Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı katılım sağlayan adaylar tarafından büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. 11 Haziran Pazartesi günü tamamlanan başvuru sürecinin ardından gözler, Sağlık Bakanlığı 2018/5 tercih sonuçları açıklamasına çevrildi. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
#Sağlık BakanlığıSağlık Bakanlığı tarafından 18 bin personel alımı için 2018/5 tercih işlemleri tamamlanmıştı. 11 Haziran Pazartesi günü tamamlanan başvuru sürecinin ardından gözler, Sağlık Bakanlığı 2018/5 tercih sonuçları açıklamasına çevrildi. Peki, ÖSYM üzerinden alınan başvuruların ardından Sağlık Bakanlığı 2018/5 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, detaylı bilgiler
#Sağlık BakanlığıABD'de başkanlık seçimlerini Donald Trump'ın kazanmasının ardından, yeni başkanın oluşturacağı kabinede yer alabilecek muhtemel isimler de konuşulmaya başlandı. Bu isimler içinde en dikkat çeken kişi ünlü milyarder Elon Musk...
#ABDNipah virüsü, 2018'deki salgından 6 sene sonra yeniden canlanarak 24 yaşındaki bir öğrencinin ölümüne neden oldu. 200'den fazla kişinin temaslı olduğu virüs nedeniyle bazı eğitim kurumları kapatıldı. Temaslılar karantina altına alınırken Dünya Sağlık örgütü, virüsün kuluçka süresine ve etkilerine ilişkin açıklama yaptı.
#HindistanAntalya'da düzenlenen TEKNOFEST'i ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "İnanıyorum ki buralarda geleceğin Aziz Sancarları var, geleceğin Selçuk Bayraktarları var. Türkiye'yi geleceğe taşıyacak, Türk gençliğinin hayallerini, ufkun ötesine taşıyan Alper Gezeravcı gibi tarihi adımları, milletimizle buluşturacak nice gencimiz var" dedi.
#TEKNOFEST200 bin kişiyi evsiz bırakan, binlerce insanın hayatını kaybettiği, yaralandığı 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin üzerinden 25 yıl geçti. O dönem depremin yaralarını sarmaya uğraşırken bir yandan da olası İstanbul depremi konuşulmaya başladı. Resmi kurumlar projeler hazırlıyor, çalıştaylar düzenleniyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri kentsel dönüşüme odaklandı; kamu binaları, köprüler, viyadükler güçlendiriliyor. Vatandaş riskli binasını yenilesin diye mali destek kampanyaları yapılıyor. Ama dönüşüm, olması gereken hızda değil. “İstanbul depreme hazır mı, neler yapıldı, yapılmalı” diye işin uzmanlarına, yetkililere sorduk.
#Necla BayraktarUstadan çırağa geçen, el emeği ve beceri isteyen 123 meslek kayboldu veya kaybolmaya yüz tuttu. Teknolojinin ilerlemesi gibi sosyal hayatı etkileyen birçok faktör yeni meslekleri ortaya çıkarırken geleneksel bazı mesleklerin ve zanaatların kaybolmasına sebep oldu. İşte kaybolan ve kaybolmaya yüz tutmuş meslekler...
#Özge EsenYapay zekâ (YZ) teknolojileri yaşamın tüm alanlarına yayılmaya devam ediyor. Özellikle büyük dil modelleri ile desteklenen ChatGPT gibi üretken YZ (ÜYZ) teknolojilerinin erişilebilir olduktan kısa sürede milyonlarca kişi tarafından kullanılmaya başlanması bu yayılımı çok farklı bir boyuta taşıdı.
#Konuk YazarUlu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen Gazi Koşusu'nun 98'incisini jokeyliğini Akın Sözen'in yaptığı "Dragon Flame" isimli safkan kazandı.
#Gazi KoşusuAntalya'da 7 kadın hastaya 'nitelikli cinsel saldırı'da bulunduğu suçlamasıyla tutuklu yargılanan Uzman Doktor Ahmet Taner Cantimur kendisini savundu. Cantimur, "Bu hastaların en önemli özelliği algı ve davranış bozukluğudur. Rektum içerisinde parmakla muayene yaparken bu hastalar bunu vajinal muayene gibi algılayabilir" dedi.
#Ahmet Taner CantimurAntalya Kepez Devlet Hastanesi'nde, muayene sırasında 7 kadın hastaya cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Ahmet Taner Cantimur'un (58), 153 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
#Ahmet Taner CantimurAK Parti'nin sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifi hazırlıklarında sona gelinirken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanlarıyla ilgili sorunlara 5 maddede dikkat çekti. Bakan Yumaklı, "Bilimsel verilere göre başıboş köpeklerin çoğalmalarının kontrol altına alınabilmesi, bir sene içinde toplam sayının yüzde 70'inin kısırlaştırılması ile mümkündür. Ancak son 5 yılda ortalama 260 bin, bir yılda en fazla 350 bin köpek kısırlaştırılabilmiştir" notunu düştü.
