sağlığınızdan olmayın haberleri sayfasında sağlığınızdan olmayın hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 180 sağlığınızdan olmayın haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İş hayatının başarılı isimlerinden QR İSTANBUL Danışmanlık Ajansı sahibi Yağmur Kalyoncu sağlık ve güzellik dünyasını bir araya getirdi. Cunda Adası’nda kaderine terk edilen Despot’ un Evi olarak bilinen eski Çocuk Esirgeme Kurumu’nu restore edip 150 yıllık tarihi dokuyu turizme kazandıran İsmail Polat ev sahipliğinde ve Remington Türkiye ana sponsorluğunda, markanın CEO’su Ilgaz Güler’in katılımı ile düzenlenen davete; Burcu Kıratlı, Halil İbrahim Ceyhan, Ebru Şallı, Ece Vahapoğlu, Pınar Hotiç, Doğuş Çabakçor, Gökhan Mumcu-Ceren Mumcu, Nefise Karatay, Su Kutlu gibi ünlü isimler katıldı.
#Sponsorlu İçerikKemiklerde erimeden alerjiye, karaciğer ve böbrek sorunlarından kansere… Son yıllarda özellikle kas kültesini artırıp vücut geliştirmek amacıyla da kullanılan protein tozları, uzmana danışılmadığında ve bazı kurallara dikkat edilmediğinde sağlığı ciddi şekilde tehlikeye atabiliyor!
#Protein TozuAnkara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, başkentlileri merdiven altı ve kaçak et kıyma çekimine karşı uyararak “Hiç alakasız mesleklerden insanlar seneden seneye çıkardıkları kıyma makinalarıyla kurban eti çekmeye çalışıyor. Paslı kıyma makinalarında kurban çektirerek sağlığınızdan olmayın” dedi.
#Kasaplar OdasıYaz mevsiminin o muhteşem enerjisini yaşadığımız bugünlerde birçok kişi solgun ten renginden kurtulmak için güneşle buluşmaya çoktan başladı. Ancak dikkat! Çünkü tatilden bronz bir tenle dönme hedefiniz, sizi cilt lekeleri, kırışıklık oluşumun artması ve en önemlisi de cilt kanseri gibi ciddi sorunlara karşı savunmasız bırakıyor. Bu nedenle cildinize zarar vermeden bronzlaşabilmek için bazı önlemler almanız şart.
#Süheyla BuyrukçuAnkara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa Kahveci, bayramda büyük rağbet gören tatlı konusunda ‘merdiven altı’ uyarısı yaparak, “600-800 liralık baklavayı 100-200 liraya satan yerler var. En tehlikelisi, baklavanın şerbeti. Konulan şerbetin kaliteli olması gerekiyor aksi takdirde kanserojen olabiliyor” dedi.
#Ankara Pastacılar Tatlıcılar Ve Şekerciler Esnaf OdasıRüzgârdan uçuşan ipek perdelerin arasında, süt banyosundan çıkarak aromatik yağlarla cildine bakım yapan Nefertiti, günlük idari işlerine dönmeden ve yapacağı konuşmayı hazırlamadan önce, aynayı eline alıp ‘kohl’ sürmek için en derin, en iddialı bakışını takınır.
#Damla Demir Yılmaz'Baloncuklu çay' olarak bilinen aromalı çaylar, son dönemde özellikle gençler arasında giderek popülerleşiyor. Ancak yakın zamanda yapılan bir araştırmayla sütle çayın karıştırılması ve üzerine buz ile aroma eklenmesiyle elde edilen bu çayların, aşırı tüketiminin depresyona yol açabileceği tespit edildi. Peki, bu içecekler neden depresyona neden oluyor? Siyah çay ve kahve çeşitleri de depresyona neden olabilir mi? Günlük rutinimizin bir parçası olan bu içecekleri uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkZayıflama amacıyla yaptırdıkları mide botoksu sonrası yoğun bakımlık olan hatta hayatını kaybeden hastaları sayısında artış yaşandı."Botulismus" yani botoks zehirlenmesiyle ilgili konuşan Doç. Dr. Serkan Demir, "20 yıllık meslek hayatımda son 1.5 yılda gördüğüm kadar botoks zehirlenmesi vakası görmedim. Asla ehil olmayan ellerde yapılmaması gerekiyor." dedi.
