Her Derde Deva 8 Doğal Tarif
.
Havaların buz kestiği, nezle ve gribin kol gezdiği bugünlerde bağışıklık sistemini güçlendirmenin başlıca yolu doğal yollarla vücut direncini sağlamaktan geçiyor. Özellikle de bazı besinler var ki, içeriğindeki bileşenlerle adeta her derde deva. İşte iksir etkisi yaratıcak 8 doğal tarif... Kaynak Fotoğraflar: Google Yeniden Kullanım
Romatizma ağrısı için yağ
Malzemeler:-10 gr defne yağı-100 gr içyağıHazırlanışı:-İçyağını eriterek sıvı hale getirin.-İçine defne yağını ilave ederek karıştırın.-Elde ettiğiniz karışım katılaştıktan sonra romatizma ağrılarını hissettiğiniz yerlere sürün.
Sindirimi kolaylaştıracak içecek
Malzemeler:-10 gr papatya çiçeği-10 gr nane yaprağı -1-2 adet cehri meyvesi-1/2 lt suHazırlanışı:-Cehri meyvesini döverek toz haline getirin.-Bir kabın içinde papatya ve nane yapraklarıyla karıştırın.-Üzerine 1/2 litre kaynar su ilave edip , 5 dakika demleyin.-Düzenli olarak günde 2-3 bardak tüketin.
Sindirim sistemini rahatlatıcı toz
Malzemeler:Hazırlanışı:-Kurutulmuş yaprakları toz haline getirin.-1 çay kaşığı toz yaprağı isterseniz 1/4 bardak suyla karıştırarak, isterseniz ezilmiş muz ya da elma rendesine katarak günde 3 kez tüketin.-Eğer meyveyle birlikte tüketecekseniz mutlaka yanında bir bardak su için.
Doğal öksürük şurubu
Malzemeler:-20-25 adet karaçam kozalağı -1 kg toz şeker -3-4 adet karanfil -3 lt su Hazırlanışı:-Tam olgunlaşmamış,pulları açılmamış yeşil-kahverengi karaçam kozalaklarını toplayıp dörde bölün.-Bir gece suyun içinde bekletin.-Ertesi gün süzerek bir tencerede kozalakların üzerine şeker ve suyu ilave ederek kaynatın.-Ardından içine karanfil ekleyin.-Şekerli su, şerbet haline dönüşünce içindeki kozalakları alın.-Şurubu kavanozlara paylaştırarak gölge ve serin bir yerde saklayın.
Hazımsızlık giderici çay
Malzemeler:-10 g adaçayı-10 g kişniş-1 parça meyan kökü-5 g pelinotuHazırlanışı:-Tüm bitkileri bir cezveye koyun.-Üzerine 1/2 litre kaynar su ilave edin.-İki taşım kaynatıp süzerek yemeklerden sonra için.
Grip önleyici karışımMalzemeler:
-25 g toz zerdeçal-25 g toz zencefil-25 g toz tarçın-150 g süzme balHazırlanışı:-Toz halindeki bitkileri cam bir kavanozda birleştirin.-Üzerine balı da ilave ederek macun kıvamına gelene dek karıştırın.-Vücudun bağışıklığını güçlendirmek için her sabah aç karnına 1 tatlı kaşığı tüketin.