#Bakan Yumaklı‘Sinsi hastalık’ olarak bilinen hepatitin son yıllarda bulaşıcılığı arttı. Dünya Sağlık Örgütü'nün yayımladığı rapora göre, hepatit dünya çapında bulaşıcı ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer aldı. Her gün 6 binden fazla kişiye viral hepatit bulaştığı açıklanan raporda, yılda 1,3 milyon kişinin hayatını kaybettiği aktarıldı. Peki hepatitin bulaşıcılığı neden bu kadar arttı? Türkiye’de durum nasıl? Belirtileri neler? Prof. Dr. Alper Yurci ile mercek altına aldık.
#Sağlık31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarına göre, 81 ilden 11'i kadınlar tarafından yönetilecek. İlçelerde ise İstanbul'da 3, İzmir'de 8, Antalya'da 3 kadın belediye başkanı kazandı. İşte resmi olmayan sonuçlara göre kazanan isimler...
#Secim2024Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Bergama Antik Kenti'nin, ulusal ve uluslararası kültür-turizm vitrininde hak ettiği öncelikli yeri almasını sağlayacağız. Bu süreç için öngördüğümüz bütçe ise 1 milyar TL'dir" dedi.
#Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy‘Şüpheli ölümler ülkesi’ Rusya’dan dün gelen bir haber tüm dünyada yankı buldu. 24 yıldır Rusya’yı yöneten Putin’in en güçlü muhalifi olarak gösterilen Aleksey Navalni, dün sabah saatlerinde kaldığı cezaevinde hayatını kaybetti. Ölümün mart ayının ortasında yapılacak seçimlerin öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekti.
#NavalniKendini gizleyebilen ve anlaşılması pek de kolay olmayan otizmin yanında dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu görülme sıklığı gün geçtikçe artıyor. Genellikle 2-3 yaş aralığında kendini belli eden bu iki hastalık, son yıllarda aynı anda görülmeye başladı. ‘AuDHD’ olarak adlandırılan bu durum, gençleri ve yetişkinleri de hedef alıyor. Peki nasıl oluyor da iki hastalık aynı anda ortaya çıkıyor? AuDHD'nin ülkemizde görülme sıklığı nedir? Nasıl bir tedavi yöntemi uygulanıyor? Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Semra Yılmaz ile mercek altına aldık.
#SağlıkSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye sanayisinin dünyanın bütün coğrafyalarına, bütün ülkelerine rekabetçi şekilde ihracat yapabilecek güçte olduğunu belirterek, “Özellikle son 5 yılda milli gelirimiz içerisinde hem toplam sanayinin hem imalat sanayinin payının yükseldiğini gözlemliyoruz. Tabii bizim için en gerek düşük, orta düşük, gerek orta yüksek, yüksek teknolojide 13 yıl boyunca pandemi dönemindeki 1-2 ay hariç neredeyse aralıksız bir yükseliş trendi var.” dedi.
#Mehmet Fatih KacırFinlandiya’da iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Cinsiyet Eşitliği Ödül Töreni geçen hafta dünya basınının katılımıyla gerçekleşti. Bu yıl ödülü Afganistan’daki kadın merkezi adına kadın hakları savunucusu Mahbouba Seraj aldı. Seraj ülkesinde olanları ve kadın hakları için verdikleri mücadeleyi anlattı...
#Uluslararası Cinsiyet Eşitliği ÖdülüYaklaşık 18 yıldır doktorluk yapan çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Görkem Astarcıoğlu, sağlık sektöründeki ihtiyaçları analiz ederek, bu ihtiyaçları yerli çözümlerle karşılamaya yönelik önemli bir girişimi hayata geçirdi. Kurduğu Hekimanne A.Ş.’de hem mobil bir uygulama geliştiren hem de bu uygulamayla birlikte çalışan giyilebilir ateş ölçüm cihazı üreten Dr. Astarcıoğlu’nun hedefinde ihracat da var.
#1Türkiye’nin en kalabalık kenti İstanbul, havası kirli şehirler arasında bulunuyor. Hava kirliliğinin erken ölümlere yol açabildiğini belirten Dr. Nilüfer Aykaç, “İstanbul’da son yıllarda kentleşmenin plansız yapılması, nüfus artışı, ısınmanın fosil yakıtlar aracılığıyla yapılması hava kirliliğindeki artışa katkı sunmaktadır” dedi.
#Nilüfer Aykaç