#BotulismusZayıflama amacıyla yaptırdıkları mide botoksu sonrası yoğun bakımlık olan hatta hayatını kaybeden hastaları sayısında artış yaşandı."Botulismus" yani botoks zehirlenmesiyle ilgili konuşan Doç. Dr. Serkan Demir, "20 yıllık meslek hayatımda son 1.5 yılda gördüğüm kadar botoks zehirlenmesi vakası görmedim. Asla ehil olmayan ellerde yapılmaması gerekiyor." dedi.
#İSTANBULAktarlarda ve e-ticaret sitelerinde bağışıklığı kuvvetlendirmek, gripten korunmak, zayıflamak hatta kanser tedavisi için bile bitki çayı karışımları mevcut. Peki bu çayların içinde ne olduğunu ve bunun vücudunuzu nasıl etkilediğini gerçekten biliyor musunuz? Karışımlarda en fazla kaç bitki olmalı? Uzmanlar yanıtladı...
#SağlıkNazar Skin Büyüme ve Sistem Genişletme Müdürü Yalçın Aslan Ayyıldız, kadınların özellikle epilasyon yaptırırken kullanılan ekipmanı ve teknolojiyi araştırması gerektiğini belirterek, “Güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın. Gittiğiniz yerlerdeki kullanılan cihazlara bakın. Sertifikasının olup olmadığını öğrenin” dedi.
#1Kimse sürdüğü bir ruj nedeniyle erken menopoza gireceğini ya da kullandığı herhangi bir makyaj malzemesinin çocuk sahibi olmasını etkileyeceğini hatta kansere yakalanma riskini arttıracağını düşünmez. Ancak piyasada satılan birçok makyaj malzemesinden ve cilt bakım ürünlerinden vücudumuza kolaylıkla giren kimyasallar, beraberinde ciddi hastalıkları da getiriyor.
#ANKARAHakan Gence Hürriyet Pazar için oyuncu Hazal Kaya ile harika bir röportaj yaptı. Kaya, daha önce de değindiği ‘body shaming’, -Türkçeye ‘Vücudundan utandırma’ olarak çevirebiliriz- konusunu es geçmedi. Kadın oyuncuların özellikle de sosyal medyada fizikleri üzerinden psikolojik baskıya maruz kaldıklarını hatırlatarak, “Şok diyetler yaptım, bedenimle ilişkim bozuldu” dedi. Sayın Kaya sadece sizin değil, hangimizin ilişkisi bozulmadı ki!.. Daha zayıf, daha güzel, daha genç görünmek için çoğumuzun yapmayacağı diyet, olmayacağı ameliyat, almayacağı hap yok! Ama dikkat! Takipçilerinize güzel görüneyim derken beden ve ruh sağlığınızdan olabilirsiniz.
#Hakan GenceSon dönemde Instagram’dan TikTok’a sosyal medya mecralarında en sık paylaşılan içeceklerden biri mavi kelebek sarmaşığı çayı. Peki, rengârenk tariflerin başaktörü olan bu bitki gerçekten de pek çok şeye faydası olan bir ‘mucize’ mi, yoksa bilimsel dayanakları olmayan yeni ve başka bir tuzak mı?
#GAZETEHABERLERİSon dönemde Instagram’dan TikTok’a sosyal medya mecralarında en sık paylaşılan içeceklerden biri mavi kelebek sarmaşığı çayı. Peki, rengârenk tariflerin başaktörü olan bu bitki gerçekten de pek çok şeye faydası olan bir ‘mucize’ mi, yoksa bilimsel dayanakları olmayan yeni ve başka bir tuzak mı?
