemli unsurları arasında yer alan sağlıklı cinsellik için arzulu olmak gerekiyor. Cinsel isteksizliğe sebep olan pek çok etken bulunuyor. Bunların farkında olmak ve çeşitli önlemler almak ise cinsel isteksizlikle baş etmenin en ideal yolu.İşte cinsel isteksizliğin 8 nedeni;
#Cinsel İsteksizlikDiyete başlamak kolay, ama başarıyla devam ettirebilmek sanıldığı kadar basit olmuyor. Özellikle de kısa sürede tartıda istediği değişimi göremeyenler diyetlerinden akıllarına gelen ilk bahane ile vazgeçiyorlar. Diyete başladıktan sonra sizi bahanelere sürükleyecek ruhsal aşamalardan sık sık geçebileceğinizi belirten uzmanlar, önemli olanın bu aşamaları başarıyla atlatabilmek olduğunu belirtiyorlar.
Hayatı boyunca hep fazla kilolarıyla uğraştı, hep diyet yaptı. Ne var ki her seferinde verdiğini fazlasıyla geri aldı. Bu kısır döngüyü ancak çocukluğundan itibaren benimsediği sağlıksız yeme alışkanlıklarını ardında bıraktıktan sonra kırdı. Peki bunu başarabilmesini sağlayan şey neydi?
#SağlıkSağlık Bakanlığı’nın 2023 yılı verilerine göre Türkiye’de yılda 300 bin kişi kalp krizi geçiriyor. Kalbimiz gücüyle bilinen kaslardan oluşuyor. Ancak bazen genetik bazen de yaşam koşulları kardiyovasküler rahatsızlıklara sebep olabiliyor. 29 Eylül Dünya Kalp Günü vesilesiyle uzmanlara sağlıklı bir kalp için neler yapmamız gerektiğini sorduk. Reçete basit: Sağlıklı ve dengeli bir yaşam tarzı.
#Necla BayraktarSağlıklı bir kiloda olmak bazı kişiler için hayatının doğal akışının bir parçasıyken bazıları için bir öğrenme sürecinin sonucu olabiliyor. Benji Xavier da ikinci gruptakilerden. 25 yaşına kadar diyetten diyete koşan, kilo verse de kısa süre içinde geri alan Xavier, yaptığı iki basit değişiklikle kilo kaybını nasıl kalıcı hale getirdiğini anlattı.
#SağlıkYaşlanmayı durdurup uzun bir hayat yaşamanın yollarına dair arayış son dönemde gündemden düşmüyor. Teknoloji milyarderi Bryan Johnson gibi isimler bu yolda yılda 2 milyon doları gözden çıkarıp sıra dışı yollara başvururken 11 torun sahibi büyükanne Amy Hardison, çok basit alışkanlıkları sayesinde gençlik yarışında Johnson'ı geride bırakmayı başardı. Peki Hardison sağlıklı olmak için neler yapıyor, bir gününü nasıl geçiriyor?
#Uzun ÖmürDünyada milyonlarca insan obeziteyle ve aşırı kilolarla savaşabilmek için çeşit çeşit yola başvuruyor. Uzmanlar dengeli, sağlıklı ve düzenli beslenmenin ve hareket etmenin en etkili yol olduğunu sık sık dile getirse de dönem dönem moda olan diyetlerden medet umanların sayısı bir hayli fazla. Bethany Dobson da onlardan biriydi. Ta ki önemli bir gerçeğin farkına varıp hayatında iki şeyi değiştirene kadar...
#ZayıflamaÇağın vebası metabolik hastalıklar, her yıl dünyanın yüz binlerce kişinin ölümüne yol açıyor. Ancak bu hastalıklardan korunmak aslında oldukça kolay. Hafta içi yayımlanan bir araştırma da bu konuda çok çarpıcı veriler ortaya koydu.
#BeslenmeUzun ve sağlıklı bir hayat yaşamayı kim istemez? Son yıllarda bu alanda çok ciddi araştırmalar yürütülüyor, bilim insanları bir asırdan fazla yaşamanın sırlarını keşfetmek için çalışma üstüne çalışma yapıyor. O araştırmacılardan biri, 100 yıldan fazla yaşamanın sırrına dair emin konuşuyor.
#Uzun Yaşamın SırlarıRahim duvarının incelmesi, adet dönemi boyunca her kadında gerçekleşen bir durumdur ancak bazen adet döneminin sona ermesine rağmen rahim içi duvarı kalınlaşma sürecine girmez. Rahim duvarı inceliği olarak adlandırılan bu problem, hamile kalmaya engel olmasa da embriyonun rahim içine tutunamamasına ve dolayısıyla kişinin gebeliğini sürdürme konusunda olumsuz sonuçlarla karşılaşmasına yol açabilir. Gebeliğin sağlanabilmesi ve doğuma kadar sağlıklı bir şekilde devam ettirilebilmesi için rahim duvarının 7 mm’den kalın olması gerekir.
#Rahim