#GazetehaberleriCovid-19 enfeksiyonu dünyayı ve ülkemizi etkilemeye devam ediyor. Koronavirüsün yayılmasını engellemek adına yaşam tarzımızda büyük değişiklikler görülürken, pek çok insan virüse yakalanma endişesiyle, tedbir amaçlı olarak, sağlık sorunlarını dahi erteleyebiliyor. Diş hastalıkları da en çok ertelenen rahatsızlıklar arasında yer alıyor.
#Koronavirüs Ve Diş SağlığıMerdiven altı maske üretimi sebebiyle vaka sayılarındaki düşüşün tam anlamıyla gerçekleşmediğine dikkat çeken Or-El Medikal Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Duman, “Evlerde tanesi 20 kuruşa üretilen maskeler yüzünden, sisteme kayıtlı firmalar batıyor. Maskenin 60 kuruştan aşağı satılması mümkün değil. Ancak satan da alan da bunu dinlemiyor. Dev firmalar bile maliyetten kaçmak için kalitesiz maskeyi tercih ediyor” dedi.
#GazetehaberleriKoronavirüs salgınıyla maskeler insan hayatının vazgeçilmez parçası oldu. Farklı renklerde ve desenlerde karşımıza çıkan 3 katlı maskelerde kullanılan ‘meltblown’ kumaşının bakterilerden yüzde 99.9 oranında koruduğunu söyleyen maske üreticisi Cihan Duman, “Bu maskeler ülkemizden Almanya, İtalya, İngiltere, Amerika gibi ülkelere gidiyor. Virüsün kişilere bulaşmasını önlüyor” dedi.
#MaskeSalgın nedeniyle yaklaşık 1 yıldır çoğumuz evdeyiz. Kısıtlamalar, yasaklar derken evde harcanılan süre de uzadı. Bu da haliyle tüketim alışkanlıklarımıza yansıdı. En çok mutfakta ya da TV karşısında zaman geçirirken atıştırmalık ve abur cubura da servet ödedik! Evde kalmak elbette kendi sağlığımız için önemli ama dikkat! Koronavirüse yakalanmayacağız derken kalp sağlığınızdan olmayın. İyi bir kalp sağlığı için yapılması ve yapılmaması gerekenleri uzmanlara sordum.
#YazarFizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ahmet Çapar, Kovid-19'la mücadele kapsamında yeniden getirilen kısıtlamaların etkisiyle insanların evde hareketsiz kalmayıp düzenli egzersiz yapması gerektiğini belirterek, "Hareketsizlik nedeniyle kaslarda oluşan zayıflama ve deformasyon kasların zedelenme riskini artırır, sakatlıklar artar, kişinin dayanıklılığı düşebilir." dedi.
#Evde SporSon dönemde özellikle kadınların daha fazla ilgi gösterdiği cilt aydınlatma (beyazlatma) işlemi güvenilir yerlerde yapılmadığında, istenmeyen sonuçlara yol açabiliyor. Uzmanlar, cilt beyazlatıcı kozmetik kremlerin bilinçsizce kullanılmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. İçeriğinde hidrokinom, civa ve kortizon bulunan kremlerin sağlık açısından ciddi riskler oluşturduğunu söyleyen Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Yasemin Fatih Amato, "Bu ürünler kızarıklık, kaşıntı, ödem ve uzun vadede kanser riski ortaya çıkıyor" dedi.
#Cilt SağlığıTüm Türkiye’de şu an maske kullanımı zorunlu. Uzun süre kullanılan maskelerin temizliğinin ne durumda olabileceği Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mikrobiyoloji Laboratuvarı tarafından gösterildi. Uzun süre kullanılan maskelerin tehlike saçtığı belirtildi.
#Maske